1. Stellar Development en Heembouw ontwikkelen 40.000m2 bestemming op XL Businesspark Twente

  nieuwsJune 21, 2022

  Stellar Development en Heembouw ontwikkelen 40.000m2 bestemming op XL Businesspark Twente

  Heembouw start in september op bedrijventerrein XL Businesspark Twente met de bouw van distributiecentrum Ara Almelo. Deze logistieke bestemming van ruim 40.000 m2 is een ontwikkeling van STELLAR DEVELOPMENT Ara Almelo CV, een samenwerking tussen Heembouw en Stellar Development BV. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp, met diverse unieke elementen die feitelijk onderbouwing geven aan de vier merkpijlers van Stellar Development.

 2. nieuwsJune 14, 2022

  Virgo Aalsmeer opgeleverd aan eindgebruiker Paardekooper

  Broekhof Verpakkingen uit Aalsmeer, leverancier van bloemen en plantenverpakkingen, sluit een 15-jarige overeenkomst met Union Investment voor het gehele distributiecentrum Virgo Aalsmeer. Deze bestemming, direct gelegen aan de provinciale weg N201, is ontwikkeld door STELLAR DEVELOPMENT CV (een samenwerking tussen Heembouw en Stellar Development BV) en verworven door Union Investment. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van Virgo Aalsmeer. 

 3. NVM atrium

  nieuwsMay 12, 2022

  Heembouw trots op prestaties 2021

  Heembouw heeft onlangs haar jaarcijfers over 2021 gepubliceerd en kijkt terug op een succesvol jaar, zowel op financieel vlak als op het minstens zo belangrijke gebied van medewerkers- en klanttevredenheid. De omzet steeg naar 228 miljoen. Op basis van dit omzetniveau kwam het resultaat (voor belasting) uit op 10,8%. De klanttevredenheid nam verder toe naar een gemiddeld klantcijfer van 8,7 bij een NPS van +72. Op basis van de hoge scores uit het jaarlijkse medewerkersonderzoek riep onderzoeksbureau Effectory Heembouw uit tot Beste Werkgever in de bouw én van Nederland.

 4. Heembouw beste werkgever bouw & infrastructuur

  nieuwsMay 9, 2022

  Heembouw opnieuw beste werkgever in de bouw en infrastructuur

  Op basis van een grootschalig onderzoek onder ruim 1 miljoen werknemers, heeft Effectory de beste werkgevers van Nederland bekend gemaakt. Heembouw is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot World-class Workplace van Nederland in de categorie bouw & infrastructuur en is daarmee één van de winnaars van 2022. Of Heembouw net als vorig jaar ook de titel “Beste werkgever van Nederland” mag voeren, wordt op 2 juni bekend gemaakt. 

 5. Bouw van Nieuw Rein fase 1 in Hazerswoude-Rijndijk feestelijk van start

  nieuwsMarch 8, 2022

  Bouw van Nieuw Rein fase 1 in Hazerswoude-Rijndijk feestelijk van start

  Na een succesvolle verkoop is op 7 maart de eerste paal geslagen van de eerste 35 woningen van Nieuw Rein in Hazerswoude-Rijndijk. Diezelfde dag vierde VOF Rijndijk 86, een samenwerking tussen Wilma Wonen en Heembouw Wonen, dit samen met de kopers, wethouder Van As van de gemeente Alphen aan den Rijn en andere betrokkenen op de bouwplaats. Iedereen was erg blij dat dit prachtige moment met elkaar op locatie gevierd kon worden!

 6. Bouw Stellar Development Hydra Utrecht gestart op Lage Weide

  nieuwsMarch 2, 2022

  Bouw Stellar Development Hydra Utrecht gestart op Lage Weide

  Heembouw is op bedrijventerrein Lage Weide in de provincie Utrecht gestart met de bouw van distributiecentrum Hydra Utrecht. Deze logistieke bestemming van ruim 23.000 m2 is een ontwikkeling van STELLAR DEVELOPMENT CV, een samenwerking tussen Heembouw en Stellar Development BV. Heembouw Architecten tekent voor dit ontwerp. Hydra Utrecht ligt aan de Niels Bohrweg in Utrecht en is uitstekend ontsloten. Zowel de A2 als de A12 is vanaf deze locatie goed bereikbaar.

 7. Heembouw bouwt duurzaam distributiecentrum voor Brocacef

  nieuwsFebruary 17, 2022

  Heembouw bouwt duurzaam distributiecentrum voor Brocacef

  Brocacef Groep is de bouw van een duurzaam distributiecentrum gestart op Business Park Amsterdam Osdorp op de hoeklocatie in Lutkemeerpolder. Vanuit het multifunctionele DC belevert Brocacef de zakelijke klanten zoals apotheken en instellingen. Ook zullen medicijnen vanuit het DC direct naar de consument in de stad aan huis gebracht worden. De locatie aan de rand van de stad zorgt ervoor dat het aantal gereden kilometers teruggedrongen wordt. Het distributiecentrum wordt duurzaam gebouwd door Heembouw naar een ontwerp van Heembouw Architecten, in samenwerking met gebiedsontwikkelaar SADC en eigenaar GLP.

