Elk jaar lopen tientallen studenten stage bij Heembouw. Dat is niet voor niets, want tijdens een stage bij Heembouw ga je echt wat bereiken. Je onderzoek of werkzaamheden belanden niet op de plank, maar worden daadwerkelijk benut. Door de nauwe samenwerking met Heembouw en Heembouw Architecten, zullen alle facetten van het vak je snel eigen worden. En ben je bij Heembouw al snel one of te guys als je elke ochtend je bed uit springt om met jouw nieuwsgierigheid, ambitie en drive het beste resultaat met elkaar te behalen. Enthousiaste en talentvolle studenten kunnen op 2 manieren vier tot zes maanden lang waardevolle werkervaring opdoen.

Meeloopstage

Zit je in het derde of vierde jaar van het mbo, hbo of wo? Dan wordt het tijd om je theoretische kennis te gaan gebruiken in de praktijk. Samen kijken we naar de beste plek in onze organisatie en krijg je vanaf de eerste dag je eigen taken en verantwoordelijkheden. Door veel te doen en samenwerking op te zoeken, leer je een hoop van je nieuwe collega’s.

Afstudeerstage

Doe je een hbo of universitaire opleiding? Dan biedt Heembouw je een interessante plek om af te studeren. Heembouw zet in op efficiency en blijft gebruik maken van nieuwe ontwikkelingen. Vanuit dat oogpunt, bepaal je samen met je begeleiders de invalshoek en grenzen van je afstudeeronderzoek. En maak je goede afspraken over de ideeën die Heembouw heeft bij de vervolgstappen van jouw onderzoek Je krijgt alle begeleiding die nodig is om er zeker van te zijn dat jij, je stagebegeleider en Heembouw tevreden zijn met het eindresultaat.

werkvoorbereiding.JPG (1)

Begeleiding

Je stagebegeleiders en nieuwe collega’s leggen je uit hoe alles werkt binnen Heembouw en stellen je aan veel mensen voor. Zo voel je je meteen op je plek, doe je contacten op en stimuleer je de samenwerking. Tijdens kennissessies leer je je medestagiairs kennen. Door het uitwisselen van ervaringen kun je veel leren van de manier waarop zij hun werk doen. Door het voeren van voortgangsgesprekken met je begeleiders bespreek je het werk dat je hebt gedaan en wat je nog graag zou willen doen.

Gelijk aan de slag

Het mooie van stage lopen bij Heembouw is dat je het vak leert door te dóen, en je groeit tot een professional binnen Heembouw. De kans dat je na je opleiding bij ons gelijk aan de slag kan is dan ook best groot. Een vakprofessional word je tenslotte alleen door heel veel ervaring op te doen.

 

Ontmoet Mariëlle Refos

Bouwmanagement & Vastgoed Hogeschool Inholland

foto-2.jpg (1)


Het onderwerp van mijn scriptie, dat ik samen met mijn begeleiders Jacques de Vos en Mark de Jong heb bedacht, gaat over de ideale aanpak voor het toetsen van de potentiële bouwopdracht. Hiervoor heb ik een selectie-instrument ontwikkeld om inzicht te krijgen in hoe kansrijk deze projecten zijn voor Heembouw. Het instrument heb ik ontwikkeld door alle projecten van de afgelopen 3 jaar te analyseren en de uitkomsten te vertalen naar een toetsingsinstrument. En met effect. Het is inmiddels een efficiënte tool waar veel gebruik van wordt gemaakt. En dat vond school ook, ik kreeg als eindcijfer een 10!”

Lees verder