Heembouw Wonen

Wij creëren plekken waar mensen willen zijn

Dat doen we met nieuwbouw, transformatie van leegstaande gebouwen of renovatie van bestaande woningen. Altijd met het doel een ideale woonomgeving voor de bewoners te realiseren, waar ze zich thuis voelen. We willen weten wat mensen willen, wat ze verwachten van hun woning en woonomgeving. We onderzoeken de kansen die de markt en de buurt bieden. Zo ontwikkelen we woningbouwprojecten die naadloos aansluiten op de marktvraag. Door samen te werken aan plannen waar bewoners direct bij betrokken zijn, creëer je plekken waar mensen willen zijn. Met hart voor hun leefomgeving!

Heembouw Ontwerpende bouwer

Ontwerpende bouwer

Als ontwerpende bouwer geloven wij in de kracht van het ontwerpen en bouwen onder één dak. Géén gelegenheidscombinaties, maar het is onze dagelijkse praktijk om specifieke oplossingen te bedenken voor specifieke klanten. Iedereen brengt zijn eigen kwaliteiten, kennis en expertise in en gaat met elkaar voor het ene, gezamenlijke doel: een plek creëren waar mensen willen zijn. Deze integrale aanpak zorgt er ook voor dat we op andere bredere thema’s stappen kunnen zetten. Zoals de ontwikkeling van ons Slimm concept en natuurinclusief wonen. We kijken verder dan het hier en nu en pakken de vraagstukken op van morgen.

skip

Over Wonen

Nieuwbouw
Nieuwbouw bij Heembouw Wonen
Het is een van de grote uitdagingen waar we in Nederland voor staan: het woningtekort oplossen. We hebben niet alleen veel woningen nodig, we hebben ze ook snel nodig, ze moeten duurzaam zijn en ook nog eens betaalbaar. En dat terwijl de ruimte om te bouwen beperkt is. Daarom werken wij als ontwerpende bouwer vanuit de context van een gebied: hoe brengen we een buurt of wijk verder in ontwikkeling? En altijd met de eindgebruiker centraal, want daar draait het uiteindelijk om.
Verbeteren en verduurzamen
Verbeteren en verduurzamen bij Heembouw Wonen
Bij Heembouw zetten we in op het verbeteren en verduurzamen van de huidige woningvoorraad. Onze afdeling Renovatie & Onderhoud werkt al jaren voor diverse woningcorporaties met een gedegen en bewezen aanpak. Van scenarioanalyse tot nazorg. Altijd met de bewoners als rode draad door het proces. We ontzorgen waar nodig, doen net dat stapje meer en gaan voor de maximale klanttevredenheid. Zowel bij de woningcorporatie als haar bewoners.
Transformatie
Transformatie bij Heembouw Wonen
Eén van de oplossingen om woningen toe te voegen is het transformeren van (leegstaande) kantoorpanden. Veel gebouwen lenen zich uitstekend om het casco te hergebruiken en bieden zelfs vaak een mogelijkheid om paar verdiepingen op te toppen. Naast dat een transformatie zorgt voor duurzaam gebruik van bestaande materialen, zorgt dit ook voor waardevermeerdering van het vastgoed.
Verbouw en renovatie
Verbouw en renovatie bij Heembouw Wonen
Binnen de klantgroep Wonen hebben we ook de afdeling Verbouw & Renovatie. Deze afdeling bedient de klanten met projecten vanaf € 100.000,- tot ca. 3,5 miljoen. Dit kunnen projecten zijn zoals een transformatie van een Rijksvastgoed monument, kleinschalige transformatie / nieuwbouw of een renovatie / verduurzaming van sociale huurwoningen en alles hier tussen in.
 1. Henk van der Horst kwaliteitscontrole bouwplaats
 2. slimm miniatuur woning van boven af

  blogJune 2, 2021

  Heembouw Houtbouw, hoe gewoon doen tot hele gave producten kan leiden

  Hout stond de afgelopen jaren in het middelpunt bij Heembouw. Wat begon als enkel het idee dat we nog veel meer met hout wilden gaan doen dan we al deden, resulteerde inmiddels in het woonconcept van een compacte, compleet van hout gemaakte eengezinswoning en volledig houten overspanningen voor bedrijfsgebouwen. De eerste projecten zijn nu in voorbereiding: we gaan 22 houten Slimm-woningen in Roelofarendsveen bouwen en starten in juni met de realisatie van DC Aalsmeer waarin een compleet houten spantconstructie wordt toegepast. En dit is nog maar het begin, want we brengen het bouwen met hout nu nóg sneller verder in ons innovatieprogramma Heembouw Next. Over wat ‘gewoon dóen’ wel niet kan opleveren.

 3. Slimm woning maakt grondgebonden wonen met tuin betaalbaar

  blogJune 9, 2021

  Woonwijk (her)ontwikkelen? Slimm maakt grondgebonden wonen met tuin betaalbaar

  Het is een van de grote uitdagingen waar we in Nederland voor staan: het woningtekort oplossen. We hebben niet alleen veel woningen nodig, we hebben ze ook snel nodig, ze moeten duurzaam zijn en ook nog eens betaalbaar. En dat terwijl de ruimte om te bouwen beperkt is, zeker als we er zo weinig mogelijk natuur en landbouwgrond voor willen opofferen. Hoogbouw lijkt een logische oplossing. Door te stapelen kunnen we meer op minder grond. Maar willen we dat? En speelt dat in op de behoefte, op de vraag? Samen met mijn collega’s boog ik mij bij Heembouw over dit vraagstuk. Trots ben ik op het resultaat, het woonconcept Slimm: een kwalitatief hoogwaardige, compacte woning, geschikt voor 1-3 persoonshuishoudens. Slimm is bijzonder, want dit woonconcept is niet alleen betaalbaar, energiezuinig, duurzaam, snel realiseerbaar en grondgebonden, het is ook altijd een maatwerkontwerp, passend bij de omgeving.

9.0
Klanttevredenheid

De samenwerking met het team is altijd zeer prettig geweest; Open communicatie, flexibel houding en het nakomen van afspraken waren belangrijke succesfactoren.

MN over nieuwbouwproject De President, Den Haag
De President, Den Haag
De President, Den Haag
Loading...