Home

Het distributiecentrum DC Nabuurs Osdorp, bestaande uit 8.500 m² warehouse, 1.500 m² mezzanine en 955 m² kantoorruimte zal dienen als uitvalsbasis voor de levering van dranken van AB InBev aan de horeca in Amsterdam en de provincie Noord-Holland. 

heembouw ontwerpt en bouwt distributiecentrum Nabuurs Hap

Duurzaam en modern ontwerp

Bij het ontwerpen van het gebouw heeft Heembouw Architecten rekening gehouden met de wens van Nabuurs en ABInBev om een zeer duurzaam gebouw te realiseren met een modern ontwerp. Het gebouw is volledig natuurinclusief gebouwd, waarbij de gehele noordgevel bedekt is met inheemse bomen en heesters om de lokale biodiversiteit te versterken. Naast deze maatregel zijn er nog meer duurzaamheidsmaatregelen genomen, zo is 20 procent van het perceel onverhard of half-verhard en is het hele dak voorzien van zonnepanelen. Het pand heeft mede hierom het BREEAM label 'very good'.

CBRE Investment Management is de betrokken investment manager namens één van haar mandaten. Nabuurs Logistiek is bij de ontwikkeling, de verhuur aan AB InBev en de verkoop aan CBRE IM geadviseerd door INDUSTRIAL real estate partners. De grond werd geleverd door gebiedsontwikkelaar SADC.