Home

Wij creëren plekken waar mensen willen zijn

Dat doen we bij de afdeling Verbouw & Renovatie van Wonen speciaal voor klanten met projecten tot ca. 2,5 miljoen. Dit kunnen projecten zijn zoals een transformatie van een Rijksvastgoed monument, nieuwbouwwoningen, het renoveren van sociale huurwoningen en alles hier tussen in. Deze afdeling is gericht op kleinschalige projecten en op klanten met een wisselend bezit. 

Waarom Verbouw & Renovatie bij Heembouw?

Waarom Verbouw & Renovatie?

Alle klanten van de afdeling V&R profiteren van de kennis, kunde en capaciteit van een groot bouwbedrijf. Als ontwerpende bouwer kunnen we alles van A tot Z oppakken. Het toepassen van innovaties en duurzaamheidsmaatregelen voor klimaat adaptief en natuurinclusief wonen worden vanuit ons werkproces standaard meegenomen. Daarnaast wordt elk project in BIM uitgewerkt; bestaande bebouwing wordt gescand en in een pointcloud om te zorgen voor een hogere accuraatheid van informatie. Daarmee beperken we ontwerprisico’s en zorgen we voor een optimaal (bouw)proces. En tijdens het gehele project heeft u één aanspreekpunt om te zorgen voor snelle en heldere communicatielijnen.

Typische V&R projecten:

Typische V&R projecten:

  • Klein renovatieproject tot circa 30 woningen
  • Nieuwbouw van 3 tot 8 woningen
  • Transformatie van winkel- en kantoorruimtes (commercieel vastgoed)
  • Kleinschalige Slimm projecten
  • Transformatie Rijksvastgoed monument
8.0

Een goede partner om mee samen te werken, inhoudelijk sterk en heeft veel ervaring. Weet wanneer iets nodig is, stelt op de juiste momenten de juiste vragen.

Havensteder
Heembouw heeft voor woningcorporatie Havensteder het verbeteronderhoud uitgevoerd aan 20 maisonnette woningen aan de Pirandellostraat in Rotterdam.

Referentie: Tussenweg Hoofddorp

In Hoofddorp realiseert Heembouw voor AHAM Vastgoed 10 houten woningen op een commerciële plint. Op de commerciële plint wordt de bestaande eerste verdieping gesloopt, waarna er aan de voor- en achterkant een volledig houten dakopbouw wordt gerealiseerd met 10 nieuwe appartementen. Aan de voorkant bestaat de dakopbouw uit 3 woonlagen, de dakopbouw aan de achterkant bestaat uit 2 woonlagen. Naast de toepassing van constructief hout, komt op de gevel een luxe houten gevelafwerking. Door te kiezen voor het bouwen met hout, draagt dit project bij aan de reductie van de CO2- en stikstofuitstoot.

skip

Huidige situatie

Impressie van het ontwerp