Home

De Brinck, 100 high-end appartementen

Binnenstedelijke herontwikkeling

Binnenstedelijke herontwikkeling De Brinck, 100 high-end appartementen
Status
In voorbereiding
Locatie
Haarlem
Opdrachtgever
Ludwig Vastgoed en Kensington 1 BV
Architect
Heiko Hulsker Architecten

In opdracht van Ludwig Vastgoed en Kensington 1 BV gaat Heembouw Wonen de voormalige Brinkmann Passage, gelegen aan de Grote Markt in Haarlem, transformeren van commercieel vastgoed naar een woongebouw met historische allure. Hiermee worden 100 nieuwe high-end appartementen, bestaande uit 72 huur- en 28 koopwoningen, toegevoegd aan de Haarlemse woningmarkt.

Complexe opgave op unieke locatie

Naast de Brinkmann Passage zijn meerdere aangrenzende panden met monumentale gevels ook onderdeel van het project. Binnen deze aaneengeschakelde panden worden vanaf de 2e bouwlaag 95 woningen gerealiseerd. Bovenop de bestaande bebouwing komt een dakopbouw van een lichte constructie met 5 luxe penthouses. Op de begane grond en eerste verdieping bevinden zich winkels en horeca. Gedurende de sloop en bouw van De Brinck blijven de winkels en horeca in gebruik. Onlangs zijn de amoveerwerkzaamheden gestart: de panden worden niet gesloopt maar gestript tot het betonnen casco, deze wordt hergebruikt. Om geluidsoverlast tijdens het strippen van het pand zo veel mogelijk te beperken, wordt er een zogenaamde slooprobot ingezet. In plaats van zagen sloopt de robot door middel van knijpen en vergruizen.

video Binnenstedelijke herontwikkeling De Brinck, 100 high-end appartementen

De Brinck in een Point Cloud

Alle panden die samen het project De Brinck vormen zijn in samenwerking met BIMpartners in 3D gescand. Vanuit de scan ontstaat een de 3D Point Cloud, het model met alle meetpunten van de scan. Met dit model heb je een nóg beter uitgangspunt voor het maken van bouwtekeningen en het voorbereiden van de uitvoering.

Video 3d scan point cloud

Updates

    Bekijk verder

    Volgend project