Home
 1. Ontwerpende bouwer boeken

  nieuwsFebruary 14, 2023

  Tweede editie van ons boek: De ontwerpende bouwer

  Elke dag zijn we bezig met het realiseren van onze visie: Plekken creëren waar mensen willen zijn. Dat levert prachtige resultaten op, mooie verhalen en hele mooie foto’s. In 2020 besloten we om als ontwerpende bouwer een boek te maken. Vol met foto’s, schetsen en beschrijvingen van recente projecten die wij als ontwerpende bouwer voor en met onze klanten hebben ontworpen en gerealiseerd. Met een doorkijkje naar de toekomst, onze visie op architectuur en maatschappelijke thema’s. Dat boek kwam er eind 2020, en vormde de start van een nieuwe traditie om elke twee jaar een dergelijk boek te maken. En we zijn trots en blij met de tweede editie van ons boek: Dé ontwerpende bouwer.

 2. Heembouw bouwt productiefaciliteit LEMKEN Steketee, eerste paal geslagen

  nieuwsFebruary 8, 2023

  Feestelijke eerste paal nieuwbouw machinefabriek Steketee

  In aanwezigheid van het voltallige personeel van Steketee is op 8 februari de officiële eerste paal voor de nieuwe machinefabriek in Dinteloord geslagen. Steketee, onderdeel van de LEMKEN-groep, is een toonaangevende fabrikant van onkruidtechnologie voor precisielandbouw. Op bedrijventerrein Nieuw Prinsenland bouwt Heembouw aan de Rondom de nieuwe multifunctionele locatie voor LEMKEN van circa 12.000 m2 met daarin zowel een productiehal als kantoren en een customer experience/trainingscentrum, ofwel het AgroForum.

 3. Bestemming Hydra Utrecht opgeleverd aan Union Investment

  nieuwsJanuary 16, 2023

  Bestemming Hydra Utrecht opgeleverd aan Union Investment

  Op bedrijventerrein Lage Weide is het distributiecentrum Hydra Utrecht opgeleverd aan Union Investment, een van Europa's toonaangevende vastgoed investeerders. Deze logistieke bestemming van ruim 23.000 m2 is een ontwikkeling van STELLAR DEVELOPMENT CV, een samenwerking tussen Heembouw en Stellar Development BV. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van Hydra Utrecht. Het distributiecentrum is gelegen aan de Niels Bohrweg in Utrecht, zowel de A2 als de A12 is vanaf deze locatie goed bereikbaar.

 4. Nieuwe editie van het Wonen Magazine is uit #groenbouwen

  nieuwsNovember 29, 2022

  Nieuwe editie van het Wonen Magazine is uit #groenbouwen

  Groen? Doen! Het terugbrengen van de natuur in (bestaande) woonwijken heeft tal van voordelen. Het vergroenen van de gebouwde omgeving draagt niet alleen bij aan de beleving en veiligheid van een wijk, maar is ook belangrijk voor de klimaatbestendigheid. Wanneer de nieuwe omgevingswet in werking treed, zullen er ook voor de bouwsector verplichtingen gelden voor het integreren van groen in projecten. Bij Heembouw wachten we niet op de nieuwe wetgeving en zijn we al gestart met onze eigen doelen. In deze editie van het Wonen magazine delen we graag onze bevindingen en hopen we u te inspireren op het gebied van ontwerpen en bouwen voor de natuur.

 5. Heembouw Wonen transformeert de voormalige Brinkmann Passage naar 100 high-end appartementen in Haarlem

  nieuwsNovember 24, 2022

  Heembouw Wonen transformeert de voormalige Brinkmann Passage naar 100 high-end appartementen in Haarlem

  In opdracht van Ludwig Vastgoed en Kensington 1 BV gaat Heembouw Wonen de voormalige Brinkmann Passage, gelegen aan de Grote Markt in Haarlem, transformeren van commercieel vastgoed naar een woongebouw met historische allure. Hiermee worden 100 nieuwe high-end appartementen, bestaande uit 72 huur- en 28 koopwoningen, toegevoegd aan de Haarlemse woningmarkt. Het complexe transformatieproject ‘de Brinck’ is eind november van start gegaan na het plaatsen van een torenkraan op het dak van de Brinkmann Passage. Heiko Hulsker Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp en BBN adviseurs voor het bouw- en kostenmanagment.

 6. V-team van start: verbetering en verduurzaming van 5.400 woningen

  nieuwsOctober 18, 2022

  V-team van start: verbetering en verduurzaming van 5.400 woningen

  Onlangs is het V-Team officieel van start gegaan. Met dit samenwerkingsverband wil woningcorporatie Havensteder samen met Smits Vastgoedzorg, Heembouw Wonen, Constructif en BAM Wonen de komende jaren 5.400 sociale huurwoningen in Rotterdam en omgeving duurzamer, comfortabeler en toekomstbestendig maken. Werkzaamheden aan de woningen vinden plaats in bewoonde staat. Het ontzorgen van bewoners staat hierbij centraal.

