Home

Alle artikelen

 1. Impressie nieuwbouw wooncomplex Kappa & Omega in Leiden

  nieuws6 mei 2024

  Green, De Sleutels en Stichting Jakas tekenen aannemingsovereenkomst met Heembouw voor wooncomplex Kappa & Omega in Leiden

  Onlangs tekenden Green Real Estate, De Sleutels en Stichting Jakas de aannemingsovereenkomst met Heembouw voor de bouw van Kappa & Omega op de Lammenschansstrip in Leiden. De bouw omvat twee afzonderlijke, maar wel verbonden gebouwen met in totaal 275 duurzame appartementen, een gezamenlijke parkeergarage, een groene en gedeelde binnentuin met een dynamisch waterberging-systeem. Op de begane grond, in de plint aan de Lammenschansweg en tussen de entrees naar de woningen, is bijna 1.250 m2 beschikbaar voor de huisvesting van commerciële functies. In een deel van de plint, aan de Zuid-West-zijde, worden woningen gerealiseerd. Dit is een autovrije doorsteek van de Lammenschansweg naar Alfabetweg.

 2. blog23 april 2024

  Gemeentegrond kopen voor uw bedrijf? - 5 essentiële vragen beantwoord

  Van plan om makkelijk grond van een gemeente te kopen voor het uitbreiden van uw bedrijf? Laat dat ‘makkelijk’ dan maar weg. Want om te beginnen is grond schaars, vraagt een traject met een gemeente specialismen die u waarschijnlijk zelf niet in huis heeft, én zijn er een hoop specifieke vragen die u op korte termijn moet beantwoorden. Voor een gemeente maar ook zeker voor uzelf. Passen uw groeiambities op het beschikbare kavel? En wat gaat het u als ondernemer kosten om uw bedrijf te huisvesten? Want waar bent u precies aan toe als u op grond van de gemeente wil bouwen? Lees hier de 5 meest gestelde vragen.

 3. Jaarverslag 2023

  nieuws8 april 2024

  Heembouw tevreden over prestaties 2023

  Heembouw kijkt tevreden terug op afgelopen jaar. Vandaag publiceerde de ontwerpende bouwer haar jaarverslag 2023. De omzet kwam uit op € 221 miljoen, met een rendement van 5,4%. Naast deze goede financiële cijfers, waren ook de ‘zachte’ resultaten weer uitstekend. Klanten waardeerden Heembouw met een hoog gemiddeld cijfer van 8,5 voor zowel klant- als gebruikerstevredenheid, met een NPS (“hoe waarschijnlijk is het, dat u ons aanbeveelt bij anderen”) van + 62. Heembouw is trots op de altijd hoge betrokken- en bevlogenheid van haar medewerkers, wat ook in 2023 weer resulteerde in de titel “Beste werkgever van Nederland in de bouw & infra”, voor het derde jaar op rij. Bovendien kreeg Heembouw ook de Cobouw award voor best presterende bouwonderneming.

 4. Natuurinclusieve daktuin van Virgo Aalsmeer - Ontwerp en realisatie door Heembouw

  blog3 april 2024

  Hoe de bouw de natuur kan helpen!

  "Regelgeving voor natuurinclusief bouwen is nauwelijks aanwezig."
  Rinus Verhey, als directeur verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw van bedrijfsruimten bij Heembouw, ziet graag dat het belang van de natuur zwaarder gaat wegen in de bouw. In onze podcast
  Hoe de bouw de natuur kan helpen! gaat Rinus in gesprek met Hagar Roijackers, gedeputeerde van Noord-Brabant en ambassadeur van een groene leefomgeving, en Lodewijk Hoekstra, oprichter van NL Greenlabel. Samen buigen ze zich over de vraag hoe de bouw de natuur kan helpen, verder dan alleen bouwen met de natuur. Het gesprek onthult scherpere ambities waar de natuur baat bij heeft, en biedt een intrigerende kijk op de toekomst van de bouwsector.
   

 5. Inspirerend partnerdag bij Heembouw Kantoren

  nieuws13 maart 2024

  Inspirerend partnerdag bij Heembouw Kantoren

  Alle klantgroepen van Heembouw organiseren jaarlijks strategische partnerdagen, waar we kennis en inzichten delen, onze plannen voor de toekomst bespreken en hoe we elkaar daarbij kunnen helpen. Met als gezamenlijk doel het verhogen van waarde voor de klant en het verbeteren van de klanttevredenheid. 

  Woensdag 6 maart vond de jaarlijkse partnerdag plaats van Heembouw Kantoren in Berkel en Rodenrijs. Een dag die in het teken stond van verbinding en samenwerken om tot het beste resultaat te komen.

 6. Duurzame warehouses: tijd voor de next step

  blog3 maart 2024

  Duurzame warehouses: tijd voor de next step

  Duurzaamheid wint steeds meer terrein in het ontwerp van warehouses. Bijna alle nieuwbouw logistieke centra tenminste een BREEAM-label voor ontwerp en realisatie. Ongeveer een kwart van de gecertificeerde centra scoort zelfs op het hoogste niveau (outstanding). LED verlichting is inmiddels normaal, we bouwen luchtdicht en alle daken zijn tenminste voorbereid op de plaatsing van zonnepanelen. Maar nu is het tijd voor de next step. Bij Heembouw zeggen we: “Duurzaamheid betekent verantwoordelijkheid nemen voor je omgeving”, en dat gaat verder dan het nemen van energetische maatregelen.

 7. Blog 'Maak natuur niet langer een sluitpost in je bouwproject' door Heembouw

  blog21 februari 2024

  Maak natuur geen sluitpost in je bouwproject!

  Natuur in onze omgeving verbetert concentratie en creativiteit, versnelt herstel van patiënten en vermindert stress. Maar hoe integreren we deze waarde in onze bouwprojecten? In de eerste aflevering van de Heembouw Podcast spreekt Léon Heddes met twee experts over dit onderwerp. Coert Zachariasse, CEO van Delta Development, deelt zijn ervaring in het ontwikkelen van groene projecten, terwijl Mark Bode van de Rebel Group de waarde van natuur berekent op basis van maatschappelijke, ecologische en economische factoren.

   

 8. Heembouw Wonen verduurzaamt 80 woningen in Wassenaar

  nieuws1 februari 2024

  Woningbouwvereniging St. Willibrordus en Heembouw Wonen verduurzamen 80 woningen in Wassenaar

  Vlak voor de kerstvakantie tekenden Woningbouwvereniging St. Willibrordus en Heembouw Wonen een overeenkomst voor het verduurzamen van 80 eengezinswoningen aan de Zonneveldweg e.o. in Wassenaar. Niet alleen de woningen, maar ook het bouwproces wordt extra duurzaam. Door onder andere de inzet van elektrisch materieel is er sprake van een emissiearme bouwplaats. Het project start medio april 2024. Na de werkzaamheden dragen de woningen een gemiddeld energielabel A+.

 9. Cazas Wonen en Heembouw Wonen verduurzamen 52 woningen in IJsselstein

  nieuws8 januari 2024

  Cazas Wonen en Heembouw Wonen verduurzamen 52 woningen in IJsselstein

  Op donderdag 21 december 2023 hebben woningcorporatie Cazas Wonen en Heembouw Wonen een overeenkomst getekend voor de verduurzaming van 52 portiekwoningen aan de Lanceerplaats in de wijk IJsselveld-Oost in IJsselstein. Met als doel extra woningen te creëren, worden drie van de woningen gesplitst. De werkzaamheden starten medio april 2024 en worden in onbewoonde staat uitgevoerd. Na afronding van de werkzaamheden dragen alle woningen een gemiddeld label A.

 10. Duurzaam ontwerpen en bouwen centraal in het nieuwe Heembouw Wonen Magazine

  nieuws16 november 2023

  Duurzaam ontwerpen en bouwen centraal in het nieuwe Heembouw Wonen Magazine

  Duurzaamheid is een onmisbare pijler in de bouwwereld. Het reduceren van CO2-uitstoot door onder andere vastgoed te verduurzamen en het vergroenen van de stedelijke omgevingen om hittestress tegen te gaan, zijn een paar cruciale elementen in onze lopende projecten. Naast onze intrinsieke motivatie om gebouwen steeds duurzamer te ontwerpen en te bouwen, worden we ook steeds vaker uitgedaagd door wet- en regelgeving. Duurzaamheid, je kunt en wij willen er niet meer omheen. Het integreren van natuur in onze projecten draagt niet alleen bij aan het welzijn van de bewoners, maar motiveert ons ook een plek beter achter te laten dan dat we aantreffen. Duurzaam ontwerpen en bouwen staat dan ook centraal in het nieuwe Heembouw Wonen magazine.

 11. Natuurinclusief ontwerpen en bouwen | Dé transitieopgave van nu |

  blog13 november 2023

  Natuurinclusief ontwerpen en bouwen | Dé transitieopgave van nu |

  Natuurontwikkeling is cruciaal voor een gezonde omgeving, biodiversiteit en ons klimaat. De gebouwde omgeving zet dit eens te meer op scherp. Vaak lijkt het één het ander echter uit te sluiten: natuur en gebouw lijken elkaar maar moeilijk te vinden. De druk op ruimte in Nederland is zo groot dat het samenspel tussen beide onvermijdelijk is. Vanuit die urgentie blijken er vervolgens nog eens hele verrassende nieuwe gebieden te ontstaan.

 12. Paris Proof kantoor Heembouw in Berkel en Rodenrijs

  blog2 november 2023

  Kantoor Berkel als proeftuin | De weg naar Paris Proof

  In 2018 ontdekten we dat ons kantoor in Rotterdam te klein werd voor ons groeiende team. We begonnen onze zoektocht naar een nieuwe locatie, met één duidelijk doel voor ogen: een uiterst duurzaam kantoor creëren. Een plek waar onze medewerkers met meer energie naar huis zouden gaan als waarmee ze ’s ochtends gekomen zijn. Een plek die niet alleen goed is voor ons, maar ook voor de omgeving. Al met al een kantoor met positieve impact.

 13. nieuws10 oktober 2023

  Hydra Utrecht volledig in gebruik genomen door Mainfreight

  Mainfreight, een wereldwijde logistiek dienstverlener, is een 10-jarige huurovereenkomst overeengekomen met Union Investment, voor de gehele logistieke bestemming Hydra Utrecht. Deze bestemming, gelegen op het industrieterrein Lage Weide in Utrecht, is ontwikkeld door STELLAR DEVELOPMENT CV (een samenwerking tussen Heembouw en Stellar Development BV) en verworven door Union Investment. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van Hydra Utrecht. 

 14. Caroline klopper, architect bij Heembouw
 15. Woningbedrijf Velsen en Heembouw gaan voor duurzame woningen én een duurzame bouwplaats

  nieuws10 juli 2023

  Woningbedrijf Velsen en Heembouw gaan voor duurzame woningen én een duurzame bouwplaats

  Woningbedrijf Velsen en Heembouw slaan de handen ineen om 269 woningen in de Duinwijk in IJmuiden duurzaam te transformeren. In dit bijzondere project worden niet alleen de woningen verduurzaamd, de bouwplaats is ook extra duurzaam. Door onder andere de inzet van nieuw elektrisch materieel en mobiele accupacks, wordt de bouwplaats emissiearm. Na de aanpak zijn de woningen energiezuiniger en dragen een gemiddeld energielabel B. Het ontwerp is verzorgd door Heembouw Architecten.

 16. Hoofdkantoor Lidl Nederland gerenoveerd en uitgebreid met nieuw verbindingsgebouw

  nieuws22 juni 2023

  Hoofdkantoor Lidl Nederland gerenoveerd en uitgebreid met nieuw verbindingsgebouw

  Donderdag 22 juni j.l. heeft Heembouw het vernieuwde hoofdkantoor van Lidl Nederland in Huizen opgeleverd. Heembouw heeft het pand van 8.000 m2, bestaande uit een lange en korte vleugel naar het ontwerp van architectenbureau BA32, gerenoveerd, verduurzaamd en gemoderniseerd. Daarnaast heeft Heembouw een nieuw verbindingsgebouw gerealiseerd; een tussengebouw die de lange vleugel met de korte vleugel verbindt.

 17. Martijn van Mansom, hoofd planontwikkeling bij Heembouw Wonen, tekent de overeenkomst voor de levering van verplaatsbare woningen aan woningcorporaties.

  nieuws17 april 2023

  Heembouw Wonen tekent overeenkomst met Aedes voor leveren flexwoningen aan woningcorporaties

  Branchevereniging Aedes heeft met 36 bouwbedrijven raamovereenkomsten gesloten om verplaatsbare woningen te leveren aan woningcorporaties. Heembouw Wonen is, in samenwerking met Finch Buildings en Maat, één van de bouwers die zich aan deze overeenkomst heeft gecommitteerd. Woningcorporaties gaan nu minicompetities organiseren voor opdrachten om in totaal zo’n 8.000 flexwoningen te leveren. Deze flexwoningen worden gerealiseerd om spoedzoekers en andere woningzoekenden sneller aan een woning te helpen. 

 18. Creëer in vier stappen draagvlak voor fijne leefbare wijken
 19. Ontwerpende bouwer boeken

  nieuws14 februari 2023

  Tweede editie van ons boek: De ontwerpende bouwer

  Elke dag zijn we bezig met het realiseren van onze visie: Plekken creëren waar mensen willen zijn. Dat levert prachtige resultaten op, mooie verhalen en hele mooie foto’s. In 2020 besloten we om als ontwerpende bouwer een boek te maken. Vol met foto’s, schetsen en beschrijvingen van recente projecten die wij als ontwerpende bouwer voor en met onze klanten hebben ontworpen en gerealiseerd. Met een doorkijkje naar de toekomst, onze visie op architectuur en maatschappelijke thema’s. Dat boek kwam er eind 2020, en vormde de start van een nieuwe traditie om elke twee jaar een dergelijk boek te maken. En we zijn trots en blij met de tweede editie van ons boek: Dé ontwerpende bouwer.

