Home

Virgo Aalsmeer

Natuurinclusief distributiecentrum mét daktuin

distributiecentrum Virgo Aalsmeer
Status
Opgeleverd
Locatie
Aalsmeer
Opdrachtgever
STELLAR DEVELOPMENT CV
Architect
Heembouw Architecten
Investeerder
Union Investment Real Estate
Omvang
19.733 m2 warehouse, 1.703 m2 kantoor, 1.525 m2 mezzanine en 2.000 m2 daktuin
Ecoloog
Matthijs Bokje, Altenburg & Wymenga ecologisch onderzoek
Landschapsontwerp
Garden Design and Research Joost Emmerik

Virgo Aalsmeer is ontwikkeld door STELLAR DEVELOPMENT CV (een samenwerking tussen Heembouw en Stellar Development BV) en verworven door Union Investment Real Estate GmbH. Heembouw Architecten was verantwoordelijk voor het ontwerp van Virgo Aalsmeer. 

De projecten van Stellar Development kenmerken zich door een sterke focus op architectuur, natuur, technologie en functionaliteit. Dit ziet men terug in onder andere de vergaande natuurinclusieve ingrepen in de plannen voor dit distributiecentrum.

 

Een functioneel bedrijfspand als middel ingezet om de natuur én biodiversiteit te vergroten. Niet alleen de buitenruimte maar ook de spectaculaire daktuin van 1.900 m2 vormen een biodiverse groene baken in de stedelijke omgeving.

Diederik de JongeArchitect bij Heembouw Architecten

Vier seizoenen ontwerp

Door in de gevel te werken met gevelpanelen in verschillende breedtes, ontstaat een subtiele geleding in de gevelopbouw. Binnen dit stramien krijgen gevelopeningen, wall lights en bovendien 350 geïntegreerde nestkasten een plek. Het gebouw staat op een volledige begroeide plint van drie meter hoog. Dit vier seizoenen ontwerp levert met minimaal onderhoud maximale voedselopbrengst op.

Hoogwaardige uitstraling

Het gebouwvolume is in basis doelmatig opgezet met rechte lijnen en vlakverdelingen. De dakconstructie bestaat uit staal met houten spanten, in totaal 260 kubieke meter hout. Hiermee wordt ruim 3,4 miljoen kg CO2 uitstoot voorkomen. In combinatie met de neutrale kleurstelling en de daglichttoetreding krijgt het warehouse een hoogwaardige uitstraling voor de toekomstige medewerkers. 

video distributiecentrum Virgo Aalsmeer

Stellar Development realiseert eersteklas logistieke bestemmingen om te zijn en te werken. Omdat wat we vandaag bouwen invloed heeft op morgen. Onze projecten kenmerken zich door vier pijlers architectuur, natuur, technologie en functionaliteit. In samenwerking met Heembouw Architecten, die in het ontwerp van Virgo Aalsmeer, architectuur en natuur op een unieke manier samenbrengt.

Patrick Maesfounder Stellar Development
9

Heembouw has a very competent and professional approach, quality-orientated. With their own high standards of design, sustainability and quality.

Union Investment Real Estate GmbH | investeerder
skip

Voor

Bij aanleg van de daktuin

Na

Groei na een half jaar

Render van de natuurinclusieve daktuin bij VIrgo Aalsmeer

Natuurinclusief ontwerpen

Bij de bouw van Virgo Aalsmeer is het natuurinclusieve aspect met veel aandacht uitgewerkt. Dit begon bij het ontwerp, want bij natuurinclusief ontwerpen houden we vanaf het begin van het ontwerpproces rekening met de bestaande biodiversiteit en is het doel de natuur te integreren in het uiteindelijk te realiseren ontwerp. 

skip

Houten balken de lucht in

In Aalsmeer realiseerde Heembouw Virgo Aalsmeer, gelegen op een mooie zichtlocatie, direct aan de provinciale weg N201

Virgo Aalsmeer heeft een oppervlakte van 19.733 m2, een mezzanine van 1.525 m2 en het kantoor bestaat uit 1.703 m2.

September 2021 gingen de houten spanten omhoog van dit distributiecentrum mét daktuin.

De daktuin van 1900 m² vormt een groene biodiverse oase voor vogels en insecten.

Ondertussen is dit hoogwaardige distributiecentrum Virgo Aalsmeer opgeleverd aan eindgebruiker Broekhof Verpakkingen.

Project updates

  Een render van Virgo Aalsmeer vanuit de lucht

  Download de Casestudy voor het BREEAM oplevercertificaat.

  Download het bestand

  Bekijk ook de andere Stellar projecten

  Natuur, architectuur, technologie en functie. Deze kenmerken een bestemming van “stellar” kwaliteit. Bekijk deze en andere bestemmingen die Stellar Development ontwikkelt in samenwerking met Heembouw en Heembouw Architecten. 

  Volgend project