Home

NVM Utrecht

Duurzaam hoofdkantoor met trainingsruimtes

Heembouw architecten realiseren nieuw hoofdkantoor NVM
Status
Opgeleverd
Locatie
Utrecht
Opdrachtgever
NVM
Architect
Heembouw Architecten
Omvang
5.200 m2

Het 40 jaar oude pand van de NVM in Nieuwegein voldeed niet meer aan de wensen van deze tijd. Bovendien stond het op de nominatie gesloopt te worden, om plaats te maken voor een entreeplein in het kader van de vernieuwing van de binnenstad van Nieuwegein. Zodoende ontstond het plan om een nieuw kantoor te bouwen, op Papendorp in Utrecht.

Niet alleen een plek voor de medewerkers van de vereniging, maar ook een opleidingsplek voor makelaars, met ruimte voor de dochterondernemingen van de NVM. Het nieuwe pand moest uitnodigend zijn, met een zekere allure. Omdat de NVM een vereniging is, was het daarbij wel belangrijk verantwoord om te gaan met het beschikbare budget.

Voor de NVM was het samenbrengen en verbinden van medewerkers en leden een belangrijke wens. Daarom hebben we in het hart van het gebouw een ruim atrium ontworpen; een uitnodigende, open ruimte om samen te komen en samen te werken en tevens een prachtige ontvangstruimte. Om de verbinding en openheid verder te versterken, zijn aan het atrium op elke verdieping open werkzones gecreëerd. De open verbinding tussen de werkplekken en het atrium kan echter ook zorgen voor geluidsoverlast. Hier is in het interieur ontwerp veel aandacht aan besteed. De bijzondere bamboewanden aan weerszijden van het atrium zorgen voor een goede akoestiek, en zijn de eyecatcher van het atrium.

10

Onze ervaring met Heembouw is goed. Een organisatie met een prettige communicatie, waarvan de samenwerking zowel binnen en buiten de vereniging NVM erg positief is ervaren. Het gebouw wordt enorm gewaardeerd, bezoekers en medewerkers zijn zeer enthousiast over de beleving en uitstraling van het gebouw.

Michiel Verlaak, Projectleider NVM
Heembouw ontwerpt en bouwt nieuwe huisvesting NVM Utrecht
Eindfotografie door Laurens Kuipers
video Drone beelden hoogste punt nieuwbouw NVM Utrecht
Heembouw realiseert nieuw hoofdkantoor NVM Utrecht
Heembouw realiseert duurzaam hoofdkantoor NVM te Utrecht

Project updates

    Volgend project