Home
Controlled environments realiseren is een specialisme van Heembouw

Een uniek ontwerp- en bouwproces

Controlled environments realiseren is een specialisme van Heembouw; dit zijn projecten van grote complexiteit. Toch lukt het ons om de afgesproken planning te waarborgen en de geplande oplevering te halen. Dit lukt door het ontwerp- en bouwproces op een unieke manier aan te pakken. Daarom gaan we bij Heembouw bij de start van elk project met alle disciplines tegelijk om de tafel zitten. Sámen met de klant. Dat klinkt misschien simpel, maar dat is het niet. Zo’n integrale aanpak vraagt goede organisatie, planning en veel ervaring.

Onze opdrachtgevers kennen inmiddels de kracht van de integrale aanpak door Heembouw. Als ontwerpende bouwer hebben wij een eigen architectenbureau, waardoor we vanaf het eerste schetsontwerp tot en met de oplevering met vaste klantteams samenwerken. Een aanpak die uniek is bij de realisatie van controlled environments, maar die juist zorgt voor een optimale procesbeheersing. 

Lean bouwen volgens Heembouw

De slimste manier om het project uit te voeren

Onmisbaar daarbij; intensief samenwerken met vaste partners en de klant in een optimaal Lean proces. Daarnaast maken we gezamenlijk een pull-planning voor het gehele proces, van ontwerp tot uitvoering. Zo zien we wat de slimste manier is om het project uit te voeren. Alle betrokken partijen committeren zich vervolgens aan die planning.

 

Goed samenwerken is een must


Goede samenwerking bevordert het proces enorm. Al een jaar van tevoren staan we met alle betrokken partijen schouder aan schouder bij het planbord om de pull-planning op te stellen, alles tot in detail door te lopen en de werkzaamheden goed af te stemmen. Die hechte, integrale samenwerking met partners waar we al zo lang mee samenwerken zorgt ervoor dat we tijdens de uitvoering geen problemen tegenkomen of problemen veel sneller en beter oplossen, met elkaar. 

Uniek en complex proces

Een mooi voorbeeld uit onze eigen praktijk is dat van Tjoapack, specialist op het gebied van het verpakken en distribueren van geneesmiddelen. Voor Tjoapack realiseerden we onlangs in nauwe samenwerking met Weiss Technik een uitbreiding van 2.300 m2 aan cleanrooms. Een uniek en complex proces, want we bouwden de uitbreiding van tien cleanrooms letterlijk áán het bestaande gebouw, waar het bedrijfsproces tijdens de bouw gewoon doorging.

Een spannend moment was het moment dat we de gevel tussen de gebouwen weg gingen halen. De productie in het bestaande gebouw moest door blijven draaien. De twee weken die hiervoor waren ingepland, bleken niet haalbaar voor Tjoapack. We zijn direct met de klant en leveranciers om de tafel gegaan om de planning aan te passen. Zo brachten we twee weken werk terug naar één weekend. Als je met elkaar tot in detail kijkt naar wat er moet gebeuren, wat je kunt tegenkomen en hoe je daarop in kunt spelen, dan heb je veel mogelijkheden om de uitvoeringstijd te verkorten!

In de volgende video bespreken Boy Tjoa (Director Operations Tjoapack) en ik onze unieke samenwerking.

Heembouw specialist in realiseren van controlled environments
Daan Fredriks en Boy Tjoa aan het woord

Echt als één team samenwerken

Kortom; echt als één team samenwerken is de kracht achter optimale procesbeheersing. We zoeken in onze samenwerking met partners en de klant dus ook altijd naar een goede klik; naar een match in het DNA. Hierbij is open en eerlijke communicatie belangrijk, het denken in mogelijkheden en de klantvraag centraal stellen. Samen gaan we aan de slag om tot een optimale invulling te komen van de klantwens. Vanaf het eerste schetsontwerp tot en met de oplevering. Zelfs op projecten met een mate van complexiteit als controlled environments, lukt het ons daardoor om de afgesproken planning te halen en op tijd op te leveren.

Nieuwsgierig naar wat Heembouw voor jou kan betekenen? Neem dan zeker contact met me op!