 20. Heembouw bouwt productiefaciliteit LEMKEN Steketee, eerste paal geslagen

  nieuws8 februari 2023

  Feestelijke eerste paal nieuwbouw machinefabriek Steketee

  In aanwezigheid van het voltallige personeel van Steketee is op 8 februari de officiële eerste paal voor de nieuwe machinefabriek in Dinteloord geslagen. Steketee, onderdeel van de LEMKEN-groep, is een toonaangevende fabrikant van onkruidtechnologie voor precisielandbouw. Op bedrijventerrein Nieuw Prinsenland bouwt Heembouw aan de Rondom de nieuwe multifunctionele locatie voor LEMKEN van circa 12.000 m2 met daarin zowel een productiehal als kantoren en een customer experience/trainingscentrum, ofwel het AgroForum.

 21. Bestemming Hydra Utrecht opgeleverd aan Union Investment

  nieuws16 januari 2023

  Bestemming Hydra Utrecht opgeleverd aan Union Investment

  Op bedrijventerrein Lage Weide is het distributiecentrum Hydra Utrecht opgeleverd aan Union Investment, een van Europa's toonaangevende vastgoed investeerders. Deze logistieke bestemming van ruim 23.000 m2 is een ontwikkeling van STELLAR DEVELOPMENT CV, een samenwerking tussen Heembouw en Stellar Development BV. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van Hydra Utrecht. Het distributiecentrum is gelegen aan de Niels Bohrweg in Utrecht, zowel de A2 als de A12 is vanaf deze locatie goed bereikbaar.

 22. Textaafoam, industriële groothandel in Tilburg
 23. Nieuwe editie van het Wonen Magazine is uit #groenbouwen

  nieuws29 november 2022

  Nieuwe editie van het Wonen Magazine is uit #groenbouwen

  Groen? Doen! Het terugbrengen van de natuur in (bestaande) woonwijken heeft tal van voordelen. Het vergroenen van de gebouwde omgeving draagt niet alleen bij aan de beleving en veiligheid van een wijk, maar is ook belangrijk voor de klimaatbestendigheid. Wanneer de nieuwe omgevingswet in werking treed, zullen er ook voor de bouwsector verplichtingen gelden voor het integreren van groen in projecten. Bij Heembouw wachten we niet op de nieuwe wetgeving en zijn we al gestart met onze eigen doelen. In deze editie van het Wonen magazine delen we graag onze bevindingen en hopen we u te inspireren op het gebied van ontwerpen en bouwen voor de natuur.

 24. Heembouw Wonen transformeert de voormalige Brinkmann Passage naar 100 high-end appartementen in Haarlem

  nieuws24 november 2022

  Heembouw Wonen transformeert de voormalige Brinkmann Passage naar 100 high-end appartementen in Haarlem

  In opdracht van Ludwig Vastgoed en Kensington 1 BV gaat Heembouw Wonen de voormalige Brinkmann Passage, gelegen aan de Grote Markt in Haarlem, transformeren van commercieel vastgoed naar een woongebouw met historische allure. Hiermee worden 100 nieuwe high-end appartementen, bestaande uit 72 huur- en 28 koopwoningen, toegevoegd aan de Haarlemse woningmarkt. Het complexe transformatieproject ‘de Brinck’ is eind november van start gegaan na het plaatsen van een torenkraan op het dak van de Brinkmann Passage. Heiko Hulsker Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp en BBN adviseurs voor het bouw- en kostenmanagment.

 25. Parametrisch ontwerpen bij Heembouw: wat zijn de ontwikkelingen?

  blog3 november 2022

  Parametrisch ontwerpen bij Heembouw: wat zijn de ontwikkelingen?

  Heembouw is een innovatieve organisatie. We zijn altijd op zoek naar de beste oplossing voor onze klanten en kijken daarbij nadrukkelijk ook naar nieuwe technologische ontwikkelingen. Zo is een multi-disciplinair team dedicated aan de slag om parametrisch ontwerpen binnen Heembouw verder te ontwikkelen. Het doel is om in 2025 op alle projecten parametrisch ontwerpen toe te passen. De eerste mijlpaal op weg daar naartoe, is de realisatie van een volledig parametrisch ontworpen distributiecentrum. Achter de schermen ontwikkelt het developersteam een platform, om een virtueel distributiecentrum parametrisch te kunnen genereren. Gert-Jan van Lubeek, procesleider van het developersteam, vertelt waar het team mee bezig is, wat er tot nu toe gerealiseerd is en wat de volgende stappen zijn. 

 26. V-team van start: verbetering en verduurzaming van 5.400 woningen

  nieuws18 oktober 2022

  V-team van start: verbetering en verduurzaming van 5.400 woningen

  Onlangs is het V-Team officieel van start gegaan. Met dit samenwerkingsverband wil woningcorporatie Havensteder samen met Smits Vastgoedzorg, Heembouw Wonen, Constructif en BAM Wonen de komende jaren 5.400 sociale huurwoningen in Rotterdam en omgeving duurzamer, comfortabeler en toekomstbestendig maken. Werkzaamheden aan de woningen vinden plaats in bewoonde staat. Het ontzorgen van bewoners staat hierbij centraal.

 27. Viering start bouw van Nieuw Rein fase 2 in Hazerswoude-Rijndijk

  nieuws22 september 2022

  Viering start bouw van Nieuw Rein fase 2 in Hazerswoude-Rijndijk

  Eind augustus is de eerste paal geslagen van de woningen van Nieuw Rein fase 2 in Hazerswoude-Rijndijk. Woensdag 21 september vierde VOF Rijndijk 86, een samenwerking tussen Wilma Wonen en Heembouw Wonen, dit bijzondere moment samen met de kopers, Habeko wonen en andere betrokkenen op de bouwplaats. Fase 2 van Nieuw Rein bestaat uit 42 koopwoningen, 10 vrije sector huurwoningen en 15 sociale huurwoningen. Samen met de woningen van fase 1 zijn er op dit moment 102 woningen in aanbouw.

 28. Gevel nieuw hoofdkantoor NVM is parametrisch ontworpen door Heembouw

  blog6 september 2022

  Met deze vernieuwende manier van ontwerpen gaan we onze klanten ontzettend blij maken

  Parametrisch ontwerpen is één van de innovaties waar Heembouw stevig op inzet. Ik geloof in deze vernieuwende manier van ontwerpen en de voordelen die het onze klanten brengt. Een multi disciplinair team van Heembouw en Heembouw Architecten is dedicated aan de slag om parametrisch ontwerpen binnen Heembouw verder te ontwikkelen, zodat we uiteindelijk in 2025 bij alle projecten van Heembouw parametrisch ontwerpen toepassen. In de weg daar naar toe houden we u via blogs op de hoogte van de stappen die we zetten.

 29. Alijd van Doorn nieuwe directeur Heembouw Kantoren

  nieuws1 september 2022

  Alijd van Doorn nieuwe directeur Heembouw Kantoren

  Ir. Alijd van Doorn [1975] is met ingang van 1 september 2022 benoemd tot directeur Heembouw Kantoren. Zij volgt Arjan Hogenboom op, die deze functie de afgelopen vijf jaar heeft vervuld. Alijd van Doorn vormt samen met directeur Durk van Loon het directieteam van Heembouw Kantoren.  Alijd van Doorn is sinds 2018 werkzaam bij Heembouw, als directeur Heembouw Architecten en Duurzaamheid. Zij behoudt de positie als directeur Duurzaamheid ook in haar nieuwe rol.

 30. Innovatie en verbinding centraal op klantevent ‘Aan Tafel!’ bij Heembouw

  nieuws1 juli 2022

  Innovatie en verbinding centraal op klantevent ‘Aan Tafel!’

  Op donderdag 23 juni organiseerde Heembouw Wonen, voor haar samenwerkingspartners in de corporatiewereld, het klantevent ‘Aan Tafel!’. Voor een selecte groep genodigden werd een hackathon georganiseerd. Meerdere teams gingen aan de slag om oplossingen te bedenken voor actuele uitdagingen die bij de woningcorporaties leven. Ter inspiratie was er een innovatiemarkt voor en door partners en Heembouw collega’s. Het resultaat: een interactieve dag waarbij innovatie en verbinding centraal stond.

 31. Impressie render Ara Almelo groenscherm door Heembouw Architecten

  blog23 juni 2022

  Parametrisch Ontwerpen met de natuur

  Heembouw zet stevig in op parametrisch ontwerpen: het automatiseren van ontwerpoplossingen op basis van ingevoerde data en ontwerpregels (scripts). Denk bijvoorbeeld aan het genereren van het best passende bouwvolume op basis van het gewenste aantal stellingen en bestemmingplan, het ontwikkelen van optimale plattegronden op basis van het aantal kantoormedewerkers of het ontwerpen van gevelopeningen die de beste daglichttoetreding of laagste energiebelasting geven

 32. Stellar Development en Heembouw ontwikkelen 40.000m2 bestemming op XL Businesspark Twente

  nieuws21 juni 2022

  Stellar Development en Heembouw ontwikkelen 40.000m2 bestemming op XL Businesspark Twente

  Heembouw start in september op bedrijventerrein XL Businesspark Twente met de bouw van distributiecentrum Ara Almelo. Deze logistieke bestemming van ruim 40.000 m2 is een ontwikkeling van STELLAR DEVELOPMENT Ara Almelo CV, een samenwerking tussen Heembouw en Stellar Development BV. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp, met diverse unieke elementen die feitelijk onderbouwing geven aan de vier merkpijlers van Stellar Development.

 33. Virgo Aalsmeer opgeleverd aan eindgebruiker Paardekooper

  nieuws14 juni 2022

  Virgo Aalsmeer opgeleverd aan eindgebruiker Paardekooper

  Broekhof Verpakkingen uit Aalsmeer, leverancier van bloemen en plantenverpakkingen, sluit een 15-jarige overeenkomst met Union Investment voor het gehele distributiecentrum Virgo Aalsmeer. Deze bestemming, direct gelegen aan de provinciale weg N201, is ontwikkeld door STELLAR DEVELOPMENT CV (een samenwerking tussen Heembouw en Stellar Development BV) en verworven door Union Investment. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van Virgo Aalsmeer. 

 34. NVM Utrecht Heembouw Architecten Papendorp

  blog2 juni 2022

  Nieuw kantoor? Zo wordt het betaalbaar, duurzaam, functioneel én passend bij uw DNA

  Een nieuw kantoor laten bouwen is bepaald niet iets dat u jaarlijks doet. Sterker nog, u maakt het in uw werkende leven waarschijnlijk maar één of twee keer mee. Logisch dus, dat het heel moeilijk is om van tevoren goed te weten wat u wilt. Een architectonisch ontwerp krijgen dat u aanspreekt is één ding, het moet ook functioneel zijn, passen bij het DNA van uw organisatie, uitvoerbaar zijn en binnen uw budget passen. Precies om die redenen werken wij bij Heembouw als architect en bouwer samen met onze opdrachtgevers als één team. Bij de ontwikkeling van het nieuwe hoofdkantoor van NVM komt heel mooi tot uitdrukking welke toegevoegde waarde dat heeft.

 35. NVM atrium

  nieuws12 mei 2022

  Heembouw trots op prestaties 2021

  Heembouw heeft onlangs haar jaarcijfers over 2021 gepubliceerd en kijkt terug op een succesvol jaar, zowel op financieel vlak als op het minstens zo belangrijke gebied van medewerkers- en klanttevredenheid. De omzet steeg naar 228 miljoen. Op basis van dit omzetniveau kwam het resultaat (voor belasting) uit op 10,8%. De klanttevredenheid nam verder toe naar een gemiddeld klantcijfer van 8,7 bij een NPS van +72. Op basis van de hoge scores uit het jaarlijkse medewerkersonderzoek riep onderzoeksbureau Effectory Heembouw uit tot Beste Werkgever in de bouw én van Nederland.

 36. Heembouw beste werkgever bouw & infrastructuur
 37. Productiefabriek die Heembouw realiseerde voor Kemie

  blog16 april 2022

  Over twee jaar een nieuwe productielocatie? Kom dan nu in actie!

  Denkt u na over een investering in een nieuwe productielocatie? Dan is het belangrijk om te weten dat voordat daar de eerste productie opgestart kan worden, er minimaal twee jaar verstreken zijn. Niet omdat de bouw zo lang duurt, maar omdat u in de voorbereiding te maken krijgt met vijf factoren die belangrijk zijn voor het maken van de juiste bouwkeuzes. En die daarnaast tijd vragen om te doorgronden. Welke factoren dat zijn en hoe u daar het beste op in kunt spelen, deel ik graag met u in dit blog. 

 38. Heembouw specialist in realiseren controlled environments

  blog14 maart 2022

  Realisatie van controlled environments complex? Zo pakken wij dat aan!

  Het realiseren van controlled environments zijn projecten van grote complexiteit waar Heembouw een uniek ontwerp- en bouwproces voor hanteert. Hoe pakken wij dit aan? Belangrijk is om bij elk controlled environments project de focus te leggen op het samenbrengen van de juiste personen met ervaring en kennis en vroeg in het proces samen aan tafel te gaan, ook met de klant. Zo voorkomen we op voorhand veel communicatie- en planningsproblemen.

 39. Bouw van Nieuw Rein fase 1 in Hazerswoude-Rijndijk feestelijk van start

  nieuws8 maart 2022

  Bouw van Nieuw Rein fase 1 in Hazerswoude-Rijndijk feestelijk van start

  Na een succesvolle verkoop is op 7 maart de eerste paal geslagen van de eerste 35 woningen van Nieuw Rein in Hazerswoude-Rijndijk. Diezelfde dag vierde VOF Rijndijk 86, een samenwerking tussen Wilma Wonen en Heembouw Wonen, dit samen met de kopers, wethouder Van As van de gemeente Alphen aan den Rijn en andere betrokkenen op de bouwplaats. Iedereen was erg blij dat dit prachtige moment met elkaar op locatie gevierd kon worden!

