Home

NVM Utrecht

Duurzaam hoofdkantoor met trainingsruimtes

Status
Opgeleverd
Locatie
Utrecht
Opdrachtgever
NVM
Architect
Heembouw Architecten
Omvang
5.200 m2

Het 40 jaar oude pand van de NVM in Nieuwegein voldeed niet meer aan de wensen van deze tijd. Bovendien stond het op de nominatie gesloopt te worden, om plaats te maken voor een entreeplein in het kader van de vernieuwing van de binnenstad van Nieuwegein. Zodoende ontstond het plan om een nieuw kantoor te bouwen, op Papendorp in Utrecht.

Niet alleen een plek voor de medewerkers van de vereniging, maar een betekenisvolle opleidingsplek voor makelaars, met ruimte voor de dochterondernemingen van de NVM. Het nieuwe pand moest uitnodigend zijn, met een zekere allure en met oog op het maken van een positieve impact. Omdat de NVM een vereniging is, was het daarbij wel belangrijk verantwoord om te gaan met het beschikbare budget.

Onze ervaring met Heembouw is goed. Een organisatie met een prettige communicatie, waarvan de samenwerking zowel binnen en buiten de vereniging NVM erg positief is ervaren.

Michiel VerlaakProjectleider NVM
Heembouw ontwerpt en bouwt nieuwe huisvesting NVM Utrecht
Eindfotografie door Laurens Kuipers

Het ontwerp

Voor de NVM was het samenbrengen en verbinden van medewerkers en leden een belangrijke wens. Daarom hebben we in het hart van het gebouw een ruim atrium ontworpen; een uitnodigende, open ruimte om samen te komen en samen te werken en tevens een prachtige ontvangstruimte. Om de verbinding en openheid verder te versterken, zijn aan het atrium op elke verdieping open werkzones gecreëerd. De open verbinding tussen de werkplekken en het atrium kan echter ook zorgen voor geluidsoverlast. Hier is in het interieur ontwerp veel aandacht aan besteed. De bijzondere bamboewanden aan weerszijden van het atrium zorgen voor een goede akoestiek, en zijn de eyecatcher van het atrium. 

Bekijk de video's over het ontwerp en de realisatie van het duurzame hoofdkantoor voor NVM

NVM Utrecht gerealiseerd door Heembouw

Duurzaamheid en circulariteit

Als ontwerpende bouwer helpen wij bedrijven een positieve impact te maken door het creëren van duurzame, betekenisvolle en gezonde werkomgevingen. Duurzaamheid en circulariteit spelen daarbij een grote rol. Bij het pand van NVM is in de techniek van het pand bij de fundering en de prefab elementen circulair beton gebruikt, het gebouw is volledig elektrisch gekoeld en wordt verwarmd met warmtepompen en klimaatplafonds. In het interieur is gebruik gemaakt van circulaire materialen. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan gezondheid en duurzaamheid. Het gebouw is volledig elektrisch gekoeld en verwarmd met warmtepompen en klimaatplafonds. De PV-panelen op het dak leveren een groot deel van de stroom die hiervoor nodig is. Op deze manier zorgen we voor een positieve impact op de mens, organisatie, omgeving en planeet.

10

Het gebouw wordt enorm gewaardeerd, bezoekers en medewerkers zijn zeer enthousiast over de beleving en uitstraling van het gebouw.

NVM

Project updates

    Volgend project