Home

We hebben het makkelijk voor je gemaakt; de onderscheidende kenmerken van Heembouw als werkgever op een rijtje. 

beste werkgever
We zijn een ontwerpende bouwer

We zijn een ontwerpende bouwer

Voor Heembouw is creëren het samenspel van bedenken, ontwerpen, realiseren en beleven. Daarom is Heembouw een ontwerpende bouwer met eigen architecten. Met onze integrale aanpak komen we tot de beste oplossing voor onze klanten. We zijn ervan overtuigd dat we als ontwerpende bouwer de hoogst mogelijke klantwaarde realiseren. En dat is een uniek concept.

Dat wij ontwerpende bouwer zijn, is uniek in de branche en maakt het werken bij Heembouw dynamisch en veelzijdig. Als architect weet je zeker dat wat je ontwerpt ook daadwerkelijk wordt gebouwd en aan de bouwkant ben je dus al vanaf het allereerste begin bij een project betrokken. 

Onze cultuur is uniek

Onze cultuur is uniek

Heembouw is een stabiel, financieel gezond familiebedrijf met een heldere visie voor de lange termijn. We omschrijven ons ook wel als  een commercieel bedrijf met een sociaal hart. We willen mét elkaar slagen en we willen dat ménsen slagen. Het samen doen staat altijd centraal. Met 300 medewerkers zijn we bovendien groot genoeg om veel ruimte te bieden voor doorgroeimogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling en klein genoeg voor dat warme, veilige familiegevoel.

Vestigingen en klantgroepen Heembouw

Structuur

In onze organisatie staat de klant centraal. Daarom hebben we ons rondom onze klanten georganiseerd.
We werken in drie verschillende klantgroepen: Bedrijfsruimten, Kantoren en Wonen. Heembouw Architecten is een integraal onderdeel van de klantteams: we werken letterlijk naast èn met elkaar aan de hoogst mogelijke waarde voor onze klanten.
 

Het werkgebied van Heembouw omvat grofweg Groot Randstad, Midden en Zuid Nederland. De klantgroepen van Heembouw: Bedrijfsruimten, Kantoren en Wonen, zijn op drie locaties gevestigd. In Roelofarendsveen, het hoofdkantoor van Heembouw, zijn Heembouw Wonen en Heembouw Bedrijfsruimten West gevestigd, als ook de stafafdelingen IT, HR, Marketing en Communicatie, KAM en de Holding directie met secretariaat. In Berkel en Rodenrijs is Heembouw Kantoren gevestigd. In Breda is Heembouw Bedrijfsruimten Zuid gevestigd.

Bij Heembouw Architecten krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid, je bent van eerste initiatief tot aan oplevering betrokken. Dit raakt alle facetten van het bouwproces, en maakt het werk veelzijdig.

Inge Kneppelhout – Reijnen, ontwerpmanager Heembouw Architecten
Innovatie: altijd nieuwsgierig naar vernieuwing

Innovatie: altijd nieuwsgierig naar vernieuwing

Heembouw werkt al decennialang aan dezelfde droom. Maar de weg daarnaartoe verandert constant. Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Daarom zijn we altijd nieuwsgierig naar vernieuwing. Naar de kans om duurzamer, sneller, innovatiever te kunnen creëren. De kans om verwachtingen van de klant te overtreffen. We zetten vol in op bijvoorbeeld virtueel bouwen, de digitalisering van processen en data-analyse. Ook innovaties op gebied van duurzaamheid, zoals circulair bouwen, natuur inclusief en houtbouw krijgen volop aandacht. We doen dingen graag anders, want anders biedt altijd kansen. 

Als je bij Heembouw werkt, wordt er echt naar jouw ideeën geluisterd. Dat zijn geen loze woorden, want veel van onze innovaties zijn bedacht door de mensen zelf. We werken met een innovatiemodel waarin iedereen ideeën kwijt kan. Met inzet van onze innovatiecoaches (collega’s die naast hun primaire functie uit die een gedeelte van hun tijd aan innovatie besteden) werken we aan het bedenken en realiseren van nieuwe dingen. 

Ruime ontwikkelmogelijkheden

Ruime ontwikkelmogelijkheden

We willen mét elkaar slagen en we willen dat ménsen slagen. Het samen doen staat altijd centraal. Met 300 medewerkers zijn we bovendien groot genoeg om veel ruimte te bieden voor doorgroeimogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling en klein genoeg voor dat warme, veilige familiegevoel. 

Bovendien: we zijn de Beste werkgever in de bouw én van Nederland 

En last but not least: Heembouw is door Effectory uitgeroepen tot beste werkgever in de bouw én van Nederland, op basis van een grootschalig onderzoek naar goed werkgeverschap, uitgevoerd in 90 landen. Ruim 1 miljoen medewerkers beoordeelden hun werkgever. Dat we ons de beste werkgever van Nederland mogen noemen, is niet voor het eerst: Heembouw was volgens Effectory ook al twee keer eerder het leukste bedrijf om voor te werken, en Heembouw werd de winnaar van de Cobouw award Beste Werkgever in de bouw. 

En dat is een teamprestatie van alle Heembouwers, want alleen met elkaar kun je de beste worden. Benieuwd hoe het is bij zo’n werkgever te werken?

Heembouw is de Beste werkgever in de bouw én van Nederland
Hoe word je de beste werkgever van Nederland?
Hybride werken: hoe vind je als bedrijf de juiste vorm?

Het nieuwe samenwerken volgens Heembouw

Om optimaal met elkaar samen te werken in een krachtige en innovatie cultuur zoals die van Heembouw hebben wij een model ontwikkeld met uitgangspunten voor het hybride werken. Wij noemen dat ‘het nieuwe (samen)werken volgens Heembouw’. We bieden met dit model ruimte aan flexibiliteit voor onze mensen, we reduceren reisbewegingen (en daarmee milieu impact) en werken op een efficiënte manier met behoud van onderlinge verbinding.

Vertrekpunten voor dit beleid zijn heel simpel: we gaan uit van vertrouwen en het collectieve belang gaat boven een individueel belang. Voor jou is het alvast belangrijk om te weten dat iedereen minimaal 2 dagen per week op kantoor werkt. Dat zorgt ervoor dat we elkaar voldoende zien, van elkaar leren en samenwerken en voor onze creativiteit is dit ook goed. Concrete afspraken hierover worden binnen je team en onderling gemaakt. Meer dagen op kantoor werken mag natuurlijk ook.

Infographic Het nieuwe samenwerken volgens Heembouw

Infographic: Het nieuwe samenwerken volgens Heembouw

Download het bestand
Open pagina

Snel naar de vacatures