Home

Onze unieke aanpak als ontwerpende bouwer

Ontwerpende bouwer met eigen architecten
Ontwerpende bouwer met eigen architecten
Ontwerpende bouwer met eigen architecten

Dé Ontwerpende Bouwer

Wij creëren plekken waar mensen willen zijn. Dat is onze visie en onze drijfveer. Voor Heembouw is creëren het samenspel van bedenken, ontwerpen, realiseren en beleven. Als ontwerpende bouwer pakken wij klantopgaven integraal aan. Dat maakt ons uniek en onderscheidend. Het is onze dagelijkse praktijk, om als ontwikkelaar, architect en bouwer in één team, met onze vaste partners, intensief samen te werken in een optimaal Lean proces.

Géén gelegenheidscombinaties, maar het is onze dagelijkse praktijk om met vaste klantteams samen te werken, die elkaar en elkaars werkwijze door en door kennen. Doordat we vanuit een gezamenlijk belang samen aan de slag zijn met een klantopgave, komen we tot de meest optimale invulling van de klantwens. Vanaf eerste schetsontwerp tot en met de oplevering en het gebruik. Dit zorgt voor een hoge kwaliteit, een snel en soepel proces, transparantie, slimmere oplossingen en een optimale prijs kwaliteit verhouding. En minder sores voor de klant.

Ontwerpende bouwer met eigen architecten

Eigen architectenbureau

Heembouw heeft haar eigen architectenbureau, inclusief interieurafdeling, waar circa veertig architecten, modelleurs en ontwerpmanagers werken. We onderscheiden ons in de markt door onze hoge ambities om voor ieder project binnen de kaders de hoogste architectonische waarde te realiseren.  

Iedere architect van Heembouw Architecten geeft zijn of haar persoonlijke handtekening aan de ontwerpen. Dit levert een divers palet op aan architectonische oplossingen, altijd passend bij de vraagstukken van onze klanten.

Heembouw Architecten is een BNA erkend bureau.

Ontwerpende bouwer met eigen architecten

Duurzaamheid en Innovatie

Innovatief en duurzaam ontwerpen is voor ons geen vrijblijvendheid, maar een vanzelfsprekendheid. We gaan altijd voor de beste oplossing en dagen onszelf continu uit om daarin innovatief en toekomstgericht te zijn.

Ontwerpende bouwer met eigen architecten

Interieurarchitectuur

Interieurarchitectuur is het creëren van verbinding tussen architectuur en de eindgebruiker. Wij integreren de cultuur van onze klant in het interieur en zorgen voor een gezonde duurzame werkomgeving door het toepassen van o.a. WELL. Onze integrale aanpak zorgt voor een nauwe samenwerking tussen architect, interieurarchitect en bouwer.

Boek Heembouw de ontwerpende bouwer

Download ons boek De ontwerpende bouwer

Download het bestand
 1. Natuurinclusief ontwerpen en bouwen als standaard?

  blogFebruary 8, 2022

  Natuurinclusief ontwerpen en bouwen als standaard?

  Natuurinclusief ontwerpen en bouwen is een belangrijk thema in ons strategisch plan. Dit raakt meest aan onze visie: Plekken creëren waar mensen willen zijn. Als organisatie krijgen we hier heel veel energie van en we merken dat dit concept erg aanslaat in de markt. In steeds meer van onze projecten is natuurinclusief een dragend thema geworden. We zetten hier vol op in bij onze ontwerpende bouwer projecten, in samenwerking met ecologen en landschapsarchitecten. Natuurinclusief ontwerpen is goed voor de mens, de natuur en de toekomst en voegt daarmee letterlijk voor alles en iedereen waarde toe. Sr. architect Rogier Kant van Heembouw Architecten legt uit waarom natuurinclusief ontwerpen wat hem betreft de standaard zou moeten zijn. 

 2. slimm miniatuur woning van boven af

  blogJune 2, 2021

  Heembouw Houtbouw, hoe gewoon doen tot hele gave producten kan leiden

  Hout stond de afgelopen jaren in het middelpunt bij Heembouw. Wat begon als enkel het idee dat we nog veel meer met hout wilden gaan doen dan we al deden, resulteerde inmiddels in het woonconcept van een compacte, compleet van hout gemaakte eengezinswoning en volledig houten overspanningen voor bedrijfsgebouwen. De eerste projecten zijn nu in voorbereiding: we gaan 22 houten Slimm-woningen in Roelofarendsveen bouwen en starten in juni met de realisatie van DC Aalsmeer waarin een compleet houten spantconstructie wordt toegepast. En dit is nog maar het begin, want we brengen het bouwen met hout nu nóg sneller verder in ons innovatieprogramma Heembouw Next. Over wat ‘gewoon dóen’ wel niet kan opleveren.

 3. Slimm woning maakt grondgebonden wonen met tuin betaalbaar

  blogJune 9, 2021

  Woonwijk (her)ontwikkelen? Slimm maakt grondgebonden wonen met tuin betaalbaar

  Het is een van de grote uitdagingen waar we in Nederland voor staan: het woningtekort oplossen. We hebben niet alleen veel woningen nodig, we hebben ze ook snel nodig, ze moeten duurzaam zijn en ook nog eens betaalbaar. En dat terwijl de ruimte om te bouwen beperkt is, zeker als we er zo weinig mogelijk natuur en landbouwgrond voor willen opofferen. Hoogbouw lijkt een logische oplossing. Door te stapelen kunnen we meer op minder grond. Maar willen we dat? En speelt dat in op de behoefte, op de vraag? Samen met mijn collega’s boog ik mij bij Heembouw over dit vraagstuk. Trots ben ik op het resultaat, het woonconcept Slimm: een kwalitatief hoogwaardige, compacte woning, geschikt voor 1-3 persoonshuishoudens. Slimm is bijzonder, want dit woonconcept is niet alleen betaalbaar, energiezuinig, duurzaam, snel realiseerbaar en grondgebonden, het is ook altijd een maatwerkontwerp, passend bij de omgeving.

Projecten

Hier ziet u een greep uit het brede scala van projecten waarvoor Heembouw Architecten het ontwerp maakte. 

skip

Een test- en showcase voor onze ambities op het gebied van circulair en gezond bouwen

Dit is een circulair kantoor, veel is in het zicht.

Ons nieuwe kantoor in Berkel en Rodenrijs hebben we zelf ontwikkeld, ontworpen én gerealiseerd.

De groene gevel is duurzaam en heeft een positieve werking op temperatuurschommelingen.

Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van hergebruikte en biobased materialen.

De markante centrale trap is gemaakt van afvalhout.

Reduce, reuse en recycle vormen de leidraad voor de vormgeving van het interieur.

Het wordt ons regelmatig gevraagd. Wat doen jullie als ontwerpende bouwer anders dan andere aannemers en wat levert dat mij als opdrachtgever op? Onze antwoorden hierop liggen in de dagelijkse praktijk besloten. In deze blogserie – wat bedoel je, een ontwerpende bouwer? – geven Heembouwers een inkijkje in die praktijk, aan de hand van een sprekend voorbeeld. 

Loading...