Home
 1. Gemeentegrond kopen voor uw bedrijf? - 5 essentiële vragen beantwoord

  blog23 april 2024

  Gemeentegrond kopen voor uw bedrijf? - 5 essentiële vragen beantwoord

  Van plan om makkelijk grond van een gemeente te kopen voor het uitbreiden van uw bedrijf? Laat dat ‘makkelijk’ dan maar weg. Want om te beginnen is grond schaars, vraagt een traject met een gemeente specialismen die u waarschijnlijk niet in huis heeft, én zijn er een hoop specifieke vragen die u op korte termijn moet beantwoorden. Voor een gemeente maar ook zeker voor uzelf. Passen uw groeiambities op het beschikbare kavel? En wat gaat het u als ondernemer kosten om uw bedrijf opnieuw te huisvesten? Want waar bent u precies aan toe als u op grond van de gemeente wil bouwen? Lees hier de 5 meest gestelde vragen.

 2. Natuurinclusieve daktuin van Virgo Aalsmeer - Ontwerp en realisatie door Heembouw

  blog3 april 2024

  Hoe de bouw de natuur kan helpen!

  "Regelgeving voor natuurinclusief bouwen is nauwelijks aanwezig."
  Rinus Verhey, als directeur verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw van bedrijfsruimten bij Heembouw, ziet graag dat het belang van de natuur zwaarder gaat wegen in de bouw. In onze podcast
  Hoe de bouw de natuur kan helpen! gaat Rinus in gesprek met Hagar Roijackers, gedeputeerde van Noord-Brabant en ambassadeur van een groene leefomgeving, en Lodewijk Hoekstra, oprichter van NL Greenlabel. Samen buigen ze zich over de vraag hoe de bouw de natuur kan helpen, verder dan alleen bouwen met de natuur. Het gesprek onthult scherpere ambities waar de natuur baat bij heeft, en biedt een intrigerende kijk op de toekomst van de bouwsector.
   

 3. Duurzame warehouses: tijd voor de next step

  blog3 maart 2024

  Duurzame warehouses: tijd voor de next step

  Duurzaamheid wint steeds meer terrein in het ontwerp van warehouses. Bijna alle nieuwbouw logistieke centra tenminste een BREEAM label voor ontwerp en realisatie. Ongeveer een kwart van de gecertificeerde centra scoort zelfs op het hoogste niveau (outstanding). LED verlichting is inmiddels normaal, we bouwen luchtdicht en alle daken zijn tenminste voorbereid op de plaatsing van zonnepanelen. Maar nu is het tijd voor de next step. Bij Heembouw zeggen we: “Duurzaamheid betekent verantwoordelijkheid nemen voor je omgeving”, en dat gaat verder dan het nemen van energetische maatregelen.

Loading...