Home

Nieuwbouw Hilti

Nieuw kantoor BIM Competence Center voor Hilti Nederland

Nieuw kantoor Hilti Nederland
Status
In uitvoering
Locatie
Berkel en Rodenrijs
Opdrachtgever
Heevas B.V.
Architect
Heembouw Architecten
Omvang
4.350 m2
Gebruiker
Hilti Nederland

Sinds 2008 huurt Hilti van Heevas, naar alle tevredenheid, hun huidige kantoorpand op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs. Hilti is een wereldwijde leverancier van technologie, software en service voor de professionele bouwsector. Hilti heeft de afgelopen jaren in Nederland een flinke groei doorgemaakt; met name in het onderdeel dat zich bezig houdt met BIM. Daardoor loopt men op de huidige locatie tegen beperkingen aan. 

In het ontwerp van Heembouw Architecten is een ‘groene werkplek voor Hilti’ vanaf de eerste schets een belangrijk uitgangspunt geweest. De tuin vormt een integraal onderdeel van het gebouwconcept: een plek waar medewerkers straks kunnen ontspannen, ontmoeten, samenwerken en zelfs buiten werken. 

Heembouw realiseert een Paris Proof kantoor met positieve impact, waar de werknemers van Hilti in de zomer van 2025 met veel plezier zullen werken.

De oplevering van de bouw staat gepland voor medio 2025.

Nieuw kantoor BIM Competence Center voor Hilti Nederland
Renders door Heembouw Architecten

Een nieuw kantoor met positieve impact

Het ontwerp voor het nieuwe Hilti-gebouw streeft naar het creëren van een duurzame, betekenisvolle en gezonde werkomgeving. ‘Een groene werkplek voor Hilti’ is vanaf de eerste schets een belangrijk uitgangspunt geweest voor het ontwerp. De tuin vormt een integraal onderdeel van het gebouwconcept: een plek waar medewerkers straks kunnen ontspannen, ontmoeten, samenwerken en zelfs buiten werken. Door het groen centraal te stellen in het plan ontstaat niet alleen een gezonde en inspirerende werkomgeving, maar wordt ook actief bijgedragen aan het bevorderen van de lokale biodiversiteit, met speciale aandacht voor de bescherming van soorten zoals de ringmus en de vleermuis.

Het gebouw zelf is ontworpen met een alzijdige benadering om zijn bijzondere locatie optimaal te benutten en te dienen als visitekaartje van het bedrijvenpark Oudeland. Het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout, in zowel de gevel als in een deel van de constructie, draagt bij aan de natuurlijke uitstraling en past goed bij het groene karakter van het ontwerp.

Projectupdates

    Volgend project

    Ara Almelo Distributiecentrum met natuurscherm van 1 kilometerRuimte te huur