 40. Bouw Stellar Development Hydra Utrecht gestart op Lage Weide

  nieuws2 maart 2022

  Bouw Stellar Development Hydra Utrecht gestart op Lage Weide

  Heembouw is op bedrijventerrein Lage Weide in de provincie Utrecht gestart met de bouw van distributiecentrum Hydra Utrecht. Deze logistieke bestemming van ruim 23.000 m2 is een ontwikkeling van STELLAR DEVELOPMENT CV, een samenwerking tussen Heembouw en Stellar Development BV. Heembouw Architecten tekent voor dit ontwerp. Hydra Utrecht ligt aan de Niels Bohrweg in Utrecht en is uitstekend ontsloten. Zowel de A2 als de A12 is vanaf deze locatie goed bereikbaar.

 41. interieur bedrijfspand Bosman Van Zaal Aalsmeer

  blog1 maart 2022

  Nieuwbouwplannen voor uw bedrijf? 5 vragen ter voorbereiding

  Heeft u met uw bedrijf in de groothandel, maak- of foodindustrie behoefte aan een nieuw pand? Bijvoorbeeld omdat uw huurcontract afloopt of omdat uw huidige pand te klein wordt? Dan heeft u vast allerlei vragen. Waar vindt u een goede locatie, hoe kunt u de nieuwbouw het beste financieren, hoe zorgt u dat het nieuwe pand uw bedrijfsprocessen optimaal ondersteunt en mee kan groeien en veranderen met uw bedrijf? Ik spreek veel met bedrijven die voor een dergelijke grote beslissing staan. Met hen bespreek ik altijd 5 vragen om samen het proces en de verschillende opties te verkennen. Ik licht ze hier graag voor u toe.

 42. Heembouw bouwt duurzaam distributiecentrum voor Brocacef

  nieuws17 februari 2022

  Heembouw bouwt duurzaam distributiecentrum voor Brocacef

  Brocacef Groep is de bouw van een duurzaam distributiecentrum gestart op Business Park Amsterdam Osdorp op de hoeklocatie in Lutkemeerpolder. Vanuit het multifunctionele DC belevert Brocacef de zakelijke klanten zoals apotheken en instellingen. Ook zullen medicijnen vanuit het DC direct naar de consument in de stad aan huis gebracht worden. De locatie aan de rand van de stad zorgt ervoor dat het aantal gereden kilometers teruggedrongen wordt. Het distributiecentrum wordt duurzaam gebouwd door Heembouw naar een ontwerp van Heembouw Architecten, in samenwerking met gebiedsontwikkelaar SADC en eigenaar GLP.

 43. Heembouw levert nieuwbouwproject Haagse Hendrik op aan Haag Wonen

  nieuws17 februari 2022

  Heembouw levert nieuwbouwproject Haagse Hendrik op aan Haag Wonen

  In Den Haag heeft Heembouw de laatste woningen van nieuwbouwproject Haagse Hendrik opgeleverd aan Haag Wonen. De sleutels van de 50 appartementen worden overgedragen door Haag Wonen aan de nieuwe bewoners. Zij starten het jaar goed in een nieuwe, duurzame en betaalbare woning. Haagse Hendrik bestaat in totaal uit 154 woningen: 104 eengezinswoningen en 50 appartementen. De eengezinswoningen werden medio december al opgeleverd en zijn inmiddels allemaal verhuurd en grotendeels bewoond.

 44. Nieuwe huisvesting Heembouw Kantoren interieur Heembouw Architecten

  blog11 februari 2022

  Gezond en toekomstbestendig, daar gaat het om bij duurzaamheid

  Een gezonde werkomgeving is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Een duurzaam kantoor, daar heeft iedereen wel een beeld bij. Energiezuinig, is vaak het eerste wat bij mensen opkomt. Flexibel, circulair. Maar wat als je een heel energiezuinig kantoor neerzet waar de gebruikers doodongelukkig in zijn? Heb je dan een duurzaam kantoor? Voor Durk van Loon, directeur Heembouw Kantoren is het evident: een duurzaam kantoor is allereerst een gebouw dat de gezondheid en productiviteit van de gebruikers als uitgangspunt heeft. In deze week van de circulaire economie vertelt hij hoe je dat aanpakt. Met de ontwikkeling van het eigen circulaire kantoor in Berkel als leidraad.

 45. Hoe circulair wil je het hebben?

  blog10 februari 2022

  Alles circulair of een beetje: de keuze is aan u!

  Circulair ontwerpen en bouwen. Veel besproken, zeker in deze week van de circulaire economie, maar wat is het precies? Heembouw Architecten ontwikkelde de circulaire ontwerpmatrix om dit concreet te maken. Een handvat voor klanten bij de keuze voor circulaire oplossingen. In dit blog vertelt architect Vivian Wijburg van Heembouw Architecten hoe de circulaire ambities van onze klanten concreet én waar gemaakt kunnen worden. Waarbij het aan de klant is, hoe ver deze ambities gaan. Alles circulair of een beetje: Hoe circulair wil je het hebben? 

 46. Minder afval op de bouwplaats bij Heembouw in 5 stappen

  blog9 februari 2022

  Minder afval op de bouwplaats in 5 stappen

  Als Ontwerpende Bouwer zijn we van ontwikkeling en ontwerp tot en met realisatie en onderhoud op onze projecten "in the lead". Zo hebben we door de hele bouwcyclus heen positieve impact op het milieu. Een belangrijke doelstelling is om binnen twee jaar plastic bouwafval met minstens 30% te reduceren. Dit kunnen we alleen in nauwe samenwerking met onze partners. Op project DC Echt Susteren werd op deze manier maar liefst 90.000 vierkante meter folie bespaard. En ook nog eens 4.500 dozen en 200 vrachtwagenbewegingen. Raymond Plasmans (nu planontwikkelaar) speelde hierin als projectleider een belangrijke rol en vertelt in dit blog hoe hij deze besparing op afval en CO₂-uitstoot voor elkaar kreeg. 

 47. Familie CROP slaat de eerste paal van nieuw te bouwen pand door Heembouw

  nieuws9 februari 2022

  Heembouw start multifunctionele nieuwbouw CROP in Berkel en Rodenrijs

  In Berkel en Rodenrijs is Heembouw recent gestart met de realisatie van de nieuwe huisvesting van CROP; Car Repair Online Products. CROP is een toonaangevende webshop met een groot assortiment Paint en NonPaint producten die online zowel binnen- als buiten Europa geleverd worden. Op bedrijventerrein Oudeland verrijst aan de Marconisingel het nieuw multifunctionele en state-of-the-art pand voor CROP met circa 750m2 kantoor, 1.500m2 hal, 300m2 mezzanine en 400m2 brandveilige opslagbunkers. Daarnaast zal deze veelzijdige nieuwe locatie, ontworpen door Heembouw Architecten, straks ook plek bieden aan een automatische inpakstraat, verfmengerij én car detailing studio. Dinsdag 8 februari j.l. is de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw, de oplevering staat gepland half september 2022. 

 48. Natuurinclusief ontwerpen en bouwen als standaard?

  blog8 februari 2022

  Natuurinclusief ontwerpen en bouwen als standaard?

  Natuurinclusief ontwerpen en bouwen is een belangrijk thema in ons strategisch plan. Dit raakt meest aan onze visie: Plekken creëren waar mensen willen zijn. Als organisatie krijgen we hier heel veel energie van en we merken dat dit concept erg aanslaat in de markt. In steeds meer van onze projecten is natuurinclusief een dragend thema geworden. We zetten hier vol op in bij onze ontwerpende bouwer projecten, in samenwerking met ecologen en landschapsarchitecten. Natuurinclusief ontwerpen is goed voor de mens, de natuur en de toekomst en voegt daarmee letterlijk voor alles en iedereen waarde toe. Sr. architect Rogier Kant van Heembouw Architecten legt uit waarom natuurinclusief ontwerpen wat hem betreft de standaard zou moeten zijn. 

 49. Duurzaam bouwen: Heembouw gaat voor beter dan de norm

  blog7 februari 2022

  Duurzaam bouwen: Heembouw gaat voor beter dan de norm

  “We zijn ons bewust van de impact van ons handelen op de planeet, én zijn oprecht gedreven het beter te doen.” Onze duurzaamheidsvisie is ons kompas. Als Ontwerpende Bouwer zijn we van ontwikkeling en ontwerp tot en met realisatie en onderhoud betrokken. Zo kunnen we door de hele bouwcyclus heen positieve impact hebben. Daarom wordt ieder Heembouw project duurzaam ontworpen en gebouwd, met een positief effect op mensen en hun leefomgeving. Hiervoor hebben we een aantal stevige doelstellingen vastgelegd, waarmee we een stuk verder gaan dan de wettelijke normering. Vanuit onze intrinsieke motivatie om het beter te doen. Benieuwd hoe? Gedurende deze week van de circulaire economie delen we met een dagelijks blog onze voorbeelden uit de praktijk. Alijd van Doorn, Directeur Heembouw Architecten en Duurzaamheid, trapt af. 

 50. Houtbouw populair? Drie redenen om er vooral níet mee aan de slag te gaan

  blog4 februari 2022

  Houtbouw populair? Drie redenen om er vooral níet mee aan de slag te gaan

  Houtbouw is hot. Dat komt in belangrijke mate doordat het zo’n duurzaam product is. Hout heeft een beperkte footprint, is licht van gewicht en heeft van nature een isolerende werking. Hout is echter ook duurder dan gebruikelijke materialen en doordat leveringen momenteel wel eens achter blijven, is bouwen met hout moeilijk te budgetteren en te plannen. Het gevolg: fikse budgetoverschrijdingen, constant veranderende planningen en opleverdata die niet gehaald worden. Bovendien: houten woningen staan bekend om hun gehorigheid en geven een veel groter risico op brand. Zomaar drie goede redenen dus, om vooral níet met hout aan de slag te gaan.
  Toch?

 51. Apllied medical III start bouw door Heembouw

  nieuws1 februari 2022

  Heembouw start met de realisatie van nieuw sterilisatiefaciliteit voor Applied Medical Europe

  Op bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef in Amersfoort is Heembouw in december 2021 gestart met de realisatie van een sterilisatiefaciliteit voor Applied Medical Europe, een wereldwijd opererende ontwikkelaar en producent van medische hulpmiddelen.
  Door de realisatie van een eigen sterilisatiefaciliteit, kan Applied Medical haar eigen medische instrumenten steriliseren en vanuit Amersfoort direct uitleveren aan haar klanten, zonder daarbij afhankelijk te zijn van derden.

 52. Waarom u een architect in wil zetten in een renovatie- of onderhoudsproject

  blog27 januari 2022

  Waarom u een architect in wil zetten in een renovatie- of onderhoudsproject

  Het kan echt. Met de inzet van een architect de kwaliteit van een renovatie- en onderhoudsproject aanzienlijk verhogen door elementen toe te voegen die bijdragen aan de sociale cohesie, de natuur om ons heen, duurzaamheid en de authenticiteit van een gebouw. Als ontwerpende bouwer gaan we zelfs nog een stapje verder en halen we nog meer uit iedere architecten-euro. Hoe we dat doen, deel ik graag in dit blog. 

 53. Architect met klant bij maquette

  blog20 januari 2022

  Evalueren en anticiperen: zo wordt de bouw van uw kantoor een succes

  Een nieuw kantoor laten bouwen is iets om heel blij van te worden, alles kan worden zoals u dat wilt. Toch ziet u er misschien tegenop. Bouwprocessen verlopen immers nooit probleemloos… Wat de architect heeft bedacht blijkt bijvoorbeeld niet goed uitvoerbaar. Of disciplines volgen elkaar niet soepel op, waardoor er vertraging ontstaat. Gelukkig hoeft het zo niet te gaan. Een prettig en probleemloos bouwproces bestaat wel degelijk, dat bewijzen we bij Heembouw dagelijks. We zijn dan ook totaal anders georganiseerd dan de standaard is. Bovendien besteden we veel aandacht aan de ‘zachte’ kant van bouwen: de mensen, het team. Aan de hand van voorbeelden vertel ik u graag hoe we ook van de bouw van úw nieuwe kantoor een proces maken waar u blij van wordt.

 54. Bianca Woutersen senior werkvoorbereider bij Heembouw

  blog20 januari 2022

  Op m'n Plek | Senior Werkvoorbereider Bianca Woutersen

  Bij Heembouw werk ik aan projecten naar mijn hart. Maak mij maar wakker met de opdracht zo circulair mogelijk te renoveren. Dat iets wat verloren lijkt, met een beetje inspanning weer mooi en bruikbaar gemaakt kan worden, vind ik spannend en uitdagend. Ik heb een grote voorliefde voor het hergebruik van materialen. Het verhaal daarachter brengt een gebouw nog meer tot leven. Dat zie je hier ook bij het circulair paviljoen, waar we gewerkt hebben met authentieke ramen uit het Arsenaal in Leiden. Soms zijn materialen in hun huidige vorm niet te hergebruiken, maar dat betekent niet dat ze geen kwaliteit meer bevatten. Van oude materialen kunnen nieuwe worden gemaakt, zoals hier kozijnen zijn gemaakt van herwonnen hout. Dat soort aanpassingen, denken in alternatieven, dat maakt waarom ik hier op mijn plek zit. 

 55. Caroline Klopper, architect bij Heembouw Architecten, met haar kind, kijken bij de regenton.

  blog20 december 2021

  Hoe woonwijken ecosystemen kunnen worden

  Het vitaal een leefbaar houden van wijken en buurten is een van de vier hoofddoelstellingen in de Actieagenda Wonen van branchevereniging Aedes. Daarmee vragen zij ook aandacht voor de natuur en de lokale biodiversiteit. Dit is precies waar wij bij Heembouw ook voor gaan. Ontwerpen en bouwen met de natuur: van woonwijken groene ecosystemen maken en van de stad een stadspark. Want als we blijven doen wat altijd al deden, verliezen we het groen.

