Home

BREEAM keurmerk

BREEAM certificering projecten Heembouw

BREEAM certificering

BREEAM is een algemeen erkende beoordelingsmethode en normeringssysteem om duurzaamheidsprestaties van gebouwen te bepalen. Wereldwijd zijn er meer dan een miljoen gebouwen sinds de start van BREEAM certificeringen in 1990 geregistreerd voor een beoordeling. In Nederland zijn meer dan 1.000 gebouwen gecertificeerd sinds in 2010 het allereerste BREEAM-NL certificaat werd uitgereikt. 


Nederlandse BREEAM Keurmerk

BREEAM-NL is de door de Dutch Green Building Council (DGBC) ontwikkelde Nederlandse versie van het BREEAM Keurmerk. Met dit keurmerk worden (bestaande) gebouwen, gebieden en infrastructuur gecertificeerd en beoordeeld op de duurzaamheidprestatie. Heembouw is één van de partners van de DGBC.

 

BREEAM Experts

Als het gaat om BREEAM zijn er zowel bij Heembouw als bij Heembouw Architecten diverse collega’s die zich ‘BREEAM-expert’ mogen noemen en gecertificeerd zijn om het gehele traject tot aan certificering te begeleiden. Deze certificering is mogelijk voor zowel het ontwerp als over de realisatie van het betreffende gebouw. 

Duurzaamheidsprestatie centraal

Bij het bouwen van nieuwbouw kijken we met eindgebruikers en/of investeerders welke duurzaamheidsambities er zijn. Dat kan zich uiten in het energielabel, een lagere MPG score, GPR of een beoogde BREEAM score.

Meer lezen over onze duurzaamheidsstrategie

BREEAM Outstanding

Heembouw heeft een uitgebreid track record als het gaat om BREEAM projecten. Zo ontvingen Vossenberg West II, DC Echt Susteren, Pakkettensorteercentrum in Dordrecht voor PostNL, New Logic V, New Logic VI en New Logic III eerder een BREEAM Outstanding certificaat. Het laatste project met de prachtige score van 99.48%. Nog steeds is New Logic III de hoogste BREEAM duurzaamheidsscore in Nederland voor een distributiecentrum. Daarnaast hebben we ook met de BREEAM certificering Very Good en Excellent ervaring. Recent haalde het distributiecentrum Vomar Voordeelmarkt het eerste BREEAM-NL Nieuwbouw 2020 certificaat in Nederland.

Samenwerking met Bewuste Bouwers

Heembouw houdt bij elk project zo goed mogelijk rekening met de omgeving. Als onderdeel van BREEAM werken we daarom samen met Bewuste Bouwers. Deze onafhankelijke partij verzorgt diverse audits tijdens het bouwproces om te controleren of wij onze verantwoordelijkheid nemen op bijvoorbeeld de volgende punten; veiligheid, omgeving, en milieu.
 

Verder lezen over duurzaamheid

  1. Duurzaam bouwen: Heembouw gaat voor beter dan de norm

    blog7 februari 2022

    Duurzaam bouwen: Heembouw gaat voor beter dan de norm

    “We zijn ons bewust van de impact van ons handelen op de planeet, én zijn oprecht gedreven het beter te doen.” Onze duurzaamheidsvisie is ons kompas. Als Ontwerpende Bouwer zijn we van ontwikkeling en ontwerp tot en met realisatie en onderhoud betrokken. Zo kunnen we door de hele bouwcyclus heen positieve impact hebben. Daarom wordt ieder Heembouw project duurzaam ontworpen en gebouwd, met een positief effect op mensen en hun leefomgeving. Hiervoor hebben we een aantal stevige doelstellingen vastgelegd, waarmee we een stuk verder gaan dan de wettelijke normering. Vanuit onze intrinsieke motivatie om het beter te doen. Benieuwd hoe? Gedurende deze week van de circulaire economie delen we met een dagelijks blog onze voorbeelden uit de praktijk. Alijd van Doorn, Directeur Heembouw Architecten en Duurzaamheid, trapt af. 

  2. Nieuwe huisvesting Heembouw Kantoren interieur Heembouw Architecten

    blog11 februari 2022

    Gezond en toekomstbestendig, daar gaat het om bij duurzaamheid

    Een gezonde werkomgeving is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Een duurzaam kantoor, daar heeft iedereen wel een beeld bij. Energiezuinig, is vaak het eerste wat bij mensen opkomt. Flexibel, circulair. Maar wat als je een heel energiezuinig kantoor neerzet waar de gebruikers doodongelukkig in zijn? Heb je dan een duurzaam kantoor? Voor Durk van Loon, directeur Heembouw Kantoren is het evident: een duurzaam kantoor is allereerst een gebouw dat de gezondheid en productiviteit van de gebruikers als uitgangspunt heeft. In deze week van de circulaire economie vertelt hij hoe je dat aanpakt. Met de ontwikkeling van het eigen circulaire kantoor in Berkel als leidraad.

  3. Duurzame warehouses: tijd voor de next step

    blog3 maart 2024

    Duurzame warehouses: tijd voor de next step

    Duurzaamheid wint steeds meer terrein in het ontwerp van warehouses. Bijna alle nieuwbouw logistieke centra tenminste een BREEAM label voor ontwerp en realisatie. Ongeveer een kwart van de gecertificeerde centra scoort zelfs op het hoogste niveau (outstanding). LED verlichting is inmiddels normaal, we bouwen luchtdicht en alle daken zijn tenminste voorbereid op de plaatsing van zonnepanelen. Maar nu is het tijd voor de next step. Bij Heembouw zeggen we: “Duurzaamheid betekent verantwoordelijkheid nemen voor je omgeving”, en dat gaat verder dan het nemen van energetische maatregelen.