Home

Podcast 'Hoe geven we de waarde van natuur een plek in onze bouwprojecten?'

De Heembouw podcast - Verhalen over een positieve impact

Kan een kantoor je gezond maken? Kan een distributiecentrum goed zijn voor biodiversiteit? Kan je huis een thuis zijn voor vogels?

De bouw legt een flink beslag op de bronnen van onze aarde. Energie, ruimte en grondstoffen. Kan dat anders? We onderzoeken het in deze podcastserie. Ontwerpende bouwer Heembouw nodigt elke aflevering interessante gasten uit. Experts met een heldere mening en waardevolle ervaring. Met onze gasten bespreken we hoe de bouw de natuur en het klimaat een handje helpen. Wat hebben we daarvoor nodig? Wie geven het goede voorbeeld? Wat maakt dat we die ambitie wél waar kunnen maken? Samen beantwoorden we deze en andere vragen.

Een podcast voor nieuwsgierige bouwers, ontwikkelaars en investeerders...

Welkom bij de Heembouw Podcast. Verhalen met een positieve impact. Met als eerste thema 'Wat is natuur waard?'

Natuur in onze omgeving verbetert concentratie en creativiteit, versnelt herstel van patiënten en vermindert stress. Maar hoe integreren we deze waarde in bouwprojecten? In de eerste aflevering van de Heembouw Podcast bespraken Léon Heddes, CEO van Delta Development, en Mark Bode, van de Rebel Group, dit onderwerp. Delta Development heeft veel groen georiënteerde projecten ontwikkeld, en de Rebel Group de waarde van natuur berekent op basis van maatschappelijke, ecologische en economische aspecten.

Natuur vormt niet altijd het uitgangspunt bij bouwprojecten, maar Heembouw erkent dat dit van grote waarde is. Onderzoek toont steeds meer aan dat bouwen met de natuur gunstig is. Heembouw zoekt naar manieren om de waardering voor natuur in bouwprojecten te vergroten en om te zetten in een solide businesscase.

Meer lezen over dit onderwerp? 'Blog: Maak natuur niet langer een sluitpost in je bouwproject!'
Meer lezen over natuurinclusief ontwerpen en bouwen? Blog 'Natuurinclusief ontwerpen en bouwen - dé transitieopgave van nu'