 56. Eindgebruiker DFDS betrekt logistieke bestemming Norma Bijsterhuizen, Wijchen

  nieuws16 december 2021

  Eindgebruiker DFDS betrekt logistieke bestemming Norma Bijsterhuizen, Wijchen

  Logistiek dienstverlener DFDS sluit meerjarige overeenkomst met Union Investment Real Estate voor het gehele distributiecentrum Norma Bijsterhuizen in Wijchen. Dit moderne pand, pal aan de A73 en A326, is ontwikkeld door STELLAR DEVELOPMENT CV (een samenwerking tussen Heembouw en Stellar Development BV) en verworven door Union Investment Real Estate GmbH. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van Norma Bijsterhuizen. 

 57. Op de bouwplaats in Alkmaar gaat de eerste paal de grond in voor het nieuwe distributiecentrum van Vomar

  nieuws2 december 2021

  Feestelijke paal nieuw distributiecentrum Vomar te Alkmaar

  Woensdag 1 december j.l. is de eerste feestelijke paal geslagen voor de nieuwe huisvesting van Vomar Voordeelmarkt in opdracht van Hoorne Vastgoed en investeerder MEAG. Het distributiecentrum is ontworpen door Heembouw Architecten en zal gerealiseerd worden door Heembouw op bedrijventerrein Boekelermeer, nabij de A9, in Alkmaar. Dit DC bestaat straks uit totaal bijna 14.500 m2 met een kantoor 315m2 en een magazijn van 14.000m2. 

 58. Nieuw kantoor bouwen: hoofdpijndossier of proces om blij van te worden?

  blog30 november 2021

  Nieuw kantoor bouwen: hoofdpijndossier of proces om blij van te worden?

  Bouwen is inherent aan problemen, zeggen ze wel eens. De cijfers lijken dat te onderschrijven, faalkosten in de bouw lopen jaarlijks op tot miljarden euro’s. Als opdrachtgever zit u natuurlijk totaal niet te wachten op een bouwproces vol gedoe. Een nieuw kantoor laten bouwen is juist iets om heel blij van te worden, geen hoofdpijndossier. Dacht u tot nu toe dat een efficiënt en betrouwbaar bouwproces niet bestond, dan kan ik u bij deze vertellen dat het wél bestaat. Aan de hand van voorbeelden vertel ik u graag hoe we dat bij Heembouw doen.

 59. Reshift Haarlem Heembouw

  nieuws30 november 2021

  Heembouw transformeert oude garage tot nieuwe creatieve werkomgeving voor Reshift

  Haarlem, 29 november - Heembouw heeft de oude R.A.C garage aan de Nijverheidsweg in Haarlem getransformeerd tot een moderne en creatieve werkomgeving voor Reshift, het grootste tech-gespecialiseerde mediahuis van Nederland. Met een nieuwe entree, annex werkcafé biedt deze nieuwe huisvesting dit succesvolle bedrijf voldoende ruimte om haar groei-ambities verder waar te maken. Direct na oplevering heeft Reshift haar nieuwe werkomgeving in gebruik genomen.

 60. Blog Heembouw: Hybride werken: hoe vind je als bedrijf de juiste vorm?

  blog25 november 2021

  Hybride werken: hoe vind je als bedrijf de juiste vorm?

  Dat we tijdens de lockdown ineens massaal op afstand moesten gaan werken, was voor de meeste mensen en bedrijven een enorme omslag. Maar het was ook een periode waar we veel van leerden. En die ons hielp de juiste vorm te vinden voor hybride werken. Een vorm die we jammer genoeg nu even niet in praktijk kunnen brengen, nu we weer zoveel mogelijk vanuit huis werken, maar die “staat” voor straks. Graag deel ik onze ervaringen en ons proces. We kwamen erachter dat werken vanuit huis eigenlijk best efficiënt kan zijn en technisch goed georganiseerd kan worden. We weten nu echter ook: elkaar fysiek ontmoeten blijft super belangrijk. Hoe bepaal je nou de juiste mix? Hoe profiteer je van de voordelen van thuiswerken én de voordelen van werken op kantoor? Bij Heembouw kwamen we samen met collega’s tot een nieuw beleid dat wij noemen: Het nieuwe samenwerken. Hoe dat proces verliep deel ik graag in dit blog, omdat ik denk dat onze aanpak ook voor veel andere bedrijven goed werkt.

 61. Nieuw Wonen magazine online, een corporatie special

  nieuws15 november 2021

  Nieuw Wonen magazine online, een corporatie special

  Sinds de laatste uitgave van ons Wonen magazine, een jaar geleden, hebben we niet stil gezeten. Ondanks dat we samen met veel mooie woningbouwprojecten bezig zijn, loopt het te kort aan woningen nog steeds op. De woningnood staat hoog op de prioriteitenlijs van zowel de overheid als woningcorporaties. Bij Aedes is er een actieagenda opgesteld om hier aandacht voor te vragen en de koning benadrukte deze noodzaak in de troonrede met Prinsjesdag. Ook wij zijn als ontwerpende bouwer bezig met mogelijke oplossingen om voor iedereen een plek te creëren waar ze kunnen wonen, een plek waar je graag wilt zijn. Lees daar meer over ons nieuwe Wonen magazine, een corporatie special.

 62. Parametrisch ontwerpen bij Heembouw
 63. Heembouw wint Groene Pluim

  nieuws10 september 2021

  Heembouw wint Groene Pluim

  Heembouw is gisteren, 9 september, de winnaar geworden van de Groene Pluim. Dit is de dertigste Groene Pluim die wordt uitgereikt, en de derde pluim in de Gemeente Breda. Deze stimuleringsprijs wordt uitgereikt aan een organisatie die zich op een positieve wijze onderscheidt als het gaat om hun inspanningen op het gebied van duurzaam ondernemen. Peter Brugman, directeur Heembouw Bedrijfsruimten nam de prijs in ontvangst uit handen van wethouder Boaz Adank. De jury toonde zich vooral enthousiast over de ambitie, én de reeds behaalde resultaten, van Heembouw op het gebied van duurzaamheid.

 64. Kantoor na corona: in 5 stappen naar een maatwerk oplossing voor uw bedrijf

  blog26 juli 2021

  Kantoor na corona: in 5 stappen naar een maatwerk oplossing voor uw bedrijf

  Weer naar kantoor na corona, kan het, hoe dan, willen we dat, hoe gaan we daarmee om? Oriënteert u zich ook op de mogelijkheden? Wat opvalt in de berichtgeving over dit onderwerp: oplossingen en keuzes worden vrij stellig gebracht. ‘Drie dagen thuis, twee op kantoor’. Of: ‘Thuis het geconcentreerde werk, op kantoor het teamwork’. Bedrijven die flink snijden in de vierkante meters zijn er ook. En er komen allerlei oplossingen voorbij: het anderhalvemeterkantoor is bijvoorbeeld al uitgevonden. Alsof er één zo’n soort kantoor is. Ons advies: ga niet zomaar mee in de hype. Gebruik dit unieke moment als kans om stil te staan bij de functie van uw kantoor voor uw bedrijf. Bij de betékenis van uw kantoor. Zodat u van daaruit echt een plek kunt maken waar mensen willen zijn. 

 65. Zwakke dakconstructies isoleren zónder overlast voor bewoners? Dak-over-dakrenovatie!

  blog16 juli 2021

  Zwakke dakconstructies isoleren zónder overlast voor bewoners? Dak-over-dakrenovatie!

  Misschien herkent u het wel uit een van uw wijken: doorgezakte daken. U kunt het meteen zien als u door zo’n straat rijdt: de daken golven. Dat kan erop duiden dat de dakconstructie in het verleden te licht is uitgevoerd. Dat zorgt voor extra uitdagingen bij het isoleren van die daken, wat 9 van de 10 keer een belangrijke ingreep is bij het verduurzamen van uw bezit. Vooral omdat ingrepen dan veel overlast veroorzaken voor bewoners. En dat terwijl u de overlast voor bewoners juist zoveel mogelijk wilt beperken. Over 248 woningen met dergelijke daken gaat het project waar ik u graag over vertel. Wij vonden namelijk een unieke oplossing die de bewoners vrijwel volledig ontziet: een prefab dak-over-dakrenovatie.

 66. Meer m2 nodig op uw huidige kantoorlocatie? Een dakopbouw kan en mag bijna overal!

  blog13 juli 2021

  Meer m2 nodig op uw huidige kantoorlocatie? Een dakopbouw kan en mag bijna overal!

  Bent u door de groei van uw bedrijf eigenlijk uit uw huidige kantoorgebouw gegroeid, maar wilt u liever niet verhuizen? Of bent u als belegger op zoek naar mogelijkheden om extra waarde toe te voegen aan uw gewilde kantoorlocatie in hartje stad? Wij spreken veel met bedrijven en beleggers met dit vraagstuk en vaak lopen zij vast: grondgebonden uitbreidingen zijn meestal niet mogelijk. Maar wist u al dat bij heel veel kantoorpanden uitbreiding mogelijk is door er een verdieping op te zetten? Zowel constructief als volgens bestemmingsplannen kan dit bijna altijd. Met de toenemende grond-schaarste is dit voor veel bedrijven een zeer aantrekkelijke optie. Wij verzamelden diverse vormen van data en maakten deze visueel, waardoor u in één oogopslag ziet of uw kantoorpand ook kan worden herontwikkeld ‘in de hoogte’. 

 67. DC Greenpark ism STELLAR Development

  blog16 juni 2021

  Dit is hoe goeddoen voor de natuur leidt tot dubbele meerwaarde voor uw gebouw

  Wist u dat u met de nieuwbouw van uw distributiecentrum kunt bijdragen aan meer biodiversiteit, terwijl u daarmee tegelijkertijd de waarde van het gebouw verhoogt? Extra mooi: u creëert een duurzamer gebouw en een gezondere, prettigere en meer inspirerende omgeving voor uw medewerkers. Hoe? Door uw gebouw natuurinclusief te ontwerpen. Dat is nu nog onderscheidend, straks is het de gewoonte. Hier leest u waarom. 

 68. Heembouw plek waar mensen willen zijn

  blog14 juni 2021

  Werkzaam in de bouw? 5 redenen om nu juist wél van baan te veranderen

  Ben jij toe aan een verandering in je carrière? Twijfel je alleen over het juiste moment? Dat is niet gek. Ergens nieuw beginnen terwijl er nog veel vanuit huis wordt werkt, wil je dat wel? Je hebt nu een vast contract en je werk is vertrouwd. Je bent er misschien wat op uitgekeken en toe aan een nieuwe uitdaging; meer verantwoordelijkheid, meer persoonlijke ontwikkeling, een betere werksfeer. Maar het is ook een onzekere tijd (geweest). Heel begrijpelijk als dit jou er nu van weerhoudt de stap te wagen. Maar wat als je wél zekerheid krijgt? Stabiliteit, nieuwe ontwikkelkansen, een fijne start? Wij geven je 5 redenen om nu juist wél van baan de veranderen en bij Heembouw te komen; bij de beste werkgever in de bouw én van Nederland!

 69. Slimm woning maakt grondgebonden wonen met tuin betaalbaar

  blog9 juni 2021

  Woonwijk (her)ontwikkelen? Slimm maakt grondgebonden wonen met tuin betaalbaar

  Het is een van de grote uitdagingen waar we in Nederland voor staan: het woningtekort oplossen. We hebben niet alleen veel woningen nodig, we hebben ze ook snel nodig, ze moeten duurzaam zijn en ook nog eens betaalbaar. En dat terwijl de ruimte om te bouwen beperkt is, zeker als we er zo weinig mogelijk natuur en landbouwgrond voor willen opofferen. Hoogbouw lijkt een logische oplossing. Door te stapelen kunnen we meer op minder grond. Maar willen we dat? En speelt dat in op de behoefte, op de vraag? Samen met mijn collega’s boog ik mij bij Heembouw over dit vraagstuk. Trots ben ik op het resultaat, het woonconcept Slimm: een kwalitatief hoogwaardige, compacte woning, geschikt voor 1-3 persoonshuishoudens. Slimm is bijzonder, want dit woonconcept is niet alleen betaalbaar, energiezuinig, duurzaam, snel realiseerbaar en grondgebonden, het is ook altijd een maatwerkontwerp, passend bij de omgeving.

 70. slimm miniatuur woning van boven af

  blog2 juni 2021

  Heembouw Houtbouw, hoe gewoon doen tot hele gave producten kan leiden

  Hout stond de afgelopen jaren in het middelpunt bij Heembouw. Wat begon als enkel het idee dat we nog veel meer met hout wilden gaan doen dan we al deden, resulteerde inmiddels in het woonconcept van een compacte, compleet van hout gemaakte eengezinswoning en volledig houten overspanningen voor bedrijfsgebouwen. De eerste projecten zijn nu in voorbereiding: we gaan 22 houten Slimm-woningen in Roelofarendsveen bouwen en starten in juni met de realisatie van DC Aalsmeer waarin een compleet houten spantconstructie wordt toegepast. En dit is nog maar het begin, want we brengen het bouwen met hout nu nóg sneller verder in ons innovatieprogramma Heembouw Next. Over wat ‘gewoon dóen’ wel niet kan opleveren.

 71. Een laboratorium met een kantoor laten ontwikkelen hoe pakt u dat aan?

  blog1 juni 2021

  Een kantoor met onderzoeksfaciliteiten ontwikkelen. Hoe pak je dat aan?

  Als je op zoek bent naar een nieuwe onderzoeksfaciliteit met een laboratorium of cleanroom, komt er veel op je af…
  Wat is de beste locatie, wat zijn de kosten en hoe toekomstbestendig moet het ontwerp van zo’n uniek pand zijn? Aan welke wetten en regels moeten de gecontroleerde omgevingen voldoen en wat zijn de invullingen aan huidige en toekomstige eisen die aan het onderzoek en de wetgeving worden gesteld, nu maar vooral ook morgen?

