Home

DC Echt Susteren

BREEAM outstanding DC voor Dokvast en P3

BREEAM outstanding DC Echt Susteren
Status
Opgeleverd
Locatie
Businesspark Midden Limburg
Opdrachtgever
Dokvast
Architect
Heembouw Architecten
Investeerder
P3 Logistics Parks
Omvang
85.000 m2 magazijn, 12.700 m2 vloer voor VAS-activiteiten en 1.300 m2 kantoor
Bijzonderheden
Het distributiecentrum heeft de kwalificatie BREEAM Outstanding.
Landschapsontwerp
Dolmans Landscaping
Aantal werkplekken
50 kantoorplekken en circa 500 magazijnplekken

Een doelmatig distributiecentrum met een hoge kwaliteit en uitstraling, dat was de opgave voor DC Echt Susteren. Dit nieuwe distributiecentrum, gelegen op het logistieke knooppunt van de A2 en A73 tussen Venlo en Maastricht, kenmerkt zich door eenvoud en kwaliteit.

De uitdaging van deze ontwerpopgave was om het aanzienlijke bouwvolume toch in te passen in de omgeving. Dit is bereikt door te werken met hoogwaardige gevelpanelen met een champagnekleurige metallic coating. Deze afwerking geeft het hoofdvolume een lichte glans, waarmee het zich voegt in de kleuren van de omgeving. Dit wordt versterkt door een zorgvuldig landschapsontwerp. Aan de voorzijde van het terrein ontstaat een coulissenwerking doordat het groen stapsgewijs steeds hoger wordt, met als hoogste punt een bomenrij langs de hal. DC Echt Susteren kenmerkt zich door de schuin afgesneden hoek waar de kantoren zich bevinden. Deze worden benadrukt door grote glasvlakken en het gebruik van diamond black gevelpanelen. De warme ondertoon van dit materiaal zorgt voor een hoogwaardige uitstraling met een vriendelijk karakter. 

Het terrein is ingericht met gescheiden verkeersstromen voor logistiek, personenverkeer, fietsers en voetgangers.

Dit ontwerp wordt gekenmerkt door zorgvuldigheid en eenvoud. Het gebruik van hoogwaardige gevelmaterialen gecombineerd met een landschapsontwerp, opgebouwd in coulissen zorgen natuurlijke inpassing van het complex. Door het natuurlijke kleurgebruik gaat het grootschalige volume zoveel mogelijk op in haar omgeving.

Sander DekkerArchitect, Heembouw Architecten
9

Wij kennen geen andere partijen in de markt die het samen bouwen zo heeft opgezet zoals Heembouw dat doet. Met vaste partners ben je gegarandeerd van een hoogwaardige kwaliteit en een duurzame samenwerking.

Dokvast
BREEAM outstanding DC Echt Susteren
skip

XXL DC vraagt om XXL verduurzaming

Op Businesspark Midden Limburg in Echt Susteren realiseerde Heembouw een distributiecentrum van 98.000 m2 voor Dokvast en P3.

Dit XXL DC bood ook de mogelijkheid om verduurzaming op grote schaal door te voeren.

Het lukte bij dit project om 4.500 dozen, 90.000 vierkante meter folie en 80 vrachtwagenbewegingen te besparen.

En dat is nog maar het begin!

Afvalscheiding op de bouwplaats van Heembouw

Verduurzaming

Projectleider van het project DC Echt Susteren Raymond Plasmans legt uit wat we Heembouw Bedrijfsruimten én Heembouw breed aan verduurzaming doen, en geeft 5 praktische tips voorafvalscheiding en afvalreductie op de bouwplaats

video van Heembouw over afvalreductie
Bij dit project in Echt maken we onder andere met leverancier Primadak stappen in reductie van de afvalstromen. Hoe we dat doen, zie je in dit filmpje.

Project updates

    DC Echt Susteren een XXL DC voor Dokvast en P3
    DC Echt Susteren vanuit de lucht, enkele weken voor oplevering

    Volgend project