Home

Onze unieke aanpak als ontwerpende bouwer

Ontwerpende bouwer met eigen architecten
Ontwerpende bouwer met eigen architecten
Ontwerpende bouwer met eigen architecten

Dé ontwerpende bouwer

Plekken creëren waar mensen willen zijn. En daarmee onze klanten ontzettend blij maken. Dat is onze why, daar komen wij ’s ochtends ons bed voor uit. Voor Heembouw is creëren het samenspel van bedenken, ontwerpen, realiseren en beleven. Daarom is Heembouw een ontwerpende bouwer met eigen architecten en pakken wij klantopgaven integraal aan. Zodat onze klanten maar met één aanspreekpunt te maken hebben, die alles regelt. Het is voor ons de dagelijkse praktijk, om als ontwikkelaar, architect en bouwer in één team, met onze vaste partners, intensief samen te werken in een optimaal lean proces. Zonder dat verschillende bedrijfsbelangen spelen. Zo komen we nog sneller tot plekken waar mensen willen zijn.

Ontwerpende bouwer met eigen architecten

Eigen architectenbureau

Heembouw heeft haar eigen architectenbureau, inclusief interieurafdeling, waar ruim dertig architecten, modelleurs en ontwerpmanagers werken. We onderscheiden ons in de markt door onze hoge ambities om voor ieder project binnen de kaders de hoogste architectonische waarde te realiseren.  

Iedere architect van Heembouw Architecten geeft zijn of haar persoonlijke handtekening aan de ontwerpen. Dit levert een divers palet op aan architectonische oplossingen, altijd passend bij de vraagstukken van onze klanten.

Heembouw Architecten is een BNA erkend bureau.

Voordelen van samenwerken met de ontwerpende bouwer

Wij geloven in onze integrale aanpak als ontwerpende bouwer, om zo tot de hoogst mogelijke klantwaarde te komen en plekken te creëren waar mensen willen zijn. Dat zie je terug in mooie klantcijfers, een hoge medewerkerstevredenheid, en goede financiële prestaties. Een paar van de meest evidente voordelen van samenwerken met een ontwerpende bouwer hebben we hier op een rijtje gezet.

skip

Voordelen van samenwerken met de ontwerpende bouwer

 • Voor ons is creëren is het samenspel van bedenken, ontwerpen, realiseren en beleven. In de traditionele praktijk worden deze onderdelen uit elkaar getrokken, waarbij verschillende partijen ieder voor één onderdeel verantwoordelijk zijn. Met alle disciplines onder één dak, werken wij als ontwikkelaar, architect en bouwer, met onze vaste partners, nauw samen in één team, zonder dat verschillende bedrijfsbelangen spelen. Als opdrachtgever heb je voor alle onderdelen uit een bouwtraject maar met één partij te maken, één aanspreekpunt, die daar ook verantwoordelijkheid voor neemt. En je alle sores uit handen neemt.

 • We werken in specialistische klantteams samen aan de opgaven van onze  klanten. Waarbij ook ons uitvoeringsteam al vroeg aan tafel zit en zijn kennis inbrengt. Dat zorgt  voor een soepel lopend bouwproces en een gegarandeerde opleverdatum. Conform onze lean-werkwijze, maken we onze planningen gezamenlijk, samen met alle in het proces betrokken partijen. Zo worden mogelijke  knelpunten al in een vroeg stadium gesignaleerd en opgelost, met een kortere doorlooptijd als resultaat.

 • Met onze integrale aanpak kunnen we voor elke klant in een zeer kort tijdsbestek een passend ontwerp maken, met een realistisch beeld van de kosten en de maakbaarheid. Zo krijg je gratis garantie op haalbaarheid. En dan zorgen wij er ook nog eens voor dat een vergunningstraject snel doorlopen kan worden, zodat de bouw snel kan starten.

 • Omdat wij ontwerpen om te bouwen, integreren we vanaf de eerste schets onze uitvoeringskennis in het ontwerp. Zodat we weten dat wat bedacht is ook realiseerbaar is. En past binnen het klantbudget. Omdat we met specialistische klantteams werken, kennen we de branche van onze klanten, weten we wat er speelt en komen we met innovatieve oplossingen. Dit wordt door onze klanten met gemiddeld een 8,8 als klantcijfer gewaardeerd.

 • Om plekken te kunnen creëren waar mensen willen zijn, willen we voor onze collega’s ook zelf een plek zijn waar ze graag werken. Daarom meten we jaarlijks of onze mensen nog helemaal op hun plek zitten bij Heembouw, en of er verbeterpunten zijn. Gelukkig zit het met de medewerkerstevredenheid bij Heembouw meer dan goed. En zetten we ons samen met onze partners en leveranciers met veel bevlogen- en betrokkenheid elke dag weer in om voor onze klanten plekken te creëren waar mensen willen zijn.

Ontwerpende bouwer met eigen architecten

Duurzaamheid en Innovatie

Innovatief en duurzaam ontwerpen is voor ons geen vrijblijvendheid, maar een vanzelfsprekendheid. We gaan altijd voor de beste oplossing en dagen onszelf continu uit om daarin innovatief en toekomstgericht te zijn.

