Home

De Singelbuurt Zoetermeer

Ontwikkeling 53 duurzame eengezinswoningen

Impressie Singelbuurt Zoetermeer door Heembouw Architecten
Status
In uitvoering
Locatie
Zoetermeer
Opdrachtgever
Heembouw Ontwikkeling Wonen
Architect
Heembouw Architecten
Omvang
53 koopwoningen en 67 sociale huurwoningen

In de wijk Palenstein in Zoetermeer ontwikkelt Heembouw 53 duurzame eengezinswoningen in een natuurinclusieve buurt. In de directe omgeving staan veel flats uit de jaren 60 die gesloopt worden en plaats gaan maken voor een meer gevarieerd woningaanbod. Hierdoor zal de leefbaarheid in de gehele wijk beter worden. 3 woningen zullen in Crossed Laminated Timber (CLT) gemaakt worden.

In het plan komen naast de 53 koopwoningen ook 67 sociale huurwoningen.

video over de Singelbuurt Zoetermeer door Heembouw Architecten
Natuurinclusief Wonen

Natuurinclusief Wonen

De woningen zijn gasloos en worden, naar de hedendaagse normen, duurzaam gebouwd. In deze buurt wordt veel rekening gehouden met onze natuur. Zo worden de woningen natuurinclusief gebouwd. In de muren worden verschillende nestkastjes gemetseld voor de vogels en wordt het regenwater slim benut voor de watertoevoer aan geïntegreerde plantenbakken aan de woningen.

Impressie van Heembouw Architecten, vogelvlucht.
Ontwikkeling 53 duurzame eengezinswoningen in de De Singelbuurt Zoetermeer

3 houten woningen, woningtype Single Wood

Op de kopse kant van de Singelbuurt worden 3 CLT woningen ‘type Single Wood’ gerealiseerd. Bouwen in CLT (Cross Laminated Timber) betekent dat al het beton en metselwerk wordt vervangen door sterke massief houten constructieplaten. Bouwen in CLT is biobased, er is geen sprake van CO2 uitstoot tijdens de bouw tegenover een enorme hoeveelheid CO2 uitstoot bij het bouwen met beton. Deze woningen krijgen door het materiaalgebruik een heel eigen uitstraling en wordt dus klimaatvriendelijk is gebouwd.

Project updates

    Volgend project