Home
 1. Blog 'Maak natuur niet langer een sluitpost in je bouwproject' door Heembouw

  blog21 februari 2024

  Maak natuur geen sluitpost in je bouwproject!

  Natuur in onze omgeving verbetert concentratie en creativiteit, versnelt herstel van patiënten en vermindert stress. Maar hoe integreren we deze waarde in onze bouwprojecten? In de eerste aflevering van de Heembouw Podcast spreekt Léon Heddes met twee experts over dit onderwerp. Coert Zachariasse, CEO van Delta Development, deelt zijn ervaring in het ontwikkelen van groene projecten, terwijl Mark Bode van de Rebel Group de waarde van natuur berekent op basis van maatschappelijke, ecologische en economische factoren.

   

 2. Natuurinclusief ontwerpen en bouwen | Dé transitieopgave van nu |

  blog13 november 2023

  Natuurinclusief ontwerpen en bouwen | Dé transitieopgave van nu |

  Natuurontwikkeling is cruciaal voor een gezonde omgeving, biodiversiteit en ons klimaat. De gebouwde omgeving zet dit eens te meer op scherp. Vaak lijkt het één het ander echter uit te sluiten: natuur en gebouw lijken elkaar maar moeilijk te vinden. De druk op ruimte in Nederland is zo groot dat het samenspel tussen beide onvermijdelijk is. Vanuit die urgentie blijken er vervolgens nog eens hele verrassende nieuwe gebieden te ontstaan.

 3. Paris Proof kantoor Heembouw in Berkel en Rodenrijs

  blog2 november 2023

  Kantoor Berkel als proeftuin | De weg naar Paris Proof

  In 2018 ontdekten we dat ons kantoor in Rotterdam te klein werd voor ons groeiende team. We begonnen onze zoektocht naar een nieuwe locatie, met één duidelijk doel voor ogen: een uiterst duurzaam kantoor creëren. Een plek waar onze medewerkers met meer energie naar huis zouden gaan als waarmee ze ’s ochtends gekomen zijn. Een plek die niet alleen goed is voor ons, maar ook voor de omgeving. Al met al een kantoor met positieve impact. 

  Dit ambitieuze streven heeft geresulteerd in ons nieuwe kantoor, dat qua duurzaamheid heel goed scoort. Zo was het energieverbruik in het eerste jaar na de opening al behoorlijk laag, namelijk: 47 kWh/m². In het tweede jaar hebben we ons energieverbruik geoptimaliseerd en zitten we op 26 kWh/m². Hiermee zit ons gebouw ruim binnen de Paris Proof norm (70 kWh/m² energieverbruik op de meter volgens de WEii-berekening van de DGBC*). 

  Wij blijven verbeteren om een positieve impact te maken met ons eigen gebouw, maar wat kan jij doen om Paris Proof te worden?

Loading...