Ara Almelo

Distributiecentrum met natuurscherm van 1 kilometer

Distributiecentrum Ara Almelo met natuurscherm van 1 kilometer
Distributiecentrum Ara Almelo met natuurscherm van 1 kilometer
Distributiecentrum Ara Almelo met natuurscherm van 1 kilometer
Status
In voorbereiding
Locatie
Almelo
Opdrachtgever
STELLAR DEVELOPMENT CV
Architect
Heembouw Architecten
Investeerder
Union Investment Real Estate GmbH
Omvang
Warehouse 39.119 m2, kantoren 2.597m2 en mezzanine van 5.269 m2

Op XL Businesspark Twente in Almelo start Heembouw in september met de bouw van distributiecentrum Ara Almelo. Dit pand is een ontwikkeling van STELLAR DEVELOPMENT CV (een samenwerking tussen Heembouw en Stellar Development BV) en verworven door Union Investment Real Estate GmbH. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van Ara Almelo. 

Ara Almelo is gesitueerd naast de entree van het XL Businesspark Twente en langs de A35. De perfecte ligging bood Stellar Development de kans om de vier merkpijlers - natuur, architectuur, technologie en functionaliteit - kwalitatief hoogstaand in te vullen. Dit heeft geresulteerd in een logistiek efficiënte bestemming met state-of-the art technologie, die omgeven wordt door een uniek groenscherm van bijna vijftien meter hoog en bijna één kilometer lang. Door het aspect natuurinclusiviteit een centrale plek te geven, ontstaat er een hele sterke relatie met de omgeving en een zeer prettige bestemming om te zijn en te werken. De in het oog springende architectuur geeft een sterke impuls aan de biodiversiteit en maakt de bestemming tot het groene visitekaartje van het XL Businesspark Twente. 

XL Businesspark Twente is uitstekend ontsloten. De snelwegen A35 en A1 zijn vanaf de bestemming binnen enkele minuten te bereiken. 

Ara Almelo is vanaf Q2/Q3 2023 beschikbaar voor één tot vier eindgebruikers.

Distributiecentrum Ara Almelo met natuurscherm van 1 kilometer

Volgend project

Dit pand is ontwikkeld door STELLAR DEVELOPMENT CV (een samenwerking tussen Heembouw en Stellar Development BV) en verworven door Union Investment Real Estate GmbH. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van Hydra Utrecht.Beschikbaar voor verhuur