Home

Gebiedsontwikkeling

Herontwikkeling Betonson locatie

Met succesvolle concepten locaties in ontwikkeling brengen. Nieuwe locaties, maar ook bestaande locaties die voor herontwikkeling geschikt zijn. Heembouw zet haar marktkennis, verstand van ontwerpen, bouwen en financieren in, om samen een plek te ontwikkelen waar mensen graag willen werken en/of wonen. Dit doen wij door onder andere inzet van data- en locatieanalyses. Daarnaast hebben wij een uitgebreid netwerk en samenwerkingen met lokale makelaars voor het vinden van de juiste eindgebruikers

Herontwikkeling voormalig fabrieksterrein Son en Breugel

Herontwikkeling voormalig fabrieksterrein Son en Breugel

Opdrachtgever: Van Nieuwpoort Groep

Plaats: Son en Breugel

Bijzonderheden: In een periode van 18 maanden realiseerden Heembouw en Heembouw Architecten hier 3 mooie projecten.

In opdracht van grondeigenaar Van Nieuwpoort Groep heeft Heembouw een groot deel van de voormalige Betonsonlocatie op Ekkersrijt in Son en Breugel herontwikkeld. Deze grond kwam beschikbaar omdat  Betonson, producent van prefab betonen vloeren en elementen, een deel van haar productie heeft verplaatst naar de Betonsonlocatie in Kampen. Heembouw werd door haar netwerk vroegtijdig getipt dat dit ging gebeuren.

In korte tijd konden verschillende bedrijven worden gelokaliseerd die zich graag wilden vestigen op deze zichtlocatie, langs de A50 en midden in de logistieke hotspot Noord Brabant. 

In een periode van 18 maanden realiseerden Heembouw en Heembouw Architecten hier 3 mooie projecten: een nieuwe vestiging voor bouwgroothandel Bouwmaat, een nieuw duurzaam DC van 57.000 m2 voor logistiek dienstverlener Rhenus Logistics en voor PostNl werd hier een sorteercentrum door Heembouw gebouwd.

Van kassengebied naar woonwijk

Van kassengebied naar woonwijk

Opdrachtgever: Heembouw en Kennemerland Beheer (KB)

Plaats: Roelofarendsveen

Aantal woningen: 240

Bijzonderheden: eerste nul op de meter woningen (NOM) in gemeente Kaag en Braassem

“Wonen in Westend” wordt ontwikkeld aan de rand van het centrum van Roelofarendsveen, aan de Braassemdreef. Heembouw Wonen en Kennemerland Beheer bezitten elk een deel van de gronden waarop zij zelf hun eigen woningen ontwikkelen en realiseren. De nieuwe wijk ligt in een prachtige groene en waterrijke omgeving en wordt in meerdere fasen gerealiseerd op drie schateilanden: Middeneiland, Westereiland en Oostereiland. De wijk biedt een grote variëteit aan woningtypes met elk unieke eigenschappen en de meeste woningen zijn gelegen aan het water, andere liggen meer in het groen centraal op het eiland. Dit alles maakt dat deze nieuwe woonwijk een plek is waar mensen graag willen wonen.

Westend wordt ook een uiterst duurzame wijk. Gasloos, met deels nul op de meter woningen (nom) en deels zeer energie zuinige woningen (zen). Christoph Kohl Stadtplaner Architekten uit Berlijn tekende voor het stedenbouwkundig plan, dat voorziet in veel groen. Kenmerkend voor de architectuur is de landelijke sfeer, die goed aansluit bij het idyllische polderlandschap. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout (FSC en PEFC gecertificeerd) en riet. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van twee woningtypes: Topaas en Opaal. 

Wonen in De Oevers van Roelofarendsveen

De Oevers: een gezellige woonwijk midden in het centrum van Roelofarendsveen. Hier zijn 309 woningen en een uitbreiding van het winkelgebied ontwikkeld en gerealiseerd.