 72. Anneloes van der Heijden (oprichter Studio Anneloes) slaat de feestelijke paal

  nieuws27 mei 2021

  Heembouw gestart met realisatie nieuwbouw Studio Anneloes

  Donderdag 20 mei heeft Anneloes van der Heijden de feestelijke paal geslagen van het nieuwe onderkomen van het Nederlandse modemerk Studio Anneloes op Business Park Amsterdam Osdorp. In 15 jaar tijd is Studio Anneloes uitgegroeid van een twee-manszaak tot een serieuze speler op de Nederlandse damesmode markt. Op hun huidige locatie in het World Fashion Centre was geen ruimte om verder te groeien, daarom is de stap gemaakt om een eigen gebouw te creëren samen met de ontwerpende bouwer Heembouw.

 73. Nieuwe huisvesting Heembouw Kantoren interieur Heembouw Architecten

  nieuws19 april 2021

  Heembouw positief over 2020 en vol vertrouwen voor de toekomst

  Heembouw kijkt zéér positief terug op 2020. We zijn blij dat de bouwsector, ondanks de corona-pandemie, heeft kunnen doorbouwen. Enkele vertragingen in de levering van materialen ten spijt, zijn alle projecten op tijd opgeleverd. Dankzij de enorme inzet van onze collega’s, leveranciers en klanten, zijn prachtige prestaties geleverd en heeft corona nagenoeg geen vat gehad op de financiële prestaties van de onderneming. Het resultaat voor belasting is gestegen naar een rendement van 9,7%. De omzet kwam uit op 206,4 miljoen, een lichte daling ten opzichte van 2019 (217,9 miljoen). Minstens zo belangrijk is de waardering van onze klanten en medewerkers. Klanten geven Heembouw een 8,6 als gemiddeld klantcijfer. De NPS (“hoe waarschijnlijk is het dat u ons aanbeveelt aan anderen?”) steeg van +40 naar +62.

 74. Heembouw proost digitaal met bewoners op start bouw Westend fase 3

  nieuws16 april 2021

  Heembouw proost digitaal met bewoners op start bouw Westend fase 3

  Bij nieuwbouwproject Westend in Roelofarendsveen is woensdag 14 april de bouw gestart van de volgende 31 woningen in nieuwbouwproject Westend in Roelofarendsveen. Niet zoals gebruikelijk met een feestje op locatie, maar met een livestream die de bewoners konden bekijken. De bewoners ontvingen van te voren een borrelbox met een flesje bubbels en wat lekkers om digitaal te kunnen proosten op een voorspoedige bouw.

 75. Heembouw levert eerste gerenoveerde kantoorgebouw Allseas Delft op

  nieuws15 april 2021

  Heembouw levert eerste gerenoveerde kantoorgebouw Allseas Delft op

  Het kantoor van Allseas, op zichtlocatie langs de A13 in Delft, wordt door Heembouw in fasen gerenoveerd. Afgelopen vrijdag, 9 april, werd het eerste gerenoveerde kantoordeel opgeleverd. Voor de gelegenheid was de entree feestelijk aangekleed en werd een rood lint doorgeknipt als symbolische opening van het gerenoveerde kantoor. Allseas start binnenkort met de inrichten van het vernieuwde kantoor en zal vanaf mei de nieuwe werkplekken in gebruik nemen.

 76. Heembouw gestart met opleveren 38 woningen Westend Roelofarendsveen

  nieuws8 april 2021

  Heembouw gestart met opleveren 38 woningen Westend Roelofarendsveen

  Bij nieuwbouwproject Westend in Roelofarendsveen is Heembouw gestart met de oplevering van 38 woningen. Het gaat om onder andere 8 nul-op-de-meter woningen en 2 twee-onder-een-kap woningen aan het water. De deuren worden voorzien van een feestelijke strik, met een persoonlijk welkomstlabel voor de nieuwe bewoners, er hingen vlaggen uit en bewoners kregen een flesje bubbels om te proosten. Na het overhandigen van de sleutels, konden de eerste bewoners hun nieuwe woning betrekken.

 77. Heembouw ontwerpt en realiseert nieuwe huisvesting Studio Anneloes

  nieuws1 april 2021

  Heembouw ontwerpt en realiseert nieuwe huisvesting Studio Anneloes

  Op het Businesspark Amsterdam Osdorp start Heembouw in mei met de realisatie van een nieuwe huisvesting voor Studio Anneloes. Studio Anneloes is een Nederlands dameskledingmerk, dat in de afgelopen 15 jaar is uitgegroeid van een twee-manszaak tot een serieuze speler op de Nederlandse damesmode markt. Op hun huidige locatie in het World Fashion Centre was geen ruimte meer om nog verder te groeien, daarom is de stap gemaakt nu een eigen pand te gaan bouwen.

 78. Verkoop eerste 35 woningen Nieuw Rein in Hazerswoude-Rijndijk van start

  nieuws30 maart 2021

  Verkoop eerste 35 woningen Nieuw Rein in Hazerswoude-Rijndijk van start

  Op donderdag 8 april starten Wilma Wonen en Heembouw Wonen met de online verkoop van de eerste 35 nieuwbouwwoningen van project Nieuw Rein in Hazerswoude-Rijndijk. Nieuw Rein is een ontwikkeling op het voormalige fabrieksterrein van Avery Dennison (voorheen Fasson) en komt direct aan het water van de Oude Rijn. In de eerste verkoopfase komen herenhuizen, twee-onder-een-kapwoningen en een vrijstaande woning met ruime tuinen. Het ontwerp van de woningen is van Kokon Architectuur & Stedenbouw.

 79. Marielle Refos

  blog1 maart 2021

  Plancoördinator Mariëlle Refos: “Heembouw creëert voor mij echt een plek waar ik wil zijn.”

  Dat wij plekken creëren waar mensen willen zijn én werken bleek vorig jaar maar weer toen Heembouw de Cobouw Award voor beste werkgever won. De jury toonde zich vooral enthousiast over de manier waarop Heembouw de nieuwe medewerkers, en naar ons idee de beste mensen, zich snel thuis laat voelen. Maar het vinden van deze nieuwe collega’s is in deze tijd moeilijker dan ooit. The war for talent zoals ze dat zo mooi noemen, levert een heftige strijd op de arbeidsmarkt. Maar als we dan die speld in de hooiberg vinden, dan willen we dat delen ook. Mariëlle Refos, 25 jaar, net afgestudeerd en inmiddels Plancoördinator bij de klantgroep Wonen, is sinds 1 juli in dienst: “Werken bij Heembouw is een ideale start.” 

 80. Sr. Maatvoerder Wilfred van Zanten

  blog1 maart 2021

  Sr. Maatvoerder Wilfred van Zanten: “Heembouw is echt een mensen-bedrijf. Ik kan hier echt mijn ei kwijt.”

  Zodra je bij ons binnenstapt, ervaar je het: het Typisch Heembouw-gevoel. Wij noemen het ook wel onze bedrijfscultuur of ons ‘DNA’. We zijn ervan overtuigd dat onze cultuur de motor is achter ons succes. Dat we plekken creëren waar mensen willen zijn, zit hem namelijk ook in het type mensen dat bij ons werkt. Want hoe verschillend wij ook zijn, één ding hebben wij allemaal met elkaar gemeen: we zijn betrokken en bevlogen. Sommige collega’s gaan nóg een stapje verder. Wilfred van Zanten, al 25 jaar trouw aan Heembouw, is zo’n collega die met zijn hart van goud echt voor alles inzetbaar is. Dat leek ons, zo voor de feestdagen, een schouderklopje waard. 

 81. Nieuw kantoor bouwen? Vergeet niet waar het écht om gaat

  blog24 februari 2021

  Nieuw kantoor bouwen? Vergeet niet waar het écht om gaat

  Bij plannen voor een nieuw kantoor of een verbouwing van uw huidige kantoor heeft u hoogstwaarschijnlijk meer voor ogen dan slimmer gebruik van ruimte, een mooi(er) ontwerp en verduurzaming. Wat u vooral wilt: een plek creëren waar mensen graag zijn. Een plek waar uw medewerkers, bezoekers, partners en klanten energie van krijgen, die inspireert. Een gebouw waar u straks doorheen loopt en denkt: ‘Ja, hier voelen we ons thuis. Dit ademt ons DNA’. Ik vertel u hier graag hoe we dat samen met u realiseren.

 82. Heembouw levert bedrijfspand op aan Transport van Overveld

  nieuws24 februari 2021

  Heembouw levert bedrijfspand op aan Transport van Overveld

  Dinsdag 23 februari j.l. leverde Heembouw het nieuwe bedrijfspand van Transport van Overveld in Etten-Leur op. Heembouw Architecten heeft het ontwerp gemaakt van dit moderne pand op bedrijventerrein Vosdonk, dat ligt direct tegen de huidige locatie aanligt. De overdracht vond in klein comité plaats. Van te voren hadden alle betrokkenen van zowel Heembouw en Heembouw Architecten een korte videoboodschap opgenomen met felicitaties voor de familie van Overveld. Dit gebaar werd erg gewaardeerd.

 83. Impressie Reshift Haarlem Heembouw

  nieuws11 februari 2021

  Heembouw realiseert nieuwe huisvesting Reshift Haarlem

  Dit voorjaar start Heembouw met de realisatie van een nieuwe huisvesting voor Reshift. Omdat de huidige huisvesting van contentspecialist Reshift aan de Ricard Holkade zal plaatsmaken voor woningbouw, moest Reshift op zoek naar een nieuwe, inspirerende plek. Deze werd gevonden in een oude R.A.C. garage aan de Nijverheidsweg in Haarlem, ooit gebouwd voor het onderhoud aan auto’s van de rijksoverheid (PTT). Een prachtig gebouw met karakter, leuke stijlelementen en bruisend voor nieuwe inspiratie.

 84. State-of-the-art Centraal Distributie Centrum door Heembouw overgedragen aan LKQ Fource

  blog5 februari 2021

  State-of-the-art Centraal Distributie Centrum door Heembouw overgedragen aan LKQ Fource

  Berkel en Rodenrijs, Nederland. In december 2020 werd de bouw van het nieuwe state-of-the-art centrale distributiecentrum (CDC) in Berkel en Rodenrijs afgerond door Heembouw Bedrijfsruimten. Het moderne, 50.000 m² grote CDC werd na een bouwperiode van ongeveer een jaar aan LKQ Fource geleverd. De oplevering vond plaats in een klein comité, die via een livestream te volgen was voor een groter publiek.

 85. hoe we bij Heembouw circulaire renovaties aanpakken

  blog28 januari 2021

  Circulair bouwen en renoveren? Lessen uit de praktijk

  In mijn vorige blog beschreef ik aan de hand van de renovatie van het Circulair Paviljoen op business park Schiphol Trade Park hoe we bij Heembouw circulaire renovaties aanpakken. We deden inmiddels flink wat ervaring op met circulair bouwen en renoveren en in dit blog vertel ik over de lessen die wij bij de renovatie van Circulair Paviljoen leerden. Als we onze ervaringen delen worden we er samen steeds beter in en dat is belangrijk, want gebruik maken van bestaande materialen zorgt voor minder afval en uiteindelijk een beter klimaat.

 86. Het nieuwe bedrijfspand van Hordijk in Zaandam gerealiseerd door Heembouw

  blog27 januari 2021

  Wat bedoel je, een ontwerpende bouwer?

  Het wordt ons regelmatig gevraagd. Wat doen jullie als ontwerpende bouwer anders dan andere aannemers en wat levert dat mij als opdrachtgever op? Onze antwoorden hierop liggen in de dagelijkse praktijk besloten. In deze blogserie – wat bedoel je, een ontwerpende bouwer? – geven Heembouwers een inkijkje in die praktijk, aan de hand van een sprekend voorbeeld. In deze editie is dat Diederik de Jonge, architect bij Heembouw Bedrijfsruimten, die met zijn collega’s planontwikkelaars Robert Dolieslager en Eric Schulte intensief samenwerkte aan de nieuwbouw van het bedrijfspand van Hordijk.

 87. Circulair bouwen en renoveren? Zo pakken we dat bij Heembouw aan

  blog20 januari 2021

  Circulair bouwen en renoveren? Zo pakken we dat bij Heembouw aan

  Onlangs realiseerden we de renovatie van het Circulair Paviljoen op business park Schiphol Trade Park in Hoofddorp. We kregen van SADC de opdracht het gebouw zo circulair mogelijk te renoveren. Een project naar ons hart, want gebruik maken van bestaande materialen zorgt voor minder afval, draagt bij aan een beter klimaat en levert authentieke gebouwen op waar mensen graag willen zijn. De circulaire renovatie van dit paviljoen is (wederom) het bewijs hoe goed het gebruik van bestaande materialen mogelijk is. In dit blog vertel ik hoe wij dat bij Heembouw aanpakken.

 88. Met uw gebouw nog op tijd voldoen aan de label C-verplichting? Nu is het moment

  blog7 januari 2021

  Met uw gebouw nog op tijd voldoen aan de label C-verplichting? Nu is het moment

  Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Voldoet het gebouw dan niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Deze verplichting staat in het Bouwbesluit 2012. Wij merken dat veel kantooreigenaren het behalen van label C nog niet op de agenda hebben staan, terwijl u nog maar 2 jaar de tijd heeft in een markt waarin bouwbedrijven drukke agenda’s hebben en heel veel kantoren verduurzaamd moeten worden. Als er een moment is om met verduurzaming aan de slag te gaan, dan is het nu.

 89. Heembouw levert duurzame nieuwbouw VSVK op

  nieuws14 december 2020

  Heembouw levert duurzame nieuwbouw VSVK op

  Op donderdag 10 december heeft Heembouw het nieuwe complex voor VSVK op bedrijventerrein Boezem Oost in Pijnacker-Nootdorp opgeleverd. Het ontwerp van zowel het interieur als het exterieur is van Heembouw Architecten. De nieuwe huisvesting bestaat uit twee losse gebouwen. Het gebouw aan de Schouwweg bevat een kantoor van 1.000m2 en 9.500m2 aan bedrijfsruimte, het andere gebouw aan de Verlaatweg bevat een werkplaats en stalling. Tussen beide gebouwen bevindt zich de logistieke zone, uit het zicht van de openbare weg. De moderne werkplaats heeft een innovatieve prefab stalen smeerput, waar VSVK haar materieel zelf gaat onderhouden.