 7. Viering start bouw van Nieuw Rein fase 2 in Hazerswoude-Rijndijk

  nieuwsSeptember 22, 2022

  Viering start bouw van Nieuw Rein fase 2 in Hazerswoude-Rijndijk

  Eind augustus is de eerste paal geslagen van de woningen van Nieuw Rein fase 2 in Hazerswoude-Rijndijk. Woensdag 21 september vierde VOF Rijndijk 86, een samenwerking tussen Wilma Wonen en Heembouw Wonen, dit bijzondere moment samen met de kopers, Habeko wonen en andere betrokkenen op de bouwplaats. Fase 2 van Nieuw Rein bestaat uit 42 koopwoningen, 10 vrije sector huurwoningen en 15 sociale huurwoningen. Samen met de woningen van fase 1 zijn er op dit moment 102 woningen in aanbouw.

 8. Alijd van Doorn nieuwe directeur Heembouw Kantoren

  nieuwsSeptember 1, 2022

  Alijd van Doorn nieuwe directeur Heembouw Kantoren

  Ir. Alijd van Doorn [1975] is met ingang van 1 september 2022 benoemd tot directeur Heembouw Kantoren. Zij volgt Arjan Hogenboom op, die deze functie de afgelopen vijf jaar heeft vervuld. Alijd van Doorn vormt samen met directeur Durk van Loon het directieteam van Heembouw Kantoren.  Alijd van Doorn is sinds 2018 werkzaam bij Heembouw, als directeur Heembouw Architecten en Duurzaamheid. Zij behoudt de positie als directeur Duurzaamheid ook in haar nieuwe rol.

 9. Innovatie en verbinding centraal op klantevent ‘Aan Tafel!’ bij Heembouw

  nieuwsJuly 1, 2022

  Innovatie en verbinding centraal op klantevent ‘Aan Tafel!’

  Op donderdag 23 juni organiseerde Heembouw Wonen, voor haar samenwerkingspartners in de corporatiewereld, het klantevent ‘Aan Tafel!’. Voor een selecte groep genodigden werd een hackathon georganiseerd. Meerdere teams gingen aan de slag om oplossingen te bedenken voor actuele uitdagingen die bij de woningcorporaties leven. Ter inspiratie was er een innovatiemarkt voor en door partners en Heembouw collega’s. Het resultaat: een interactieve dag waarbij innovatie en verbinding centraal stond.

 10. Stellar Development en Heembouw ontwikkelen 40.000m2 bestemming op XL Businesspark Twente

  nieuwsJune 21, 2022

  Stellar Development en Heembouw ontwikkelen 40.000m2 bestemming op XL Businesspark Twente

  Heembouw start in september op bedrijventerrein XL Businesspark Twente met de bouw van distributiecentrum Ara Almelo. Deze logistieke bestemming van ruim 40.000 m2 is een ontwikkeling van STELLAR DEVELOPMENT Ara Almelo CV, een samenwerking tussen Heembouw en Stellar Development BV. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp, met diverse unieke elementen die feitelijk onderbouwing geven aan de vier merkpijlers van Stellar Development.

 11. Virgo Aalsmeer opgeleverd aan eindgebruiker Paardekooper

  nieuwsJune 14, 2022

  Virgo Aalsmeer opgeleverd aan eindgebruiker Paardekooper

  Broekhof Verpakkingen uit Aalsmeer, leverancier van bloemen en plantenverpakkingen, sluit een 15-jarige overeenkomst met Union Investment voor het gehele distributiecentrum Virgo Aalsmeer. Deze bestemming, direct gelegen aan de provinciale weg N201, is ontwikkeld door STELLAR DEVELOPMENT CV (een samenwerking tussen Heembouw en Stellar Development BV) en verworven door Union Investment. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van Virgo Aalsmeer. 

 12. NVM atrium

  nieuwsMay 12, 2022

  Heembouw trots op prestaties 2021

  Heembouw heeft onlangs haar jaarcijfers over 2021 gepubliceerd en kijkt terug op een succesvol jaar, zowel op financieel vlak als op het minstens zo belangrijke gebied van medewerkers- en klanttevredenheid. De omzet steeg naar 228 miljoen. Op basis van dit omzetniveau kwam het resultaat (voor belasting) uit op 10,8%. De klanttevredenheid nam verder toe naar een gemiddeld klantcijfer van 8,7 bij een NPS van +72. Op basis van de hoge scores uit het jaarlijkse medewerkersonderzoek riep onderzoeksbureau Effectory Heembouw uit tot Beste Werkgever in de bouw én van Nederland.

Bekijk alle artikelen