Home

Uitbreiding Tjoapack

Uitbreiding cleanroomgebouw

impressie Tjoapack Etten-Leur door Heembouw Architecten
Uitbreiding Tjoapack
Status
Opgeleverd
Locatie
Etten-Leur
Opdrachtgever
Tjoapack
Architect
Heembouw Architecten
Omvang
2.300 m2 productiefaciliteit en 900 m2 geconditioneerd magazijn met uitgiftesluis

Tjoapack is specialist op het gebied van het verpakken en distributie van geneesmiddelen en maakt een gezonde groei door en heeft behoefte aan meer capaciteit.

Heembouw heeft naar het ontwerp van Heembouw Architecten de nieuwe productiefaciliteit van bijna 2.300 m2 en de uitbreiding van het geconditioneerd magazijn met uitgiftesluis van bijna 900 m2 gerealiseerd. Daarnaast heeft Heembouw de nodige aanpassingen aan het bestaande gebouw uitgevoerd, om de processen en looproutes te optimaliseren.

10
Klanttevredenheid

De samenwerking wat heel erg open, tijdig, eerlijk en duidelijk. Van beide kanten werd dit pro actief gedaan. Alles was bespreekbaar, ook bij uitdagingen bleven wij met elkaar in overleg.

Tjoapack
Heembouw realiseert nieuwe cleanrooms Tjoapack Etten-Leur
skip

De geoogste trap van Tjoapack

Marcel Klaver, ontwerper bij Heembouw Architecten, aan het woord
Toen er voor het project Tjoapack, als verbinding tussen kantoor en magazijn, een robuuste stalen trap was bedacht, gingen de radertjes draaien. Een offerteaanvraag voor een nieuwe trap was ook snel binnen. Maar het idee van een nieuwe trap begon een beetje aan mijn geweten te knagen, wetende dat dit type trap bij de sloop van oude panden vaak tevoorschijn komt. 
Hergebruiken van elementen
Bij een korte rondvraag op ons kantoor kwam ik terecht bij Jan-Willem van der Wel (Van der Wel las en Constructie). Binnen drie weken kreeg ik de eerste trappen binnen die mogelijk geschikt waren voor onze opgave. Met als resultaat dat er vorige week een schitterende trap met bordes is neergezet waar het trapgedeelte geoogst is uit een gesloopt pand uit Zegveld.
Waarom een trap oogsten?
Staal is een schitterend product maar gaat helaas gepaard met een flinke belasting op het milieu. Staal is verantwoordelijk voor 7% van de totale wereldwijde CO₂ uitstoot. Met een CO₂ uitstoot van 0.473 kg per kg gaat onze trap van ongeveer 440 kg de planeet niet redden, maar het is toch grofweg 200 kg CO₂ dat niet in onze atmosfeer terecht komt!
Aandachtspunten
Het bedenken van een nieuwe trap kost minder tijd, inspanning en regelwerk. Ondanks de extra aandacht en energie die je erin moet steken, is de beloning van die mooie trap op zijn nieuwe bestemming het meer dan waard. Als wij bij alle projecten steeds een stapje verder gaan, maken we een wereld van verschil!
Realisatie controlled environments Tjoapack
Daan Fredriks en Boy Tjoa aan het woord over de samenwerking.

Project updates

    Volgend project