 90. Oplevering Heembouw Lomans Totaalinstallateur Heembouw Architecten

  nieuws7 december 2020

  Heembouw levert nieuw duurzaam kantoor Lomans Totaalinstallateur op

  Vrijdag 4 december was de feestelijke oplevering van het nieuwe kantoor van Lomans Totaalinstallateur in Capelle aan den IJssel. Het nieuwe pand werd door Heembouw ontworpen en gerealiseerd. Het interieurontwerp is van Wildenberg Interieurarchitectuur. Door de corona maatregelen vond de oplevering plaats in klein comité. Alle betrokkenen vanuit Heembouw en Heembouw Architecten hadden voor Lomans een korte videoboodschap ingesproken met felicitaties, wat erg werd gewaardeerd.

 91. Vlaggen Heembouw en Fource Logistics

  blog25 november 2020

  Lean bouwen is van A tot Z integraal samenwerken, niet alleen Lean plannen

  Lean bouwen, we doen het bij Heembouw al jaren. Toch merken we in de praktijk nog steeds hoe verschillend bedrijven aankijken tegen wat Lean bouwen werkelijk is. Wat mij betreft gaat Lean bouwen over écht samenwerken, integraal naar een opgave kijken, continu innoveren, met minder mensen méér doen, slimme dingen toepassen en gebruik maken van andere kennisgebieden om voortdurend te verbeteren. Aan de hand van een concreet voorbeeld uit onze praktijk laat ik je graag zien wat ik bedoel, hoe fijn het is om zo te werken en welke voordelen het allemaal oplevert. Benieuwd hoe jij hier tegenaan kijkt!

 92. Distributiecentra saaie dozen? Juist een kans om mooie plekken te maken voor mensen!

  blog11 november 2020

  Distributiecentrum laten bouwen? Kies een aannemer die ontwerpt én bouwt

  In Nederland staan steeds meer distributiecentra en die DC’s werden door de jaren heen alsmaar groter. Bij de eerste opdrachten die wij kregen ging het nog om 10.000 m2. Dat werd steeds vaker 20.000 m2, groeide naar 50.000 vierkante meter en nu gaat het soms zelfs om 100.000 m2. Zo’n groot gebouw neerzetten brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Het is belangrijk dat we gebouwen maken waar mensen graag zijn én veel aandacht besteden aan de landschappelijke inpassing. Niet zomaar een doos neerzetten, maar een plek creëren die verankerd en verweven is in de omgeving. Aan de hand van een voorbeeld uit onze eigen praktijk laat ik hier graag zien hoe wij dat samen met onze opdrachtgevers doen. Én welke kansen we nog allemaal hebben op dit vlak.

 93. nieuwbouw van het bedrijfspand van Safescan door Heembouw

  blog5 november 2020

  Wat bedoel je, een ontwerpende bouwer?

  Het wordt ons regelmatig gevraagd. Wat doen jullie als ontwerpende bouwer anders dan andere aannemers en wat levert dat mij als opdrachtgever op? Onze antwoorden hierop liggen in de dagelijkse praktijk besloten. In deze blogserie – wat bedoel je, een ontwerpende bouwer? – geven Heembouwers een inkijkje in die praktijk, aan de hand van een sprekend voorbeeld. In deze editie is dat Paul Kuijt, technisch architect bij Heembouw Architecten, die met zijn collega Koen de Bruin en Sander Dekker, resp. planontwikkelaar en architect, intensief samenwerkte aan de nieuwbouw van het bedrijfspand van Safescan.

 94. Nieuwe huisvesting Heembouw Kantoren interieur Heembouw Architecten

  blog29 oktober 2020

  Ons "nieuwe" kantoor: wij houden niet van verspilling!

  Niet iedereen weet dit van mij: ik woonde en werkte een tijd in Ghana om een drinkwater zuivering te bouwen. Om veel verschillende redenen was dat een hele bijzondere tijd en dat realiseerde ik mij misschien pas echt toen ik terugkwam in Nederland. Wat hebben we hier toch veel keuzes! Al die spullen… In Ghana hadden we veel minder en toch leefden we daar goed. Terug in Nederland besloot ik dat het anders moest. Al die verspilling door elke keer weer nieuwe spullen toe te voegen, kunnen we niet veel meer hergebruiken? Spullen een tweede leven geven? Want afval scheiden is iets wat we in de bouwbranche wel doen, maar veel beter is het om afval te voorkomen. Super gaaf was het dan ook, toen Heembouw Kantoren besloot om een nieuw kantoor te realiseren, om bij het ontwerp en de bouw deze ambitie toe te passen. Dat bood kansen! We kozen ervoor het ontwerp- en bouwproces aan te vliegen vanuit de filosofie van de drie R’en: reduce, reuse, recycle. Het resultaat is fantastisch en inspireerde al meerdere opdrachtgevers het ook zo te doen.

 95. Heembouw bouwt voor Suez in Berkel en Rodenrijs

  nieuws28 oktober 2020

  Heembouw bouwt voor Suez in Berkel en Rodenrijs

  In Berkel en Rodenrijs start Heembouw met de turnkey realisatie van een nieuw bedrijfspand met buitenopslag voor SUEZ Recycling & Recovery Netherlands. Het inhouse architectenbureau van Heembouw, Heembouw Architecten, tekende voor het ontwerp van de nieuwe op- en overslaglocatie. In Q3 van 2020 zal het pragmatische ontwerp, bestaande uit een binnen-, buitenopslag en kantoor, herrijzen op bedrijventerrein Oudeland. De beoogde oplevering staat gepland voor Q2 2021.

 96. Nieuwe huisvesting bouwen voor uw bedrijf? Waarom een totaalaanpak belangrijk is.

  blog22 oktober 2020

  Nieuwe huisvesting bouwen voor uw bedrijf? Waarom een totaalaanpak belangrijk is.

  Loopt het huurcontract voor uw bedrijfspand over enkele jaren af, past uw huisvesting niet meer bij uw bedrijfsproces of gaat u bedrijfsactiviteiten samenvoegen op één locatie? Dan bent u op zoek naar nieuwe huisvesting. Bepaald geen dagelijkse bezigheid voor u. En ingewikkeld. Waar vindt u een geschikte kavel en hoe krijgt u vervolgens een gebouw dat perfect is voor uw bedrijfsproces, met u mee kan groeien en prettig is om in te werken? Wij helpen u graag. Sterker nog, we doen niets liever. Uniek aan onze aanpak: we zijn als ontwerpende bouwer van A tot Z bij uw nieuwbouw betrokken. Dat scheelt namelijk tijd, geld, fouten en frustraties. Aan de hand van voorbeelden vertel ik u hieronder graag meer.

 97. Schets Textaafoam door Heembouw Architecten

  blog19 oktober 2020

  Wat bedoel je, een ontwerpende bouwer?

  Het wordt ons regelmatig gevraagd. Wat doen jullie als ontwerpende bouwer anders dan andere aannemers en wat levert dat mij als opdrachtgever op? Onze antwoorden hierop liggen in de dagelijkse praktijk besloten. In deze blogserie – wat bedoel je, een ontwerpende bouwer? – geven Heembouwers een inkijkje in die praktijk, aan de hand van een sprekend voorbeeld. In deze editie is dat Nico Jan van Es, hoofduitvoerder bij Heembouw Bedrijfsruimten, die met zijn collega’s architect Sander Dekker en sr. werkvoorbereider Tim van Gent intensief samenwerkte aan de nieuwbouw van het bedrijfspand van Textaafoam.

 98. DC Echt-Susteren is ontworpen door Heembouw Architecten

  nieuws18 oktober 2020

  Heembouw realiseert distributiecentrum van 98.000 m2 in Echt Susteren voor Dokvast en P3

  Gelegen op het logistieke knooppunt van de A2 en A73 tussen Venlo en Maastricht is Heembouw onlangs gestart met de bouw van DC Echt-Susteren. Een nieuw en kwalitatief hoogstaand distributiecentrum van 98.000 m2 op businesspark Midden Limburg. In opdracht van Dokvast zal dit pand worden ontwikkeld, en na voltooiing wordt het gehele complex verkocht aan de Duitse investeerder en vermogensbeheerder P3 Logistics Parks.

 99. Nieuwe bedrijfsruimte voor Zon Impex op Oudeland Berkel en Rodenrijs - vooraanzicht

  nieuws15 oktober 2020

  Heembouw realiseert nieuwe huisvesting Zon Impex

  Op bedrijvenpark Oudeland in Berkel en Rodenrijs start Heembouw eind oktober 2020 met de realisatie van een nieuw bedrijfspand voor Zon Impex. Familiebedrijf Zon Impex Trading B.V. is totaalleverancier voor de horeca en supermarkten in de Benelux, en maakt een constante groei door, waarvoor de huidige locatie in Rijswijk onvoldoende ruimte biedt. Het nieuwe bedrijfspand, voorzien van representatieve kantoor- en demoruimte, kan verdere groei zonder problemen opvangen.

 100. Heembouw levert laatste fase DC Den Bosch op aan WDP - DC voor Spierings

  nieuws1 oktober 2020

  Heembouw levert laatste fase DC Den Bosch op aan WDP - DC voor Spierings

  Op bedrijventerrein De Rietvelden in Den Bosch, realiseerde Heembouw in opdracht van WDP Nederland een nieuw distributiecentrum: DC Den Bosch. Dit DC, in totaal 57.400 m2 , bestaat uit drie compartimenten: stuk voor stuk hoogwaardige distributiecentra. Twee van deze DC’s zijn inmiddels opgeleverd en in gebruik genomen door hun huurder (Sanitairwinkel.nl en ID Logistics). Het derde en laatste DC, dat bestaat uit een magazijn en expeditieruimte van 14.940 m2 en een kantoor van 1.195m2, werd 1 oktober j.l. door Heembouw opgeleverd aan Spierings Smart Logistics.

 101. LKQ Fource: we gaan voor win-win

  blog23 september 2020

  “We gaan voor win-win: de huurder een pand dat volledig bij hem past en de investeerder een courant pand voor zijn portefeuille”

  Als ontwerpende bouwer biedt Heembouw haar klanten een integrale oplossing voor hun huisvestingvraagstukken. Onderdeel hiervan is de samenwerking met investeerders en financiers, om projecten voor onze klanten financieel haalbaar te maken. Investor Relations manager Rolf Verdel legt uit hoe dit in zijn werk gaat en welke toegevoegde waarde dit biedt voor onze klanten.

 102. Ontwerpende bouwer Heembouw neemt het voortouw in circulair bouwen en ontwerpen

  blog1 september 2020

  Circulair ontwerpen en bouwen: tijd voor daden

  Heembouw is één van de ondertekenaars van de Malieveldverklaring. Waarom? Omdat wij als Ontwerpende Bouwer intrinsiek gemotiveerd zijn om samen met andere partijen de transitie naar emissievrij ontwerpen en bouwen waar te maken. Op deze duurzame dinsdag, waarop de politiek extra aandacht heeft voor duurzame en circulaire initiatieven, doen wij een oproep aan gemeenten om echt het verschil te kunnen maken. Is uw gemeente een van de eerste gemeentes met een circulair distributiecentrum binnen de grenzen?

 103. Schaffenburg opgeleverd door ontwerpende bouwer Heembouw

  nieuws27 augustus 2020

  Nieuw bedrijfspand Schaffenburg Office Furniture blikvanger aan de A16

  Donderdag 27 augustus j.l. leverde Heembouw de nieuwe huisvesting voor Schaffenburg Office Furniture op. Het bedrijfspand ligt op bedrijventerrein Bakestein in Zwijndrecht, pal aan de A16. De oplevering werd in een klein comité gehouden. Na het officiële tekenmoment heeft Marieke Wijnbergen, namens Schaffenburg, haar waardering getoond voor de intensieve en goede samenwerking, met een klein presentje met persoonlijke boodschap voor het Heembouw projectteam. Een zeer mooi gebaar, dat erg werd gewaardeerd.

 104. Projectteam Heembouw bij Fource Logistics

  blog16 juli 2020

  Planontwikkelaar Gerben Boonen

  Projectleider en innovatiecoach Gerben Boonen draait zijn hand niet om voor het managen van intensieve realisatieprojecten. Hard werken en druk op de ketel leiden voor hem zelfs naar succes. Vorige week nog droeg hij samen met zijn team eerder dan gepland, in een zeer korte periode, 60% van het distributiecentrum van het prestigieuze project Fource Logistics over. “Ik werk het beste onder hoge druk. Dat is mijn kracht; pieken op het juiste moment.”

 105. Heembouw tekent overeenkomst voor 15.000 m2 renovatie kantoor Allseas te Delft

  nieuws30 juni 2020

  Heembouw tekent overeenkomst voor 15.000 m2 renovatie kantoor Allseas te Delft

  Op vrijdag 26 juni 2020 heeft Heembouw het contract getekend met Allseas voor de renovatie van hun kantoor in Delft. Dit bestaat uit drie naast elkaar gelegen losse gebouwen, met een totale omvang van circa 15.000 m2 en ligt op een zichtlocatie, pal aan de A13. Het kantoor van Allseas dat dateert uit de jaren negentig, krijgt een duurzame en kwalitatieve upgrade waardoor een comfortabel en toekomstbestendig kantoor ontstaat.

