Home

Zonneveldweg e.o., complex 3

Verduurzaming 80 woningen in Wassenaar

Verduurzaming 80 woningen in Wassenaar
Status
In uitvoering
Locatie
Wassenaar
Opdrachtgever
Woningbouwvereniging St. Willibrordus
Architect
Heembouw Architecten

In Wassenaar gaat Heembouw Wonen voor woningbouwvereniging St. Willibrordus 80 woningen verduurzamen. Niet alleen de woningen worden duurzaam, ook de bouwplaats wordt extra duurzaam. Door onder andere de inzet van elektrisch materieel wordt de bouwplaats emissiearm. Na de werkzaamheden dragen de woningen een gemiddeld energielabel A+. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

De werkzaamheden starten medio april 2024 en worden in bewoonde staat uitgevoerd.

Meer comfort voor bewoners

Door de verduurzaming van de woningen wordt het wooncomfort voor de bewoners verbeterd. De gevels, vloeren en daken worden geïsoleerd en er wordt een nieuwe geïsoleerde voordeur geplaatst. De bestaande kunststof kozijnen krijgen nieuwe beglazing en de dakramen worden vervangen. Daarnaast krijgen de woningen CO2-gestuurde mechanische ventilatie en worden de ketels die ouder zijn dan 12 jaar vervangen. In de keuken wordt een elektrische aansluiting toegevoegd om het koken op elektriciteit te bevorderen. Naast de energetische verbeteringen worden ook onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, zoals het reinigen van de gevel, het herstellen van metselwerk waar nodig en het hydrofoberen van de gevel.

Duurzame bouwplaats

Een mooie uitdaging bij dit project in Wassenaar; het verlagen van de stikstofuitstoot om te komen tot een emissiearme bouwplaats. Door inspanningen van de beide partijen en de co-makers, lukt het om dit project op een duurzame manier uit te voeren nabij een natura-2000 gebied. Zo wordt er onder andere ingezet op elektrisch verticaal en horizontaal transport en een elektrisch compressor ten behoeve van het na-isoleren van de gevels.

10

Betrouwbare samenwerkingspartner met veel ervaring.

Woningbouwvereniging St. Willibrordus over de planontwikkelingsfase

Projectupdates

    Volgend project