Home

Onze unieke aanpak als ontwerpende bouwer

Studio Anneloes ontworpen en gerealiseerd door Heembouw

Dé ontwerpende bouwer

Plekken creëren waar mensen willen zijn. En daarmee onze klanten ontzettend blij maken. Dat is onze why, daar komen wij ’s ochtends ons bed voor uit. Voor Heembouw is creëren het samenspel van bedenken, ontwerpen, realiseren en beleven. Daarom is Heembouw een ontwerpende bouwer met eigen architecten en pakken wij klantopgaven integraal aan. Zodat onze klanten maar met één aanspreekpunt te maken hebben, die alles regelt. 

Het is voor ons de dagelijkse praktijk, om als ontwikkelaar, architect en bouwer in één team, met onze vaste partners, intensief samen te werken in een optimaal lean proces. Zonder dat verschillende bedrijfsbelangen spelen. Zo komen we tot de hoogst mogelijke klantwaarde en weten we plekken te creëren waar mensen willen zijn. Dat zie je terug in mooie klantcijfers, een hoge medewerkerstevredenheid, en goede financiële prestaties. Een paar van de meest evidente voordelen van samenwerken met een ontwerpende bouwer hebben we hier op een rijtje gezet.

skip

Voordelen van samenwerken met de ontwerpende bouwer

  • Voor ons is creëren is het samenspel van bedenken, ontwerpen, realiseren en beleven. In de traditionele praktijk worden deze onderdelen uit elkaar getrokken, waarbij verschillende partijen ieder voor één onderdeel verantwoordelijk zijn. Met alle disciplines onder één dak, werken wij als ontwikkelaar, architect en bouwer, met onze vaste partners, nauw samen in één team, zonder dat verschillende bedrijfsbelangen spelen. Als opdrachtgever heb je voor alle onderdelen uit een bouwtraject maar met één partij te maken, één aanspreekpunt, die daar ook verantwoordelijkheid voor neemt. En je alle sores uit handen neemt.

  • We werken in specialistische klantteams samen aan de opgaven van onze  klanten. Waarbij ook ons uitvoeringsteam al vroeg aan tafel zit en zijn kennis inbrengt. Dat zorgt  voor een soepel lopend bouwproces en een gegarandeerde opleverdatum. Conform onze lean-werkwijze, maken we onze planningen gezamenlijk, samen met alle in het proces betrokken partijen. Zo worden mogelijke  knelpunten al in een vroeg stadium gesignaleerd en opgelost, met een kortere doorlooptijd als resultaat.

  • Met onze integrale aanpak kunnen we voor elke klant in een zeer kort tijdsbestek een passend ontwerp maken, met een realistisch beeld van de kosten en de maakbaarheid. Zo krijg je gratis garantie op haalbaarheid. En dan zorgen wij er ook nog eens voor dat een vergunningstraject snel doorlopen kan worden, zodat de bouw snel kan starten.

  • Omdat wij ontwerpen om te bouwen, integreren we vanaf de eerste schets onze uitvoeringskennis in het ontwerp. Zodat we weten dat wat bedacht is ook realiseerbaar is. En past binnen het klantbudget. Omdat we met specialistische klantteams werken, kennen we de branche van onze klanten, weten we wat er speelt en komen we met innovatieve oplossingen. Dit wordt door onze klanten met gemiddeld een 8,8 als klantcijfer gewaardeerd.

  • Om plekken te kunnen creëren waar mensen willen zijn, willen we voor onze collega’s ook zelf een plek zijn waar ze graag werken. Daarom meten we jaarlijks of onze mensen nog helemaal op hun plek zitten bij Heembouw, en of er verbeterpunten zijn. Gelukkig zit het met de medewerkerstevredenheid bij Heembouw meer dan goed. En zetten we ons samen met onze partners en leveranciers met veel bevlogen- en betrokkenheid elke dag weer in om voor onze klanten plekken te creëren waar mensen willen zijn.

Nieuwbouw Kemie naar ontwerp van Heembouw Architecten

Heembouw Architecten, ons eigen bureau

We leveren hoogwaardig maatwerk voor onze klanten, of het nu corporaties, ontwikkelaars of eigenaar-eindgebruikers zijn. Daarom heeft Heembouw een eigen, BNA (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus ) erkend, architectenbureau: Heembouw Architecten. Bij Heembouw Architecten werken circa dertig gepassioneerde architecten en ontwerpers, bevlogen Revit modelleurs en ervaren ontwerpmanagers. Heembouw Architecten heeft ook een eigen interieurafdeling, een logische keuze vanuit onze visie om plekken te creëren waar mensen willen zijn. 

Al onze projecten worden uitgewerkt in BIM; lees meer over Virtueel bouwen en BIM

Boek van Dé ontwerpende bouwer

In deze edities van het ontwerpende bouwer boek laten we zien welke prachtige resultaten onze unieke aanpak als Ontwerpende Bouwer oplevert. Zo zie je waar een huis een plek wordt waar je je thuis voelt. Een kantoor een plek wordt die inspireert en een bedrijfsruimte een plek is, waar je het beste uit jezelf en het bedrijf haalt. 

Editie 2021-2022

Editie 2020

Wat bedoel je, een ontwerpende bouwer? 

Het wordt ons regelmatig gevraagd. Wat doen jullie als ontwerpende bouwer anders dan andere aannemers en wat levert dat mij als opdrachtgever op? Onze antwoorden hierop liggen in de dagelijkse praktijk besloten. In deze blogserie – wat bedoel je, een ontwerpende bouwer? – geven Heembouwers een inkijkje in die praktijk, aan de hand van een sprekend voorbeeld. 

Projecten

Hier ziet u een greep uit het brede scala van projecten waarvoor Heembouw Architecten het ontwerp maakte. 

Loading...