Home

Palenstein Zoetermeer

67 + 84 nieuwe appartementen

Palenstein Zoetermeer 151 nieuwe sociale huurappartementen
Status
In uitvoering
Locatie
Zoetermeer
Opdrachtgever
Vidomes
Architect
Steenhuis Bukman architecten

In de wijk Palenstein in Zoetermeer realiseert Heembouw Wonen voor woningcorporatie Vidomes in twee deelprojecten 151 nieuwe sociale huurappartementen. In de directe omgeving stonden veel flats uit de jaren 60 die gesloopt zijn en plaats maken voor een meer gevarieerd woningaanbod. Het vernieuwen en verduurzamen van de wijk in combinatie met het toevoegen van meer water en groen zal de leefbaarheid in de gehele wijk verbeteren.

Deelproject C is begin maart 2024 opgeleverd.
Deelproject D is in de zomer van 2023 van start gegaan. 

Deelproject C – 67 appartementen

In dit deelproject zijn 67 twee- en drie kamerappartementen gerealiseerd. De appartementen zijn energiezuinig en rollatortoegankelijk. Naast de huurwoningen zijn in dit deelplan ook 53 koopwoningen gerealiseerd onder de projectnaam Singelbuurt. Hiervan zijn 3 woningen extra duurzaam en gebouwd in hout.

Deelproject D – 84 appartementen en commerciële ruimte

Ook in dit project worden de 84 twee- en driekamerappartementen energiezuinig en rollatortoegankelijk. Behalve sociale huur komen er in het gebouw ook vrije sector appartementen voor het middenhuur segment. Op de begane grond is er plek voor een kleine maatschappelijk-commerciële organisatie.

9.0

Ik ervaar een ontzorgende samenwerkende houding waarbij partijen onderling optimaal gebruik maken van elkaars competenties.

Vidomes over de planontwikkelingsfase

Project updates

    Volgend project