Home

Iedere maand verschijnt er een uitgebreide nieuwsbrief vanuit onze klantgroepen. Via onderstaand formulier kunt u zich hiervoor aanmelden. 

Heembouw respecteert uw privacy en behandelt uw persoonsgegevens zorgvuldig en vertrouwelijk. Bekijk indien gewenst onze privacyverklaring

 1. Impressie nieuwbouw wooncomplex Kappa & Omega in Leiden

  nieuws6 mei 2024

  Green, De Sleutels en Stichting Jakas tekenen aannemingsovereenkomst met Heembouw voor wooncomplex Kappa & Omega in Leiden

  Onlangs tekenden Green Real Estate, De Sleutels en Stichting Jakas de aannemingsovereenkomst met Heembouw voor de bouw van Kappa & Omega op de Lammenschansstrip in Leiden. De bouw omvat twee afzonderlijke, maar wel verbonden gebouwen met in totaal 275 duurzame appartementen, een gezamenlijke parkeergarage, een groene en gedeelde binnentuin met een dynamisch waterberging-systeem. Op de begane grond, in de plint aan de Lammenschansweg en tussen de entrees naar de woningen, is bijna 1.250 m2 beschikbaar voor de huisvesting van commerciële functies. In een deel van de plint, aan de Zuid-West-zijde, worden woningen gerealiseerd. Dit is een autovrije doorsteek van de Lammenschansweg naar Alfabetweg.

 2. Jaarverslag 2023

  nieuws8 april 2024

  Heembouw tevreden over prestaties 2023

  Heembouw kijkt tevreden terug op afgelopen jaar. Vandaag publiceerde de ontwerpende bouwer haar jaarverslag 2023. De omzet kwam uit op € 221 miljoen, met een rendement van 5,4%. Naast deze goede financiële cijfers, waren ook de ‘zachte’ resultaten weer uitstekend. Klanten waardeerden Heembouw met een hoog gemiddeld cijfer van 8,5 voor zowel klant- als gebruikerstevredenheid, met een NPS (“hoe waarschijnlijk is het, dat u ons aanbeveelt bij anderen”) van + 62. Heembouw is trots op de altijd hoge betrokken- en bevlogenheid van haar medewerkers, wat ook in 2023 weer resulteerde in de titel “Beste werkgever van Nederland in de bouw & infra”, voor het derde jaar op rij. Bovendien kreeg Heembouw ook de Cobouw award voor best presterende bouwonderneming.

 3. Inspirerend partnerdag bij Heembouw Kantoren

  nieuws13 maart 2024

  Inspirerend partnerdag bij Heembouw Kantoren

  Alle klantgroepen van Heembouw organiseren jaarlijks strategische partnerdagen, waar we kennis en inzichten delen, onze plannen voor de toekomst bespreken en hoe we elkaar daarbij kunnen helpen. Met als gezamenlijk doel het verhogen van waarde voor de klant en het verbeteren van de klanttevredenheid. 

  Woensdag 6 maart vond de jaarlijkse partnerdag plaats van Heembouw Kantoren in Berkel en Rodenrijs. Een dag die in het teken stond van verbinding en samenwerken om tot het beste resultaat te komen.

 4. Heembouw Wonen verduurzaamt 80 woningen in Wassenaar

  nieuws1 februari 2024

  Woningbouwvereniging St. Willibrordus en Heembouw Wonen verduurzamen 80 woningen in Wassenaar

  Vlak voor de kerstvakantie tekenden Woningbouwvereniging St. Willibrordus en Heembouw Wonen een overeenkomst voor het verduurzamen van 80 eengezinswoningen aan de Zonneveldweg e.o. in Wassenaar. Niet alleen de woningen, maar ook het bouwproces wordt extra duurzaam. Door onder andere de inzet van elektrisch materieel is er sprake van een emissiearme bouwplaats. Het project start medio april 2024. Na de werkzaamheden dragen de woningen een gemiddeld energielabel A+.

 5. Cazas Wonen en Heembouw Wonen verduurzamen 52 woningen in IJsselstein

  nieuws8 januari 2024

  Cazas Wonen en Heembouw Wonen verduurzamen 52 woningen in IJsselstein

  Op donderdag 21 december 2023 hebben woningcorporatie Cazas Wonen en Heembouw Wonen een overeenkomst getekend voor de verduurzaming van 52 portiekwoningen aan de Lanceerplaats in de wijk IJsselveld-Oost in IJsselstein. Met als doel extra woningen te creëren, worden drie van de woningen gesplitst. De werkzaamheden starten medio april 2024 en worden in onbewoonde staat uitgevoerd. Na afronding van de werkzaamheden dragen alle woningen een gemiddeld label A.

 6. Duurzaam ontwerpen en bouwen centraal in het nieuwe Heembouw Wonen Magazine

  nieuws16 november 2023

  Duurzaam ontwerpen en bouwen centraal in het nieuwe Heembouw Wonen Magazine

  Duurzaamheid is een onmisbare pijler in de bouwwereld. Het reduceren van CO2-uitstoot door onder andere vastgoed te verduurzamen en het vergroenen van de stedelijke omgevingen om hittestress tegen te gaan, zijn een paar cruciale elementen in onze lopende projecten. Naast onze intrinsieke motivatie om gebouwen steeds duurzamer te ontwerpen en te bouwen, worden we ook steeds vaker uitgedaagd door wet- en regelgeving. Duurzaamheid, je kunt en wij willen er niet meer omheen. Het integreren van natuur in onze projecten draagt niet alleen bij aan het welzijn van de bewoners, maar motiveert ons ook een plek beter achter te laten dan dat we aantreffen. Duurzaam ontwerpen en bouwen staat dan ook centraal in het nieuwe Heembouw Wonen magazine.

 7. nieuws10 oktober 2023

  Hydra Utrecht volledig in gebruik genomen door Mainfreight

  Mainfreight, een wereldwijde logistiek dienstverlener, is een 10-jarige huurovereenkomst overeengekomen met Union Investment, voor de gehele logistieke bestemming Hydra Utrecht. Deze bestemming, gelegen op het industrieterrein Lage Weide in Utrecht, is ontwikkeld door STELLAR DEVELOPMENT CV (een samenwerking tussen Heembouw en Stellar Development BV) en verworven door Union Investment. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van Hydra Utrecht. 

 8. Woningbedrijf Velsen en Heembouw gaan voor duurzame woningen én een duurzame bouwplaats

  nieuws10 juli 2023

  Woningbedrijf Velsen en Heembouw gaan voor duurzame woningen én een duurzame bouwplaats

  Woningbedrijf Velsen en Heembouw slaan de handen ineen om 269 woningen in de Duinwijk in IJmuiden duurzaam te transformeren. In dit bijzondere project worden niet alleen de woningen verduurzaamd, de bouwplaats is ook extra duurzaam. Door onder andere de inzet van nieuw elektrisch materieel en mobiele accupacks, wordt de bouwplaats emissiearm. Na de aanpak zijn de woningen energiezuiniger en dragen een gemiddeld energielabel B. Het ontwerp is verzorgd door Heembouw Architecten.

Bekijk alle artikelen