Home

Gecertificeerd duurzaam hout

FSC en PEFC

FSC® (Forest Stewardship Council)® en PEFC (Programme for Endorsement of Forest Certification)

“Wij zijn ons bewust van de impact van ons handelen op de planeet en zijn oprecht gedreven om het beter te doen.” Dit is ons kompas voor ons handelen. Dat betekent onder andere een actieve inzet op vermindering van CO2 uitstoot. Ontbossing is verantwoordelijk voor ongeveer 20 procent van de CO2-uitstoot wereldwijd. Heembouw is FSC en PEFC gecertificeerd,  en convenant partner van FSC Nederland (Bouw & Hout Convenant). Heembouw past in al haar projecten alleen gecertificeerd duurzaam hout toe (FSC of PEFC). In de Forest50, de ranglijst van de vijftig grootste bouwbedrijven van Nederland, gerangschikt naar de toepassing van duurzaam hout, staat Heembouw jaarlijks vermeld in de top 10.

FSC hout

Klimaatwinst én circulair

De toepassing van duurzaam hout is een van de meeste effectieve mogelijkheden voor de bouwsector om de klimaatuitdaging op te pakken. Waar de productie van de meeste bouwmaterialen energie-intensief is, en gepaard gaat met een hoge CO2-uitstoot, legt duurzaam beheerd bos juist CO2 vast. Bovendien is hout als hernieuwbare grondstof hét circulaire bouwmateriaal bij uitstek. Het toepassen van gecertificeerd hout geeft de garantie dat het uit bossen afkomstig is met een maatschappelijk verantwoord en duurzaam bosbeheer.

Heembouw FSC en PEFC gecertificeerd

Verantwoord bosbeheer

FSC-bosbeheer is één van de oplossingen om de wereldwijde ontbossing en klimaatverandering tegen te gaan. Verantwoord bosbeheer richt zich op het beschermen van het leefgebied van planten en dieren en het respecteren van de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Bovendien loopt een goed beheerd bos minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages. Daarmee levert verantwoord bosbeheer een belangrijke bijdrage op zowel sociaal en ecologisch als op economisch vlak.

Voor meer informatie, bekijk de website van FSC en PEFC