NVM Utrecht

Duurzaam hoofdkantoor met trainingsruimtes

Heembouw architecten realiseren nieuw hoofdkantoor NVM
Heembouw architecten levert nieuw hoofdkantoor NVM op
Heembouw architecten levert nieuw hoofdkantoor NVM op
Status
Opgeleverd
Locatie
Utrecht
Opdrachtgever
NVM
Architect
Heembouw Architecten
Omvang
5.200 m2

De Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen (NVM) heeft Nieuwegein verlaten en is verhuisd naar bedrijventerrein Papendorp in Utrecht waar Heembouw voor NVM een nieuw hoofdkantoor van circa 5.200 m2 heeft gerealiseerd. Heembouw was als ontwerpende bouwer geselecteerd voor het ontwerp, inclusief interieur, en voor de realisatie van het hoofdkantoor met trainingsruimtes. 

Het ontwerp, door Heembouw Architecten, is te lezen als een monoliet met een transparante plint die aansluit op de groene omgeving van Papendorp. Een ruim atrium vormt de verbindende schakel tussen de kantoren en de opleidingslokalen voor de Academie voor Vastgoedmedewerkers. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan gezondheid en duurzaamheid. Het gebouw is volledig elektrisch gekoeld en verwarmd met warmtepompen en klimaatplafonds. De PV-panelen op het dak leveren een groot deel van de stroom die hiervoor nodig is. 

Bij alle materiaalkeuzes is duurzaamheid meegewogen en in het interieur is gebruik gemaakt van circulaire materialen. Voor NVM is het comfort van de medewerkers erg belangrijk. Alle kantoorzones voldoen daarom aan klimaatklasse A, zijn voorzien van te openen ramen en voldoen aan de hoogte akoestische eisen. Deze plek is hét nieuwe clubhuis geworden waar de leden van NVM graag willen zijn. 

Het nieuwe hoofdkantoor van NVM is in februari 2022 opgeleverd.

10
Klanttevredenheid

Onze ervaring met Heembouw is goed. Een organisatie met een prettige communicatie, waarvan de samenwerking zowel binnen en buiten de vereniging NVM erg positief is ervaren. Het gebouw wordt enorm gewaardeerd, bezoekers en medewerkers zijn zeer enthousiast over de beleving en uitstraling van het gebouw.

NVM
Heembouw ontwerpt en bouwt nieuwe huisvesting NVM Utrecht
Eindfotografie door Laurens Kuipers
video Drone beelden hoogste punt nieuwbouw NVM Utrecht
Heembouw realiseert nieuw hoofdkantoor NVM Utrecht
Heembouw realiseert duurzaam hoofdkantoor NVM te Utrecht

Project updates

    Volgend project