 106. Nieuwe huisvesting Heembouw Kantoren interieur Heembouw Architecten

  nieuws1 mei 2020

  GPR score van gemiddeld 8,8 voor nieuw pand Heembouw Kantoren

  Berkel en Rodenrijs – Begin april 2020 werd bekend dat het nieuwe kantoor van Heembouw Kantoren gemiddeld een 8,8 scoort met GPR. Hiermee is de ambitie die Heembouw had van tenminste een 8,5 overtroffen. GPR maakt middels een rekentool inzichtelijk hoe duurzaam een gebouw is op de 5 thema’s: Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde. Door de inzet van de GPR-tool kon Heembouw als ontwerpende bouwer in het ontwerpproces waar nodig bijsturen, zodat dit kantoor als één van de weinige kantoren in Nederland deze hoge ambitie heeft kunnen waarmaken. Zo is er gekozen voor o.a. circulair constructiebeton, geoogste materialen, cellulose (milieu vriendelijke isolatie), damp-open Hout Skelet Bouw en het plaatsen van PV-panelen.

 107. Heembouw architecten Lomans Capelle

  nieuws17 april 2020

  Start realisatie nieuwbouw kantoor voor Lomans Totaalinstallaties

  In Capelle aan den IJssel in de wijk Fascinatio is Heembouw gestart met de realisatie van het nieuwe kantoor voor strategische partner Lomans Totaalinstallaties. Op dinsdag 14 april werd de eerste paal geslagen. Zonder publiek in verband met de corona maatregelen, is een begin gemaakt met de fundering van het 1.660 m2 grote kantoor. Het gebouw van twee verdiepingen bestaat uit 1.340 m2 kantoor- en opleidingsruimte en 320 m2 magazijn en is ontworpen door Heembouw Architecten.

 108. Circulair paviljoen C-Bèta Hoofddorp Heembouw Kantoren

  nieuws2 april 2020

  Overeenkomst Schiphol Trade Park en Heembouw voor circulaire renovatie loods C-Bèta

  Onlangs is de aannemingsovereenkomst tussen Schiphol Trade Park B.V. en Heembouw Kantoren B.V. getekend voor de circulaire renovatie van de loods van C-Bèta in Hoofddorp. Het betreft een uitbreiding van werkplekken van de bestaande circulaire werklocatie en evenementen. Heembouw gaat deze loods naar een ontwerp van DOOR Architecten op circulaire wijze verbouwen tot werkruimte voor circulaire bedrijven. De eerste werkzaamheden starten half april. De loods zal naar verwachting in september worden opgeleverd.

 109. Laatste units bedrijvenlocatie De Comphaan in RijswijkBuiten opgeleverd

  nieuws13 maart 2020

  Laatste units bedrijvenlocatie De Comphaan in RijswijkBuiten opgeleverd

  De laatste bedrijfsunits van bedrijvencomplex De Comphaan zijn afgelopen week opgeleverd. Hiermee is RijswijkBuiten een mooi nieuw en duurzaam bedrijvencomplex rijker. De Comphaan is een ontwikkeling van Heembouw met de gemeente Rijswijk. Heembouw realiseerde de in totaal 72 bedrijfsunits in 4 fasen. Heembouw Architecten maakte het ontwerp. De units bieden door de vele keuzemogelijkheden voor de kopers, een varieerde aanblik. Alle units zijn voorzien van zonnepanelen.

 110. Vivian Wijburg over ontwerpmatrix maakt circulair bouwen concreet

  blog7 februari 2020

  Ontwerpmatrix maakt circulair bouwen concreet

  ”We zijn ons bewust van de impact van ons handelen op de planeet, én we zijn oprecht gedreven om het beter te doen.” Dat is het kompas voor alle activiteiten bij Heembouw. Maar wat houdt dit nu echt in? In deze week van de circulaire economie plaatsen we dagelijks een blog over de manier waarop Heembouw als ontwerpende bouwer circulair ontwerpen en bouwen concreet maakt. Vandaag het laatste blog in deze serie van ontwerper Vivian Wijburg. Haar circulaire ontwerpmatrix maakt circulaire ambities van onze klanten concreet én waar.

 111. Interieur Heembouw Kantoren

  blog6 februari 2020

  Vijf succesfactoren voor een circulair interieurontwerp

  Met een goed circulair gebouw creëer je een verhaal. Het gaat niet alleen om technische oplossingen. Je voegt echt een extra laag toe aan het gebouw. Interieurarchitect Ellen van IJzendoorn ziet hierin een super uitdaging. Voor het ontwerp van onze nieuwe huisvesting in Berkel en Rodenrijs ging ze hiermee vol overtuiging aan de slag. In deze blog vertelt ze hoe ze dat heeft aangepakt en welke lessen ze heeft geleerd. Het kan echt! Kiezen voor een circulair, duurzaam ontwerp.

 112. Bachir Negrouz met bewoner

  blog3 februari 2020

  Timmerman Bachir Negrouz: “Timmerman is het mooiste vak wat er bestaat. En zeker bij Heembouw.”

  Het gaat goed met de Nederlandse bouwbedrijven. Daar waar tijdens de crisis veel mensen hun baan verloren, wordt nu de vraag naar personeel keihard teruggekaatst. Heembouw boft met het hebben van haar eigen boemerang; collega’s van wie zij eerder afscheid heeft moeten nemen, keren graag weer terug naar de organisatie. De 50-jarige Bachir Negrouz is daar een mooi voorbeeld van. Na 6 jaar weggeweest te zijn, is hij weer volop in beeld. Volgens hem is de oplossing voor te weinig vakmensen in de bouw helder. “Iedereen moet timmerman worden, dit is het mooiste vak wat er bestaat. En zeker bij Heembouw.” 

 113. Prinsessenbuurt Leiden De Sleutels contractondertekening

  nieuws23 januari 2020

  Heembouw verduurzaamt 248 woningen in Leiden voor woningcorporatie de Sleutels

  In opdracht van woningcorporatie de Sleutels gaat Heembouw als ketenpartner in totaal 248 woningen verduurzamen in de Prinsessenbuurt te Leiden. De Sleutels en Heembouw hebben hiervoor 22 januari een realisatieovereenkomst gesloten. Naast de energetische verbetering wordt het comfort van de woningen verbeterd en worden de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

 114. Heembouw levert 105 verduurzaamde portiekwoningen op aan woningcorporatie Provides

  nieuws19 december 2019

  Heembouw levert 105 verduurzaamde portiekwoningen op aan woningcorporatie Provides

  Voor woningcorporatie Provides heeft Heembouw 105 portiekwoningen verduurzaamd en verbeterd in Europakwartier in IJsselstein. De woningen zijn van een gemiddeld label D naar een gemiddeld label A gebracht. Daarnaast zijn er aan de woningen de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Vlak voor kerst werd de oplevering feestelijk gevierd onder het genot van een hapje en drankje. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

 115. Heembouw levert verduurzaamde kantoor Metropolitan aan Amsterdamse Zuidas op

  nieuws25 november 2019

  Heembouw levert verduurzaamde kantoor Metropolitan aan Amsterdamse Zuidas op

  Onlangs leverde Heembouw het verduurzaamde kantoor Metropolitan aan de Amsterdamse Zuidas op. Het 10.000m2 grote multi-tenant kantoor uit 1969 werd in opdracht van de Maatschap Metropolitan verduurzaamd naar energielabel A en kreeg een geheel nieuwe, eigentijdse look & feel. Verder werd het comfort sterk verbeterd door vernieuwing van de installaties en het isoleren van de gevel. Heembouw Architecten, het eigen architectenbureau van Heembouw, tekende voor het ontwerp.

 116. Alijd van Doorn tijdens circulair heeft de toekomst

  nieuws22 oktober 2019

  Circulariteit centraal op relatie event Heembouw

  Als grootverbruiker van grondstoffen en energie en veroorzaker van enorm veel afval, heeft de bouw grote impact op de planeet. Circulair ontwerpen en bouwen heeft de toekomst. Op 10-10, de dag van de duurzaamheid, organiseerde Heembouw een event voor haar relaties, “Circulair heeft de toekomst”. Via keynotes en masterclasses maakten de ruim 80 genodigden (klanten en strategische partners) nader kennis met concrete initiatieven en ontwikkelingen op het vlak van duurzaamheid in het algemeen en circulariteit in het bijzonder.

 117. Woonconfigurator van Heembouw

  blog3 oktober 2019

  Wat we in de bouw kunnen leren van online supermarktconcern Picnic!

  Ik ben er fan van. Picnic, de online supermarkt die onze wekelijkse boodschappen stipt op tijd en gratis bij ons thuisbezorgt. Met elektrische auto’s, dus met de ecologische foo(d)tprint zit het ook wel goed. Mijn enthousiasme erover is zo aanstekelijk dat een vriendin van mij er ook wel aan wilde. Maar wat bleek? Haar woonadres lag nog niet op een Picnic-bezorgroute. ‘Zodra we er wel klaar voor zijn, melden we ons bij jou’ was het antwoord van Picnic. Tot mijn verbazing was mijn vriendin niet eens teleurgesteld. Sterker nog, dit bevestigde voor haar mijn goede review. ‘Want’, zo zei ze, ‘dit bedrijf doet klaarblijkelijk liever alles in één keer goed en daar wil ik als klant best wel even op wachten.’

 118. Een duurzaam kantoor is een “gezonde en fijne werkomgeving”

  blog23 september 2019

  Een duurzaam kantoor is een “gezonde en fijne werkomgeving”

  Veel mensen vertalen een duurzaam kantoor in een energiezuinig kantoor. Maar een energiezuinig kantoor is niet per definitie een fijne werkomgeving. Gezonde kantoren die toekomstbestendig zijn, dat is waar duurzaamheid over gaat. Het zes-stappenplan dat wij ontwikkeld hebben, geeft gebouweigenaren en -gebruikers de handvatten om het één te doen en het ander niet te laten. Waardoor de mensen die er werken zich senang voelen, het ziekteverzuim daalt en de productiviteit aantoonbaar met 5 à 10 procent toeneemt. In lijn met de missie van Heembouw: Wij creëren plekken waar mensen willen zijn.

 119. Blog patricia een beetje van ons zelf en een beetje van ikea huiskamer

  blog4 september 2019

  Een beetje van onszelf en een beetje van Ikea!

  De bewoners van 105 portiekwoningen in het Europakwartier in IJsselstein kregen begin dit jaar de primeur. Zij konden als eerste gebruikmaken van onze volledig nieuw ingerichte, extra grote en verplaatsbare rustwoning, ook wel onze Huiskamer genoemd. Omdat we niet van half werk houden, vroegen we Ikea om met ons mee te denken over de inrichting. Met resultaat. De bewoners voelen zich merkbaar thuis in de nieuwe Huiskamer en maken er zoveel gebruik van dat de Huiskamer ook fungeert als buurtontmoetingsplaats. Een blinkend en klinkend resultaat dus met een beetje van Ikea, de bewoners en onszelf!

 120. New Logic III

  nieuws2 september 2019

  Heembouw-dochter Habeon Architecten heet voortaan Heembouw Architecten

  Het architectenbureau van Heembouw, Habeon Architecten, heet vanaf 1 september Heembouw Architecten. Met de naamswijziging brengt Heembouw haar unieke positie als ontwerpende bouwer nóg beter voor het voetlicht en speelt in op wat de bouw- en vastgoedwereld nu nodig heeft: een volledig integrale aanpak om effectief antwoord te kunnen geven op thema’s als circulariteit, gezondheid en virtueel bouwen. Wat niet verandert, is de onafhankelijke status van Heembouw Architecten als creatief en innovatief architectenbureau voor bedrijfspanden, kantoren en woningen.
 121. Issue gezondheid in kantoren

  blog22 augustus 2019

  Issue gezondheid in kantoren begint steeds meer te leven

  Het woord duurzaamheid nemen wij bij Heembouw Kantoren liever niet in de mond. Belangrijkste reden: de betekenis ervan wordt voornamelijk geassocieerd met energiebesparing. Terwijl het veel méér is dan alleen dat. Voor ons staat voorop dat kantoren de gezondheid van de mensen die er werken optimaal moeten faciliteren. En ja, ze moeten daarnaast ook voldoen aan de gaandeweg steeds strengere wet- en regelgeving op het gebied van energie-efficiëntie en (her)gebruik van duurzame materialen. Mijn visie? Een kantoor waarbij de gezondheid van de gebruikers op de eerste plaats staat en ook wordt gekeken hoe we dat kunnen bereiken met een zo minimaal mogelijke milieu impact. Dat noem ik pas duurzaam!

 122. Hordijk Verpakkingen gevel artist impression

  nieuws20 augustus 2019

  Heembouw realiseert nieuwe productielocatie voor Hordijk Verpakkingsindustrie Zaandam

  In opdracht van Hordijk Verpakkingsindustrie Zaandam realiseert Heembouw een nieuwe productielocatie aan de Daalderweg in Zaandam. Heembouw en Hordijk sloten hiervoor onlangs een overeenkomst. Het nieuwe bedrijfspand is ontworpen door het eigen architectenbureau van Heembouw, Heembouw Architecten, en omvat een hal van in totaal 22.500 m2 met een kantoor van circa 1.300 m2. De locatie aan de Daalderweg ligt tegenover de reeds bestaande productielocatie van Hordijk.

 123. Vincent Start - een dag uit het leven van een planontwikkelaar

  blog23 juli 2019

  Een dag uit het leven van Vincent Star, planontwikkelaar Heembouw Wonen, renovatie en groot onderhoud

  Zijn vrije tijd brengt Vincent Star bij voorkeur door aan zee, op zoek naar de beste golven om op te surfen. In zijn werkend leven doet hij als planontwikkelaar bij Heembouw Wonen figuurlijk gesproken niet anders: hij zoekt en verbindt de input van collega’s en co-leveranciers om te komen tot het beste uitvoeringsplan voor renovatie- of groot onderhoud opgaves van klanten. ‘Ik ben continu aan het overleggen: geen dag is voor mij inhoudelijk hetzelfde.’

