Home

New Logic III

Duurzaam distributiecentrum met kantoor

Duurzaam distributiecentrum met kantoor New Logic 3 in Tilburg
Status
Opgeleverd
Locatie
Tilburg
Opdrachtgever
DOKVAST B.V.
Architect
Heembouw Architecten
Omvang
40.000 m2 warehouse, 17.000 m2 Value Added Logistics en 3.400 m2 kantoor
Gebruiker
Rhenus Contract Logistics
Bijzonderheden
DC met de hoogste BREAAM duurzaamheidsscore ooit in Nederland: 99,48%
Aantal werkplekken
170

De vraag aan Heembouw van opdrachtgever DOK VAST was uitdagend: ontwerp en realiseer op bedrijvenpark Het Laar in Tilburg aan de A58 een high-end distributiecentrum op gebied van duurzaamheid en architectuur. Een eyecatcher èn een plek waar mensen graag werken. 

Het resultaat is New Logic III, oftewel ‘The Tube’. Een opvallend distributiecentrum met de hoogste duurzaamheidsscore ooit in Nederland. Voor het ontwerp hebben we de doos letterlijk open gebroken. Door de dynamiek van de snelweg als uitgangspunt te nemen, ontstond de kenmerkende ellipsvormige vorm. Een grote uitsnede uit het volume maakt deze vorm boeiend en uniek voor een logistiek gebouw.In combinatie met de vorm roept de lichte, natuurlijke, kleur van het materiaal het beeld op aan een futuristisch object, dat langs de snelweg is geland. De ellipsvorm draagt ook bij aan de duurzaamheidscore. De grote luifel die door de vorm van het gebouw ontstaat aan de zuidzijde fungeert als zonwering voor de grote glasoppervlakte om zoveel mogelijk daglicht te laten binnenvallen voor prettige werkomstandigheden.

Het meest duurzame gebouw van Nederland, een prachtig ontwerp, met aandacht voor de circulaire economie, gebouwd met de beste kwaliteit, op een perfecte locatie én ook nog eens lagere exploitatiekosten. Ik ben zeer tevreden.

Alphons van Erven, sr. vice president Rhenus Contract Logistics
Nationale staalprijs voor duurzaam distributiecentrum met kantoor New Logic 3 in Tilburg

Nationale Staalprijs 2020 voor New Logic III

New Logic III in Tilburg wint de staalprijs 2020 in de categorie “Industriebouw”, een fantastische erkenning voor dit project. De Nationale Staalprijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan vijf projecten in vijf verschillende categorieën. De projecten die in aanmerking komen voor deze prijs moeten onder andere geheel of gedeeltelijk in staal zijn uitgevoerd. New Logic III, het duurzame distributiecentrum dat Heembouw in opdracht van DOKVAST voor gebruiker Rhenus Logistics heeft ontworpen en gerealiseerd, voldeed aan alle eisen.

 

Project updates

  9.0

  Heembouw heeft het Lean bouwen omarmt, een methodiek die erg past binnen de filosofie van onze organisatie. Samen bouwen en niet van bovenaf gedicteerd.

  DOKVAST B.V.
  schets door Heembouw Architecten voor duurzaam distributiecentrum met kantoor New Logic 3 in Tilburg
  “Een logistiek gebouw mag ook sexy zijn.” Hung Tran, Architect

  Bij de bouw van het pand is gebruik gemaakt van allerlei duurzame materialen waardoor het dan ook zeer terecht BREEAM Outstanding gecertificeerd is. New Logic III is met haar verschijningsvorm een indrukwekkende aanvulling op bedrijventerrein Het Laar.

  Berend de Vries, wethouder economie Tilburg
  duurzaam distributiecentrum met kantoor New Logic 3 in Tilburg

  Volgend project