Home

DC Nabuurs Osdorp

Stadsdistributie voor regio Amsterdam

Status
Opgeleverd
Locatie
Business Park Osdorp
Opdrachtgever
Nabuurs Logistiek
Architect
Heembouw Architecten
Investeerder
CBRE Investment Management
Omvang
8.500 m² warehouse, 1.500 m² mezzanine en 955 m² kantoor
Landschapsarchitect
Hollands Groen

Nabuurs Logistiek ontwikkelde voor haar klant, brouwer AB InBev, een state of the art stadsdistributiecentrum op Businesspak Amsterdam Osdorp. Vanuit gedeelde hoge ambities op het gebied van duurzaamheid en kwaliteit ontwierp Heembouw Architecten voor Nabuurs en AB InBev een zeer duurzaam en compact pand met een modern design. 

Deze bedrijfsruimte voorziet de horeca van Amsterdam van hun bieren en dranken. Met de voorzijde aan de Etnastraat, ziet een voorbijganger al direct dat het een heel mooi gebouw is. 

Heembouw realiseerde een natuurinclusief gebouw dat een bijdrage levert aan de omgeving. Dat ligt in lijn met de duurzaamheidsvisie van huurder AB InBev, die waarde toevoegen voor mensen, planten en dieren ook hoog in het vaandel heeft staan. 

Het gebouw is volledig natuurinclusief gebouwd, waarbij de gehele noordgevel bedekt is met inheemse bomen en heesters om de lokale biodiversiteit te versterken. Naast deze maatregel zijn er nog meer duurzaamheidsmaatregelen genomen, zo is 20 procent van het perceel onverhard of half-verhard en is het hele dak voorzien van zonnepanelen. Het pand heeft mede hierom het BREEAM label 'very good'.

De gevel aan de Etnastraat is open en transparant en kijkt uit over een parkachtige groenzone. Er is zo min mogelijk verharding toegepast en daar waar mogelijk is met halfverharding gewerkt. Bijzonder zijn hier ook de lichte sedumzones rondom het dak. 

Nabuurs Logistiek bevoorraad vanuit deze locatie per elektrisch transport de horeca van Amsterdam en de provincie Noord Holland met de dranken van AB InBev, de grootste bierbrouwer ter wereld, bekend van merken als Bud, Hertog Jan, Dommelsch, Leffe, Jupiler en Corona.

De sprinklertank zit in het gebouw, als een industrieel object. De kantine zit om de tank heen, met aan alle kanten glas. Aansluitend op de kantine en het kantoor is een dakterras gerealiseerd. Zo hebben we waarde toegevoegd voor de medewerkers: vriendelijker, meer sociale veiligheid, minder gesloten en meer groen.”

Hung TranSenior Architect Heembouw Architecten

Project updates

    Volgend project