Home

Slimm, meer dan een woonconcept

Slimm concept - Heembouw Architecten

Dé oplossing voor binnenstedelijke verdichting!

Er is een tekort aan sociale woningen en er is een tekort aan planologische ruimte om deze te bouwen. Daarmee vertellen we u niets nieuws. Wat wel nieuw is, is de oplossing die wij voor deze uitdagingen gevonden hebben. Het Slimm concept, oftewel kwalitatief hoogwaardige én compacte maatwerkwoningen die geschikt zijn voor een- tot driepersoonshuishoudens.

Bezoek nu onze Slimm-modelwoningen!

Bij ons hoofdkantoor in Roelofarendsveen staan twee Slimm-woningen: één van constructief hout (CLT) en de ander van Skellet staal. De houten modelwoning is een woning van ons project Hof Noordeinde in Roelofarendsveen, ingericht met een duurzaam interieur. Wilt u meer weten over het bouwen met hout? Bent u nieuwsgierig naar deze compacte Slimm woningen? Of wilt u meer weten over het bouwen met hout en staal? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Duurzame meubels in de houten Slimm-modelwoning in Roelofarendsveen

Een duurzame woning met duurzaam interieur

Om het duurzame karakter van de woning door te trekken in de afwerking, is de Slimm modelwoning door Heembouw Architecten ingericht met een duurzaam interieur. Van recycling tot refurbished. Van hergebruik tot biobased. Zo zijn er lampen gemaakt van mycelium, meubels van gerecyclede PET-flessen en wanddecoratie gemaakt van akoestische restmaterialen.

 

skip

5 voordelen van Slimm

1. Slimm maakt verdichten haalbaar. De slim ontworpen woning biedt comfort en alle benodigde ruimte, maar is qua buitenmaatvoering kleiner dan een traditionele woning. De verschillende woningvarianten kunnen afzonderlijk of in combinatie met elkaar zodanig gesitueerd worden dat er meer nieuwe woningen teruggebouwd kunnen worden in een buurt waar bestaande, verouderde woningen worden gesloopt.

2. Slimm draagt bij aan een goed leefklimaat. Slimm-woningen zijn modern, duurzaam en comfortabel. Slimm woningen dragen zo bij aan een fijne, open, leefbare leefruimte en woonomgeving waar mensen graag willen zijn. Slimm-woningen kunnen bovendien qua uitstraling aangepast worden op de klantwens en de wijksituatie.

3. Slimm kan snel gerealiseerd worden. Slimm tekent voor een snellere ontwikkeling van een wijk of buurt. Het basisontwerp is al uitgedacht, uitgewerkt en beproefd en kan in relatief korte tijd op maat uitgewerkt worden tot plan voor een specifieke wijk of buurt.

4. Slimm is duurzaam. Slimm is ingespeeld op de verschillende kansen die duurzaam en circulair bouwen bieden. Zo kunnen Slimm- woningen niet alleen in (circulair) beton maar ook in hout- of staalskelet uitgevoerd worden.

Kortom: Slimm is hét antwoord op specifieke binnenstedelijke vraagstukken zoals verdichting en verbetering van de leefbaarheid in de wijk waarbij kwaliteit, duurzaamheid en circulariteit niet uit het oog worden verloren.

Slimm is meer dan een woonconcept - Heembouw Architecten

Compact, compleet en duurzaam

Een Slimm-woning is altijd compact, compleet en duurzaam, maar niet standaard. Slimm-woningen worden per locatie of wijk op maat ontworpen om maximaal aan te sluiten op de lokale situatie en op uw wensen en die van de toekomstige bewoners. Een Slimm-woning kan een rijwoning (huis) een beneden-bovenwoning (BeBo) of een appartement zijn. Het Slimm-huis is bijvoorbeeld een zelfstandige, grondgebonden woning van 3,90 meter breed, met een voordeur aan de straat, een woonkamer, keuken en twee volwaardige slaapkamers. Het is een complete woning voor een gezin met een of twee volwassenen en kinderen.

Slimm is meer dan een woonconcept - Heembouw Architecten

Lees meer over ons Slimm concept

Slimm is een oplossing voor specifieke binnenstedelijke vraagstukken zoals verdichting en verbetering van de leefbaarheid in de wijk waarbij kwaliteit, duurzaamheid en circulariteit niet uit het oog worden verloren. Meer weten over het Slimm concept? Alle informatie over het Slimm concept is te vinden in ons digitale Slimm magazine.

 

Blogs - Slimm concept

 1. Slimm woning maakt grondgebonden wonen met tuin betaalbaar

  blog9 juni 2021

  Woonwijk (her)ontwikkelen? Slimm maakt grondgebonden wonen met tuin betaalbaar

  Het is een van de grote uitdagingen waar we in Nederland voor staan: het woningtekort oplossen. We hebben niet alleen veel woningen nodig, we hebben ze ook snel nodig, ze moeten duurzaam zijn en ook nog eens betaalbaar. En dat terwijl de ruimte om te bouwen beperkt is, zeker als we er zo weinig mogelijk natuur en landbouwgrond voor willen opofferen. Hoogbouw lijkt een logische oplossing. Door te stapelen kunnen we meer op minder grond. Maar willen we dat? En speelt dat in op de behoefte, op de vraag? Samen met mijn collega’s boog ik mij bij Heembouw over dit vraagstuk. Trots ben ik op het resultaat, het woonconcept Slimm: een kwalitatief hoogwaardige, compacte woning, geschikt voor 1-3 persoonshuishoudens. Slimm is bijzonder, want dit woonconcept is niet alleen betaalbaar, energiezuinig, duurzaam, snel realiseerbaar en grondgebonden, het is ook altijd een maatwerkontwerp, passend bij de omgeving.

 2. slimm miniatuur woning van boven af

  blog2 juni 2021

  Heembouw Houtbouw, hoe gewoon doen tot hele gave producten kan leiden

  Hout stond de afgelopen jaren in het middelpunt bij Heembouw. Wat begon als enkel het idee dat we nog veel meer met hout wilden gaan doen dan we al deden, resulteerde inmiddels in het woonconcept van een compacte, compleet van hout gemaakte eengezinswoning en volledig houten overspanningen voor bedrijfsgebouwen. De eerste projecten zijn nu in voorbereiding: we gaan 22 houten Slimm-woningen in Roelofarendsveen bouwen en starten in juni met de realisatie van DC Aalsmeer waarin een compleet houten spantconstructie wordt toegepast. En dit is nog maar het begin, want we brengen het bouwen met hout nu nóg sneller verder in ons innovatieprogramma Heembouw Next. Over wat ‘gewoon dóen’ wel niet kan opleveren.

 3. DC Greenpark ism STELLAR Development

  blog16 juni 2021

  Dit is hoe goeddoen voor de natuur leidt tot dubbele meerwaarde voor uw gebouw

  Wist u dat u met de nieuwbouw van uw distributiecentrum kunt bijdragen aan meer biodiversiteit, terwijl u daarmee tegelijkertijd de waarde van het gebouw verhoogt? Extra mooi: u creëert een duurzamer gebouw en een gezondere, prettigere en meer inspirerende omgeving voor uw medewerkers. Hoe? Door uw gebouw natuurinclusief te ontwerpen. Dat is nu nog onderscheidend, straks is het de gewoonte. Hier leest u waarom.