 8. Heembouw levert nieuwbouwproject Haagse Hendrik op aan Haag Wonen

  nieuwsFebruary 17, 2022

  Heembouw levert nieuwbouwproject Haagse Hendrik op aan Haag Wonen

  In Den Haag heeft Heembouw de laatste woningen van nieuwbouwproject Haagse Hendrik opgeleverd aan Haag Wonen. De sleutels van de 50 appartementen worden overgedragen door Haag Wonen aan de nieuwe bewoners. Zij starten het jaar goed in een nieuwe, duurzame en betaalbare woning. Haagse Hendrik bestaat in totaal uit 154 woningen: 104 eengezinswoningen en 50 appartementen. De eengezinswoningen werden medio december al opgeleverd en zijn inmiddels allemaal verhuurd en grotendeels bewoond.

 9. Familie CROP slaat de eerste paal van nieuw te bouwen pand door Heembouw

  nieuwsFebruary 9, 2022

  Heembouw start multifunctionele nieuwbouw CROP in Berkel en Rodenrijs

  In Berkel en Rodenrijs is Heembouw recent gestart met de realisatie van de nieuwe huisvesting van CROP; Car Repair Online Products. CROP is een toonaangevende webshop met een groot assortiment Paint en NonPaint producten die online zowel binnen- als buiten Europa geleverd worden. Op bedrijventerrein Oudeland verrijst aan de Marconisingel het nieuw multifunctionele en state-of-the-art pand voor CROP met circa 750m2 kantoor, 1.500m2 hal, 300m2 mezzanine en 400m2 brandveilige opslagbunkers. Daarnaast zal deze veelzijdige nieuwe locatie, ontworpen door Heembouw Architecten, straks ook plek bieden aan een automatische inpakstraat, verfmengerij én car detailing studio. Dinsdag 8 februari j.l. is de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw, de oplevering staat gepland half september 2022. 

 10. Apllied medical III start bouw door Heembouw

  nieuwsFebruary 1, 2022

  Heembouw start met de realisatie van nieuw sterilisatiefaciliteit voor Applied Medical Europe

  Op bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef in Amersfoort is Heembouw in december 2021 gestart met de realisatie van een sterilisatiefaciliteit voor Applied Medical Europe, een wereldwijd opererende ontwikkelaar en producent van medische hulpmiddelen.
  Door de realisatie van een eigen sterilisatiefaciliteit, kan Applied Medical haar eigen medische instrumenten steriliseren en vanuit Amersfoort direct uitleveren aan haar klanten, zonder daarbij afhankelijk te zijn van derden.

 11. Eindgebruiker DFDS betrekt logistieke bestemming Norma Bijsterhuizen, Wijchen

  nieuwsDecember 16, 2021

  Eindgebruiker DFDS betrekt logistieke bestemming Norma Bijsterhuizen, Wijchen

  Logistiek dienstverlener DFDS sluit meerjarige overeenkomst met Union Investment Real Estate voor het gehele distributiecentrum Norma Bijsterhuizen in Wijchen. Dit moderne pand, pal aan de A73 en A326, is ontwikkeld door STELLAR DEVELOPMENT CV (een samenwerking tussen Heembouw en Stellar Development BV) en verworven door Union Investment Real Estate GmbH. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van Norma Bijsterhuizen. 

 12. Op de bouwplaats in Alkmaar gaat de eerste paal de grond in voor het nieuwe distributiecentrum van Vomar

  nieuwsDecember 2, 2021

  Feestelijke paal nieuw distributiecentrum Vomar te Alkmaar

  Woensdag 1 december j.l. is de eerste feestelijke paal geslagen voor de nieuwe huisvesting van Vomar Voordeelmarkt in opdracht van Hoorne Vastgoed en investeerder MEAG. Het distributiecentrum is ontworpen door Heembouw Architecten en zal gerealiseerd worden door Heembouw op bedrijventerrein Boekelermeer, nabij de A9, in Alkmaar. Dit DC bestaat straks uit totaal bijna 14.500 m2 met een kantoor 315m2 en een magazijn van 14.000m2. 

 13. Reshift Haarlem Heembouw

  nieuwsNovember 30, 2021

  Heembouw transformeert oude garage tot nieuwe creatieve werkomgeving voor Reshift

  Haarlem, 29 november - Heembouw heeft de oude R.A.C garage aan de Nijverheidsweg in Haarlem getransformeerd tot een moderne en creatieve werkomgeving voor Reshift, het grootste tech-gespecialiseerde mediahuis van Nederland. Met een nieuwe entree, annex werkcafé biedt deze nieuwe huisvesting dit succesvolle bedrijf voldoende ruimte om haar groei-ambities verder waar te maken. Direct na oplevering heeft Reshift haar nieuwe werkomgeving in gebruik genomen.

Bekijk alle artikelen