Ontwerpende bouwer met eigen architecten

Interieurarchitectuur

Interieurarchitectuur is het creëren van verbinding tussen architectuur en de eindgebruiker. Wij integreren de cultuur van onze klant in het interieur en zorgen voor een gezonde duurzame werkomgeving door het toepassen van o.a. WELL. Onze integrale aanpak zorgt voor een nauwe samenwerking tussen architect, interieurarchitect en bouwer.

Boek De ontwerpende bouwer 2021-2022

Download ons boek De ontwerpende bouwer 2021-2022

Download het bestand
Boek Heembouw de ontwerpende bouwer

Download ons boek De ontwerpende bouwer 2020

Download het bestand

Het wordt ons regelmatig gevraagd. Wat doen jullie als ontwerpende bouwer anders dan andere aannemers en wat levert dat mij als opdrachtgever op? Onze antwoorden hierop liggen in de dagelijkse praktijk besloten. In deze blogserie – wat bedoel je, een ontwerpende bouwer? – geven Heembouwers een inkijkje in die praktijk, aan de hand van een sprekend voorbeeld. 

skip

Een test- en showcase voor onze ambities op het gebied van circulair en gezond bouwen

Dit is een circulair kantoor, veel is in het zicht.

Ons nieuwe kantoor in Berkel en Rodenrijs hebben we zelf ontwikkeld, ontworpen én gerealiseerd.

De groene gevel is duurzaam en heeft een positieve werking op temperatuurschommelingen.

Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van hergebruikte en biobased materialen.

De markante centrale trap is gemaakt van afvalhout.

Reduce, reuse en recycle vormen de leidraad voor de vormgeving van het interieur.

 1. Natuurinclusief ontwerpen en bouwen als standaard?

  blog8 februari 2022

  Natuurinclusief ontwerpen en bouwen als standaard?

  Natuurinclusief ontwerpen en bouwen is een belangrijk thema in ons strategisch plan. Dit raakt meest aan onze visie: Plekken creëren waar mensen willen zijn. Als organisatie krijgen we hier heel veel energie van en we merken dat dit concept erg aanslaat in de markt. In steeds meer van onze projecten is natuurinclusief een dragend thema geworden. We zetten hier vol op in bij onze ontwerpende bouwer projecten, in samenwerking met ecologen en landschapsarchitecten. Natuurinclusief ontwerpen is goed voor de mens, de natuur en de toekomst en voegt daarmee letterlijk voor alles en iedereen waarde toe. Sr. architect Rogier Kant van Heembouw Architecten legt uit waarom natuurinclusief ontwerpen wat hem betreft de standaard zou moeten zijn. 

 2. slimm miniatuur woning van boven af

  blog2 juni 2021

  Heembouw Houtbouw, hoe gewoon doen tot hele gave producten kan leiden

  Hout stond de afgelopen jaren in het middelpunt bij Heembouw. Wat begon als enkel het idee dat we nog veel meer met hout wilden gaan doen dan we al deden, resulteerde inmiddels in het woonconcept van een compacte, compleet van hout gemaakte eengezinswoning en volledig houten overspanningen voor bedrijfsgebouwen. De eerste projecten zijn nu in voorbereiding: we gaan 22 houten Slimm-woningen in Roelofarendsveen bouwen en starten in juni met de realisatie van DC Aalsmeer waarin een compleet houten spantconstructie wordt toegepast. En dit is nog maar het begin, want we brengen het bouwen met hout nu nóg sneller verder in ons innovatieprogramma Heembouw Next. Over wat ‘gewoon dóen’ wel niet kan opleveren.

 3. Slimm woning maakt grondgebonden wonen met tuin betaalbaar

  blog9 juni 2021

  Woonwijk (her)ontwikkelen? Slimm maakt grondgebonden wonen met tuin betaalbaar

  Het is een van de grote uitdagingen waar we in Nederland voor staan: het woningtekort oplossen. We hebben niet alleen veel woningen nodig, we hebben ze ook snel nodig, ze moeten duurzaam zijn en ook nog eens betaalbaar. En dat terwijl de ruimte om te bouwen beperkt is, zeker als we er zo weinig mogelijk natuur en landbouwgrond voor willen opofferen. Hoogbouw lijkt een logische oplossing. Door te stapelen kunnen we meer op minder grond. Maar willen we dat? En speelt dat in op de behoefte, op de vraag? Samen met mijn collega’s boog ik mij bij Heembouw over dit vraagstuk. Trots ben ik op het resultaat, het woonconcept Slimm: een kwalitatief hoogwaardige, compacte woning, geschikt voor 1-3 persoonshuishoudens. Slimm is bijzonder, want dit woonconcept is niet alleen betaalbaar, energiezuinig, duurzaam, snel realiseerbaar en grondgebonden, het is ook altijd een maatwerkontwerp, passend bij de omgeving.

Projecten

Hier ziet u een greep uit het brede scala van projecten waarvoor Heembouw Architecten het ontwerp maakte. 

Loading...