 124. Heembouw Kantoren heeft wereldprimeur met toepassing circulair cement "freement" eigen huisvesting

  nieuws17 juli 2019

  Heembouw kantoren heeft een wereldprimeur met toepassing circulair cement "freement" voor fundering nieuwe huisvesting

  Op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs bouwt Heembouw Kantoren aan haar nieuwe huisvesting. Het nieuwe kantoor van 1.600 m2 is samen met Heembouw Architecten, het architectenbureau van Heembouw, geheel vanuit een circulaire, duurzame en gezonde gedachte ontworpen. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van circulaire en/of biobased bouwmaterialen. Geheel in lijn hiermee is vandaag het circulaire beton voor de fundering gestort. Hiermee heeft Heembouw de wereldwijde primeur.

 125. Oplevering Eigen Hendrik ROC Mondriaan Haag Wonen Heembouw

  nieuws11 juli 2019

  Oplevering 'Eigen Hendrik' bij ROC Mondriaan Den Haag

  Op woensdag 10 juli vond de oplevering van de ’Eigen Hendrik’ bij ROC Mondriaan in Den Haag plaats. Studenten van de School voor Bouw en Infra en van de School voor Metaal, Elektro- & Installatietechniek bouwden vanaf september 2018 op ware grootte een woning na uit het nieuwbouwproject Haagse Hendrik van Haag Wonen in Laakkwartier. Heembouw gaat dit nieuwbouwproject uitvoeren. De studenten toonden hier hun bijzondere modelwoning en werden in het zonnetje gezet. De bouwers in opleiding vertelden over het bouw- en installatieproces. De reacties waren positief en trots. ‘’Met dit project kon ik mijn vakmanschap in de praktijk toetsen!,’’ aldus één van de timmermannen in opleiding.

 126. Tjeerd van der Ploeg

  blog4 juli 2019

  The next step naar toekomstbestendige kantoren

  Het kantorenlandschap in ons land gaat de komende tijd op de schop. Kantoorpanden die niet aan de (toekomstige) CO2-emissie-eisen voldoen – en dat geldt voor het gros! –, staat renovatie te wachten. Een verplichting die, proeven wij, steeds meer als een kans wordt opgepakt: hoe kan ik mijn kantoor meteen ook toekomstbestendig maken in de zin van: een gezonde en fijne omgeving voor de mensen die er werken? Daarin de juiste keuzes maken en, daarna, voortvarend en efficiënt aan de slag gaan, is best complex. Dus is een partner in crime met expertise van verduurzaming-in-de-breedte handig. Heembouw, als ontwerpende bouwer, heeft fors geïnvesteerd om zo’n partner te worden en dat blijven we doen. Met als insteek: voor de klant één aanspreekpunt zijn op zijn reis naar verduurzaming.

 127. Bob Jonkheer

  blog30 juni 2019

  Uitvoerder Bob Jonkheer: “Of ik nu op de bouwplaats ben of zit op m’n fiets. Ik ga ervoor.”

  Met de aftrap van de Heembouw Games tijdens de Get Together bijeenkomst ter ere van het tachtig jarig bestaan Heembouw afgelopen mei is de toon gezet. Met grenzeloze toewijding, peak performances, passie en de wil om elkaar naar een hoger plan te tillen, blijkt dat Heembouw met al haar presteerders en professionals goud op de werkvloer heeft. Tussen de werelden van sport en de werkvloer zijn veel raakvlakken. In beide gevallen heb je te maken met mensen, met het beste uit mensen halen en het beste uit een team halen. Bob Jonkheer, uitvoerder bij Heembouw Wonen en met een indrukwekkende hoeveelheid wielrenmedailles op zak, legt ons uit wat de drive is om te presteren. “Of ik nu op de bouwplaats ben of zit op m’n fiets. Ik ga ervoor.” 

 128. Team Wonen Aan de Oevers

  blog28 juni 2019

  100 dagen Heembouw Wonen: verrast over onze kwaliteit en kracht

  ‘Hè? Ga jij werken bij die bouwer van bedrijfsruimten in Roelofarendsveen?’ en ‘Goede keuze Marjolein, Heembouw is een leuk en goed bouwbedrijf!” Toen ik aan de slag ging als hoofd Initiatief en Ontwikkeling bij Heembouw, na 12 jaar gewerkt te hebben bij een woningcorporatie en daarvoor bij diverse projectontwikkelaars, waren de reacties nogal wisselend. Bemoedigend was dat mensen die met of bij Heembouw gewerkt hadden positief reageerden. De verbaasde reacties kwamen vooral van mensen die Heembouw nauwelijks kenden. En eerlijk gezegd, was ik tot voor kort ook nog een van hen.

 129. Artist impression Heembouw Rotterdam

  nieuws27 juni 2019

  Circulair ontwerp voor nieuwe huisvesting Heembouw Kantoren

  Donderdag 27 juni start Heembouw Kantoren met de realisatie van haar nieuwe huisvesting in Berkel en Rodenrijs. Het nieuwe kantoor van 1.600 m2 wordt gebouwd op bedrijventerrein Oudeland, op een steenworp afstand van de huidige locatie van Heembouw. Het ontwerp voor het kantoor is samen met Heembouw Architecten, het architectenbureau van Heembouw, geheel vanuit een circulaire, duurzame en gezonde gedachte ontworpen. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van circulaire en/of biobased bouwmaterialen.

 130. Chef werkplaats Maarten van der Stam bij Heembouw

  blog23 juni 2019

  Chef werkplaats Maarten van der Stam: ”Ik doe nog steeds wat ik leuk vind en krijg elke dag het idee dat ik iets beteken voor dit bedrijf.”

  Ken je van die mensen die niet weten waar ze hun bed voor uit komen? Wij niet. Wij springen ons bed uit om plekken te creëren waar mensen willen zijn. We hebben plezier in wat we doen, want we doen het samen. En wat je erin stopt, krijg je terug. Betrokken Heembouwers zoals Maarten van der Stam, timmerman en werkplaats-chef, hebben altijd energie voor een extra stap. Dat voel je direct als je ’s ochtend bij hem de werkplaats binnenstapt. 

 131. LEMO

  nieuws17 juni 2019

  Heembouw levert nieuwe duurzame huisvesting LEMO in Haarlem op

  Woensdag 12 juni is de nieuwe huisvesting van LEMO Benelux op bedrijventerrein Waarderpolder in Haarlem feestelijk opgeleverd. Heembouw realiseerde het nieuwe bedrijfspand van LEMO, dat bestaat uit een hoogwaardig kantoorpand met assemblageruimte (2.000 m2) en een bedrijfshal (580 m2). Heembouw Architecten, het eigen architectenbureau van Heembouw, maakte het ontwerp, met veel oog voor duurzaamheid en het comfort van de medewerkers.

 132. New Horizon, Heembouw en Habeon Architecten

  nieuws23 mei 2019

  De Urban Mining Experience: anders leren kijken naar bestaande bouw

  New Horizon en Heembouw sloten in februari van dit jaar een overeenkomst om samen maakbare circulariteit te realiseren door het ontwikkelen van ontwerpprincipes voor circulariteit. Een onderdeel van deze samenwerking is de Urban Mining Experience die donderdag 16 mei in Hoofddorp plaats vond. Een multidisciplinair team van Heembouw en Heembouw Architecten was daar door New Horizon uitgenodigd om in de praktijk kennis te maken met het urban mining principe. Hierbij worden zoveel mogelijk materialen uit te slopen panden duurzaam en zo lokaal mogelijk hergebruikt.
 133. Sander Dekker bij Hoyer

  blog14 mei 2019

  Een architect die graag wil bouwen, zit bij Heembouw Architecten super goed!

  Architect Sander Dekker kwam in april 2012 als freelancer binnen bij Heembouw Architecten, maar verruilde die positie al snel voor een vast dienstverband. Anno 2019 is hij nog steeds blij met die keuze. Werken bij Heembouw Architecten daagt zijn creativiteit enorm uit en levert veel concrete resultaten op. Sander: ‘Een architect die graag wil bouwen, zit hier gewoon super goed!’ Waarom hij dat zo ervaart, lees je hier.

 134. Rinus met award

  blog2 mei 2019

  Met data het verschil maken in de bouw

  In november vorig jaar ontving Rinus Verhey, commercieel directeur Heembouw de SMA Piet Heyn Award. Een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan organisaties die uitblinken op gebied van ondernemersgeest én durven te vernieuwen en investeren. Uit het juryrapport “Heembouw onderscheidt zich in een traditionele markt door innovatie en toegevoegde waarde, gebaseerd op datatoepassingen”. Wat dit precies inhoudt, beschreef Rinus Verhey in onderstaand blog, gepubliceerd op de website van de Sales Management Association.

 135. Sint Eloystraat Schoonhoven QuaWonen

  nieuws1 mei 2019

  Heembouw en QuaWonen sluiten overeenkomst voor realisatie 62 eengezinswoningen

  In opdracht van woningcorporatie QuaWonen gaat Heembouw gefaseerd 62 eengezinswoningen realiseren aan de Sint Eloystraat in Schoonhoven. Hiervoor zullen 61 woningen, die energetische achterlopen en funderingsproblemen hebben, worden gesloopt. QuaWonen en Heembouw hebben hiervoor 30 april een bouwteamovereenkomst gesloten. De bouw begint in 2020. De 22 woningen die in de eerste fase gerealiseerd worden, worden naar verwachting eind 2020 opgeleverd.

 136. Ondertekening overeenkomst Heembouw Emergo

  nieuws23 april 2019

  Overeenkomst Heembouw en E-mergo voor inrichting modern data management platform

  Donderdag 18 april tekenden Heembouw en business intelligence specialist E-mergo een overeenkomst voor de inrichting van een modern data management platform voor Heembouw. Heembouw geeft op deze manier invulling aan haar wens een modern informatievoorzieningsplatform te creëren, zodat de vele data die Heembouw in haar systemen beschikbaar heeft, snel en flexibel kan worden verwerkt tot waardevolle informatie.
 137. Oplevering Zuidplas

  nieuws9 april 2019

  Heembouw levert energieneutraal gemeentehuis in Zuidplas op

  Een maand eerder dan oorspronkelijk gepland, levert Heembouw het 3.500 m2 grote duurzame en energieneutrale gemeentehuis voor de gemeente Zuidplas op! Dit feestelijke moment is maandag 8 april 2019 gevierd met een officiële sleuteloverdracht, waarbij Daan de Haas, wethouder gemeente Zuidplas, de “moedersleutel” van het gebouw overhandigd kreeg uit handen van Arjan Hoogenboom (directeur Realisatie Heembouw) in het nieuwe atrium.

 138. Alphons Ariënsstraat Schiedam Woonplus oplevering

  nieuws5 april 2019

  Feestelijke oplevering energetische verbetering 78 appartementen aan de Alphons Ariënsstraat te Schiedam

  In opdracht van woningcorporatie Woonplus heeft Heembouw 78 appartementen aan de Alphons Ariënsstraat in Schiedam in bewoonde staat energiezuiniger, veiliger en comfortabeler gemaakt. Afgelopen donderdag 4 april vierden we met Woonplus, onze ketenpartners, Heembouw Architecten en de bewoners een opleverfeestje. Onder het genot van een hapje en drankje werd er geproost op de succesvolle samenwerking.

 139. De President Den Haag relatiebezoek

  nieuws27 maart 2019

  Geslaagd relatiebezoek nieuwbouwproject De President

  Op de plek waar eerder twee verouderde leegstaande kantoorpanden stonden, ontwikkelt en realiseert Heembouw Wonen, samen met Zeilstra beheer en Mahler Vastgoed, het nieuwbouwproject De President aan het Verhulstplein in Den Haag. Dit gebeurt in opdracht van de ontwikkelcombinatie Conradstaete. Donderdag 21 maart bood Heembouw Wonen haar relaties de mogelijkheid om vlak voor oplevering een kijkje te nemen in de nieuwe huur- en koopappartementen.

 140. Renoveren in bewoonde of onbewoonde staat overlastmeter

  blog21 maart 2019

  Kiezen tussen renovatie in bewoonde of onbewoonde staat? De overlastmeter helpt!

  Het is altijd moeilijk om te kiezen tussen renovatie in bewoonde of onbewoonde staat. En eenmaal een besluit genomen, blijkt dat in de praktijk maar al te vaak toch nog een onderwerp van blijvende discussie te zijn. Zeker als het gaat om onderhoudsprojecten in bewoonde staat waarbij de overlast van de werkzaamheden in de praktijk groter is dan waar vooraf op werd gehoopt. Temeer omdat iedere bewoner overlast op een andere manier ervaart.

 141. Interieurarchitectuur Bosman van Zaal Interieur bij Habeon Architecten

  blog14 maart 2019

  Kantoor of bedrijfsruimte (ver)bouwen? Betrek vanaf de start een interieurarchitect!

  We doen het gek genoeg zelf ook nog maar een jaar, maar het verschil in aanpak en resultaat is zo groot, dat we nu al weten dat we het ’t liefst nooit meer anders doen. Sinds enige tijd hebben wij een eigen interieurarchitect in dienst, die we bij ontwerpprocessen al vanaf het allereerste begin betrekken. Als je bedenkt dat het onze visie is om plekken te creëren waar mensen willen zijn, is dat eigenlijk ook heel vanzelfsprekend. In het interieur zit immers voor een groot deel de uiteindelijke beleving van de eindgebruikers. Hier leest u welk effect het heeft om het zo te doen. En waarom wij u adviseren er ook voor te kiezen.

 142. Snoeks Automotive

  nieuws8 maart 2019

  Heembouw realiseert nieuw innovatiecentrum met hoofdkantoor voor Snoeks Automotive

  Vrijdag 1 maart 2019 heeft Snoeks Automotive de aannemingsovereenkomst getekend voor de realisatie van hun nieuwe Innovatiecentrum gecombineerd met hoofdkantoor in Nieuw-Vennep. Heembouw is verantwoordelijk voor de realisatie van het turnkey ontwerp van Heembouw Architecten. Het nieuwe pand komt te staan aan de Kunaweg op bedrijventerrein Venneppark N207 op een zichtlocatie vanaf de N207 aan het water, waarbij het met één hoek in het water zal komen te staan.