Home

Heembouw Architecten

Virgo Aalsmeer ontworpen door Heembouw Architecten

Wij creëren plekken waar mensen willen zijn. We bedenken en maken een kloppend hart en een kloppend geheel. Om dat te bereiken kijken we verder, over grenzen heen. Buiten hokjes, buiten kavels. Als architecten zijn we zijn ons bewust van het verschil dat we kunnen maken. Een ontwerp realiseer je immers niet voor even, maar voor lange tijd. En dus realiseren we met onze ontwerpen een positieve impact. Voor mens én planeet. Als ontwerpende bouwer werken we als één integraal team samen. We bedenken en maken onze gebouwen. Uniek in Nederland. Van architectuur, interieur tot realisatie. Dat samenspel maakt wie we zijn. 

Ruimte voor natuur, mens en dier

Natuurontwikkeling is cruciaal voor een gezonde omgeving, biodiversiteit én ons klimaat. De gebouwde omgeving zet dit eens te meer op scherp. Vaak lijkt het één het ander uit te sluiten: natuur en gebouw kunnen elkaar moeilijk vinden. Echter, de druk op ruimte en klimaat is zo groot dat het samenspel nodig is. Dat is geen gemakkelijke puzzel. Want je lost niet alle ruimtelijke uitdagingen via een gebouw op. 

Natuur heeft ook vrije ruimte nodig. Natuurinclusief ontwerpen en bouwen is een oplossing voor die opgaven waar de combinatie te maken valt. Dat vergt een scherpe blik vooraf. Wat is de balans tussen flora, fauna en het gebouw? Welke lokale rol daarin speelt waterberging, droogte, schaduw of bodemkwaliteit? Wat kun je aanzetten en ruimte bieden als je juist wél gaat bouwen? 

Gebouwgeluk

Wij creëren plekken waar mensen willen zijn. En die plekken zijn hard nodig. De woningbouwopgave is groter dan ooit, maar ook complexer dan ooit. Zie daar maar eens tempo in te maken. Grootschalig bouwen duurt lang, is niet overal mogelijk, laat staan wenselijk. Juist het karakter van een plek wil je behouden. Zowel in dorpen als in steden. Verdichten, ofwel slimmer inspelen op de beschikbare ruimte is daarvoor een passend alternatief. 

Het voordeel van kleinschalig verdichten is dat er snel plekken beschikbaar komen. Overal is op die manier wel ruimte te vinden. En een grondgebonden woning met een tuin blijft voor veel verschillende doelgroepen nog steeds hét droomhuis. En juist dat huis, waarin je geluk met elkaar deelt, de stoep samen schoonhoudt of dat pakketje van tegenover aanneemt; dat noemen wij Slimm.

Interieurarchitectuur

Schoonheid zit van binnen; een interieur maakt van een huis een thuis, ofwel een plek die méér is dan de ruimte zelf. Zo ga je vol geluk en plezier naar je werk, ben je trots op je stek, en voelt een ruimte als de jouwe. 

Met interieurarchitectuur combineren we identiteit en duurzaamheid voor plekken die generaties lang meegaan, zonder de planeet te belasten. Met hergebruik, biobased en natuurlijke materialen maken we unieke interieurs die jouw persoonlijkheid weerspiegelen. Als ontwerpende bouwer realiseren we jouw visie met efficiëntie en pragmatisme, met oog voor duurzaamheid, gezondheid en functionaliteit.

Breng in 3 stappen de natuur terug in de stad

"Terwijl we verlangen naar beter zomerweer, zoeken we de nabijheid van parken en water op. Als opkomend architect en ecoloog merk ik een groeiend besef van de voordelen van natuur in onze leefomgeving. Groen bevordert welzijn en biedt verkoeling, waterbeheer en CO2-opname. Mijn doel is anderen te inspireren om de natuur in de stad te herintroduceren. Ontdek in mijn recente blog hoe we gezamenlijk met 3 simpele stappen een groenere toekomst kunnen creëren." 

Lees het blog

Loading...