Home

| Ruud van Berkel Award |

Header Ruud van Berkel

Innovatie, bouw en architectuur. Ze kunnen niet zonder elkaar. De wereld laat het zien. Er zijn slimme, nieuwe en andere denkwijzen nodig om uitdagingen te tackelen. En daar hebben we jou voor nodig! Heb jij al lang een baanbrekend idee voor de ruimte om ons heen? Of een heel uitgesproken ontwerp dat het verdient tot realisatie te komen? Schrijf je dan in voor de Ruud van Berkel Award. Een jaarlijks terugkerende stimuleringsprijs waarmee talent een proeftuin krijgt en ideeën zo tot wasdom komen. Samen met ons als ontwerper én bouwer. Doe je mee?

Inschrijven Ruud van Berkel award

Inschrijven Ruud van Berkel Award

Je kunt je inschrijven tot 29 september. Je kunt daarvoor je idee of ontwerp uploaden. Bij jouw inschrijving vragen we ook enkele gegevens en zijn we benieuwd naar wie jij bent. Heb je een portfolio of website? Voeg de url toe, zo hebben we een nog beter beeld!

Voor wie is deze prijs bedoeld?

Voor jou natuurlijk! Want na dit wervend betoog haak je natuurlijk niet meer af. Ben je dan ook nog die ene afstudeerder of net gestarte ontwerper, idee-maker of starter die droomt van iets groters? Dit is je kans! Makers of onderzoekers, TU/e en praktisch opgeleid: een goed idee begint bij iedereen. We zoeken ook naar vernieuwing. Dus droom, denk groot of juist super klein: het gaat om het verschil dat jouw idee kan maken. En toepasbaar is in onze dagelijkse praktijk.

Wij zijn jouw launching customer!

Uit alle inzenders selecteren we 3 winnaars, en krijgen zij ieder een eigen proeftuin toegewezen: een plek die jij, samen met ons, naar je hand mag zetten op basis van jouw idee. Een gebouw dat met jouw idee nog meer aansluit op wat klanten willen, de planeet nodig heeft of iets ingenieus waardoor opeens iets nieuws ontstaat. Een perfecte gelegenheid voor jou als startend ontwerper, ontwerpbureau of start-up: wij zijn jouw launching customer! En uit deze drie selecteren we nog eens één jaarprijs-winnaar die aanvullend 5.000 euro ontvangt.

Ruud van Berkel award criteria en intellectuele eigendomsrechten

Criteria & intellectuele eigendomsrechten

Het ontwerp of idee zal aan diverse criteria getoetst worden en houdt wel waar mogelijk rekening met geldende regel- en wetgeving voor de openbare ruimte en bouwwerken.

Het verhaal van Ruud van Berkel

De award is een eerbetoon aan Ruud van Berkel. Hij stond aan de wieg van het huidige Heembouw. Nadat Ruud in 1973 het familiebedrijf had overgenomen van zijn vader, heeft Heembouw zich ontwikkeld van dorpsaannemer tot de veelzijdige succesvolle bouwonderneming die het nu is.

Met de Ruud van Berkel Award benadrukken we zijn hart voor jong talent en sociale betrokkenheid. In 2020 is de Stichting Heembouw | familie van Berkel opgericht. Met de stichting wordt mede invulling gegeven aan de maatschappelijke betrokkenheid van de familie én van Heembouw. Zorgzaamheid, onderlinge verbinding en de grote band met anderen en elkaar, kenmerken de bedrijfscultuur van Heembouw. De Ruud van Berkel Award sluit daar naadloos op aan. Want als er iets nodig is om de uitdagingen van vandaag en morgen te tackelen dan is het wel om blijvend ruimte te bieden. Van betaalbare woningen, carbon baseddesign tot ruimte voor flora, fauna en hartveroverende gebouwen.

Architectuur en Innovatie

De wereld laat het zien. Het samenspel tussen innovatie, bouw en architectuur is onvermijdelijk. En om uitdagingen te tackelen, zijn er slimme, nieuwe en andere denkwijzen nodig om. Van betaalbare woningen, carbon free materialen tot ruimte bieden aan flora, fauna en water. Als ontwerpende bouwer ligt zowel vernieuwing als realisatie aan de basis van onze organisatie. Wij maken wat we ontwerpen, en ontwerpen wat we maken. Dat doen we al geruime tijd en met veel plezier. We vinden het belangrijk over grenzen en generaties heen te kijken want alleen zo creëer je plekken waar mensen willen zijn. Dat is waar we voor gaan. Elke dag weer.

Masterclass Ruud van Berkel Award

De wereld genezen met gebouwen. Is dat mogelijk? Als gebouwen lucht, water en bodem zuiveren, biodiversiteit creëren en meer energie opwekken dan we gebruiken dan zetten we een flinke stap in positieve impact. De masterclass ‘positieve impact’ van Heembouw zoomt hierop in. Vincent van der Meulen (Kraaijvanger Architecten), auteur van het boek ‘Building with a positive footprint’, geeft zijn toelichting op ‘bouwen met een positieve impact’ en Rogier Kant (Heembouw Architecten) laat zien hoe natuur en natuurlijke materialen samenkomen in architectuur.

De volgende Masterclass zal in 2024 plaatsvinden. Datum & mogelijkheid tot inschrijving volgt spoedig.

In deze masterclass maak je kennis met ons bedrijf en de projecten die we realiseren. Wie weet ben jij daar straks, met jouw inzending wel onderdeel van! Of raak je zo geïnspireerd dat je met onze recruiters een bak koffie wil drinken. De masterclass is jouw kans om je idee alvast te toetsen, informatie op te halen en jezelf te laten zien. 

skip

Ruud van Berkel Award | DATA |

  • De inschrijving voor de Ruud van Berkel Award & de Masterclass is geopend! 

  • Op donderdag 14 september 2023 in de middag zal de Masterclass plaatsvinden op ons hoofdkantoor in Roelofarendsveen.

  • Je kunt je t/m donderdag 28 september 2023 inschrijven voor de Ruud van Berkel Award.

  • Deze dag zullen de 3 WINNAARS van de proeftuinen bekend worden gemaakt.

  • Op vrijdag 17 november 2023 zal de uitreiking van de Ruud van Berkel Award plaatsvinden @ AIR Jaarcongres in Rotterdam!Juryleden Ruud van Berkel Award

Het beoordelen van de ideeën en ontwerpen doen we niet in ons uppie. Deze toppers in de branche gaan ons helpen een scherpe blik te werpen op jullie inzendingen:

Barbara Luns
AIR Rotterdam

Barbara Luns, directeur van AIR Rotterdam is afgestudeerd als architect aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Ze werkte als architect bij verschillende bureaus waaronder NL Architects.
 

Cassandra Vugts
SPARK Campus

Cassandra Vugts, directeur van SPARK Campus, krijgt energie van samenwerken om een visie tot leven te brengen en uit te voeren.. 'Don’t be afraid to fail. Be afraid not to try'. Stap zo nu en dan uit je comfortzone, daar groei je van als mens.

Jan Bruil
Bouwinvest

Jan Bruil, Head of Dutch Real Estate Developement and Construction Bouwinvest, wordt gedreven door met passie gezamenlijk te  werken aan vastgoedprojecten en gebieden, waardoor een mooiere en betere omgeving ontstaat. 

Lonneke Wijnhoven
Heembouw Architecten

Lonneke Wijnhoven, directeur van Heembouw Architecten, vindt ontwerpen én bouwen een gouden combinatie. Met een achtergrond in innovatie, concepten en communicatie zit zij als jurylid helemaal op haar plek.