Home

Duurzaam woongebouw

In het gebouw komen 84 nieuwe twee- en driekamerappartementen. Op de begane grond zal een ruimte worden gecreëerd voor een kleine maatschappelijk-commerciële organisatie. De appartementen worden rolstoeltoegankelijk en energiezuinig. Het duurzame karakter van het gebouw wordt doorgetrokken in het ontwerp: op de twee hoge daken komen zonnepanelen ten behoeve van de algemene ruimten. Op de drie lagere daken wordt het dak voorzien van sedum.

Wijkvernieuwing

Dit project vormt een vervolg op een lopend project voor Vidomes in dezelfde wijk, waar momenteel nog wordt gebouwd. Door de nieuwbouw en de voortdurende vernieuwing van de wijk Palenstein ontstaat er een gevarieerd woningaanbod. Hierdoor transformeert de wijk tot een aantrekkelijke, duurzame en toekomstbestendige omgeving, met veel groen en water.

Planning

De gemeente is momenteel bezig met het bouwrijp maken van de grond. Na de bouwvak wordt er gestart met het aanbrengen van de Nutsvoorzieningen, waarna Heembouw in het najaar start met het boren van de bronnen.