Home

Over ons

Gevel Heembouw kantoor Berkel en Rodenrijs
Heembouw creëert plekken waar mensen willen zijn. Dat is onze drijfveer. Als ontwerpende bouwer realiseren wij bedrijfsruimten, kantoren en woningen.
Heembouw creëert plekken waar mensen willen zijn. Dat is onze drijfveer. Als ontwerpende bouwer realiseren wij bedrijfsruimten, kantoren en woningen.

Onze why: waar komen wij ons bed voor uit?

Heembouw creëert plekken waar mensen willen zijn. Dat is onze drijfveer, dat is waar wij ’s ochtends ons bed voor uit komen. Samen met onze collega’s en leveranciers zetten wij al onze kennis en ervaring in om voor onze klanten een woon- of werkomgeving te creëren en realiseren, waar ze zich thuis voelen.

beste werkgever
Heembouw, de ontwerpende bouwer

Ontwerpende bouwer

Voor Heembouw is creëren het samenspel van bedenken, ontwerpen, realiseren en beleven. Als ontwerpende bouwer pakken wij klantopgaven integraal aan. Dat maakt ons uniek en onderscheidend. Het is onze dagelijkse praktijk, om als ontwikkelaar, architect en bouwer in één team, met onze vaste partners, intensief samen te werken in een optimaal Lean proces.

De historie van Heembouw

Wie zijn we en waar komen we vandaan?

De geschiedenis van familiebedrijf Heembouw gaat terug tot 1939. Toen startte Cor van Berkel met zijn botenbouw bedrijf in Roelofarendsveen, en legde daarmee de basis voor Heembouw. In 1973 nam zoon Ruud van Berkel het bedrijf over, en gaf het de huidige naam “Heembouw”, wat ‘thuis’ of ‘erf’ betekent. En zette daarmee niet het bedrijf, maar de mensen waar het bedrijf voor werkt centraal. Een kleine stap naar 'plek waar je wilt zijn', zou je kunnen zeggen. 

Plekken creëren waar mensen willen zijn, willen we ook voor mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. O.a. met Stichting Heembouw| familie van Berkel.

Onze klantgroepen als kloppend hart van de organisatie

Onze klantgroepen als kloppend hart van de organisatie

Heembouw richt zich op drie typen eindgebruikers: bedrijfsruimten, kantoren en wonen. Heembouw Architecten is integraal onderdeel van de klantteams. Volledige focus op klantgroepen zorgt voor nog meer kennis over en begrip voor de wensen van de klant. Dit creëert meer klantwaarde, een goed lopend proces en minder verspilling. Met als resultaat een plek waar mensen willen zijn.

Klanttevredenheid en NPS

Klanttevredenheid en NPS

Wij creëren plekken waar mensen willen zijn. Of en in hoeverre we daarin slagen, meten we met onze klantonderzoeken. Hierbij sturen wij op de net promoter score (NPS): het getal tussen de -100 en + 100 dat aangeeft in welke mate klanten het bedrijf aan zouden bevelen aan hun omgeving. In 2022 hadden we een NPS van +80, en een gemiddeld klantcijfer van 8,8 gebaseerd op 35 onderzoeken.

Verder meten we de gebruikerstevredenheid. Zodat we leren hoe de plek die we gecreëerd hebben, een jaar na ingebruikname in de praktijk bevalt. In 2021 zijn we dit gaan meten, met een gemiddeld klantcijfer van 8,6 als resultaat.

De mens centraal

De mens centraal

Hoewel inmiddels een bedrijf met bijna 300 medewerkers, is Heembouw nog steeds een familie. Waar jong en oud van elkaar leert, elkaar helpt en waar we open en eerlijk durven te zijn. Waar alle ruimte is om jezelf te ontwikkelen. Dat vinden wij enorm belangrijk.