Home

Nieuwbouw 154 woningen, Haagse Hendrik

Binnenstedelijke herontwikkeling

Binnenstedelijke herontwikkeling Haagse Hendrik, Nieuwbouw 154 woningen
Status
Opgeleverd
Locatie
Den Haag
Opdrachtgever
Haag Wonen
Architect
Heren5 Architecten
Omvang
Diverse eengezinswoningen, beneden-bovenwoningen en appartementen.

Heembouw heeft in opdracht van Haag Wonen 154 woningen gerealiseerd aan de Jonathanstraat, de Schimmelweg, Van Meursstraat en de Doctor Schaepmanstraat in Den Haag. 138 verouderde portiekwoningen hebben plaats gemaakt voor compacte eengezinswoningen, beneden-bovenwoningen en appartementen.

Binnenstedelijke herontwikkeling Haagse Hendrik, Nieuwbouw 154 woningen

Project Haagse Hendrik een aanwinst voor de buurt

Eind augustus 2020 startte Heembouw met de realisatie van woningbouwproject “Haagse Hendrik”. 154 nieuwe sociale huurwoningen voor corporatie Haag Wonen, in het Haagse Laakkwartier. Afgelopen december werden de 104 eengezinswoningen opgeleverd en anderhalve maand later, op 14 februari, volgden de 50 appartementen. Omwonenden en huurders zijn blij met het resultaat: “Heel mooi, en verbetering van de buurt.”

Dat vindt ook opdrachtgever Haag Wonen. Paul van Es, opzichter van Haag Wonen en gedurende de gehele uitvoeringsperiode betrokken bij dit project, licht toe. “Dit is een sloop nieuwbouwproject; er stonden hier 138 zwaar verouderde woningen, daar zijn 154 mooie nieuwe woningen voor teruggekomen. Netjes afgewerkt, met mooie details en klaar voor de toekomst, want de woningen zijn ook erg duurzaam: gasloos, met een warmtepomp, groene daken en zonnepanelen. Heembouw heeft hier mooi werk geleverd, van hoge kwaliteit. We hebben met elkaar de lat hoog gelegd; en daar zijn we samen voor gaan staan. Dat betekent niet dat we het altijd met elkaar eens waren, maar ook daar zijn we samen uitgekomen.” 

Uitvoerder Patrick van Oudenallen: “We hebben met elkaar de kwaliteit bepaald én bewaakt. En het heeft soms best wat energie gekost, om alle partijen te sturen op het gewenste niveau. Maar het resultaat is echt goed. Als ik hier door de wijk loop, zie ik huurders die aan het verhuizen zijn, en spreken bewoners mij aan dat de woningen zo mooi zijn geworden. Daar word ik oprecht blij van.” 

Binnenstedelijke herontwikkeling Haagse Hendrik, Nieuwbouw 154 woningen
Video realisatie Haagse Hendrik
Eindvideo Haagse Hendrik
Binnenstedelijke herontwikkeling Haagse Hendrik, Nieuwbouw 154 woningen

Sempergreen voorziet wijk Haagse Hendrik van groen

Wie in Den Haag de nieuwbouwwijk de Haagse Hendrik van Haag Wonen binnenkomt, kan het bijna niet ontgaan. Op de hoek van de wijk zijn twee in het oog springende gevels volledig bekleed met planten. Deze twee geveltuinen omvatten samen 40m2 vergroening, die naadloos overgaan in het groendak op de lagergelegen bebouwing. Ook de bergingsdaken verderop in de wijk zijn vergroend. Tot groot plezier van de bewoners, vertellen Kai van Gool en Paul Hakkenberg van Sempergreen, leverancier van de groene gevels en groene daken. “Al tijdens de installatie kregen we veel positieve reacties. Mensen vinden het fijn om in een groene omgeving te wonen.”

 

Project updates

    Nieuwbouw 154 woningen Haagse Hendrik
    collage realisatie Nieuwbouw 154 woningen, Haagse Hendrik

    Volgend project