Home

Studio Anneloes

Nieuwe huisvesting “Studio Anneloes” ademt sfeer

Nieuwe kantoor Studio Anneloes naar ontwerp van Heembouw Architecten
Status
Opgeleverd
Locatie
Amsterdam
Opdrachtgever
Studio Anneloes
Architect
Heembouw Architecten
Omvang
4.200 m2 bestaande uit circa 1.600 m2 kantoren, 600 m2 showroom en 2.000 m2 magazijn.

Studio Anneloes is een Nederlands modemerk dat duurzame kleding maakt waarin ambitieuze vrouwen zich zelfverzekerd en comfortabel voelen. In de afgelopen 15 jaar is Studio Anneloes uitgegroeid tot een serieuze speler op de Nederlandse modemarkt. Op de oude locatie in het World Fashion Centre was geen ruimte meer om nog verder te groeien, daarom werd de stap gemaakt om een nieuwe huisvesting te realiseren op het Businesspark Amsterdam Osdorp. 

In het World Fashion Centre zat Studio Anneloes verspreid over vier locaties op verschillende verdiepingen, en dat kwam de samenwerking niet altijd ten goede. Een belangrijk onderdeel van de opgave was om in dit nieuwe pand de verbinding tussen de verschillende afdelingen te herstellen. Bovendien was het van belang dat gebouw en collectie elkaar versterken in een nieuw pand dat de “Studio Anneloes sfeer” ademt. 

9

Het meest trots zijn we op het feit dat iedereen tijdens de grand opening zei; “wat een mooie, gave plek en wat een prachtig pand; ik zou hier wel willen wonen!”. Wat een mooi compliment; ik denk dat dit ook heel goed gelukt is.

Jan-Willem van Loon – Mede-oprichter Studio Anneloes
Heembouw Architecten levert nieuwe huisvesting studio anneloes op

“Studio Anneloes besteedt vanuit hun duurzaamheidsfilosofie veel aandacht aan duurzame productie en een lange levensduur van haar kleding. Deze filosofie komt ook in het gebouw terug. We hebben een energieneutraal gebouw ontworpen. De gevels van het kantoor zijn opgetrokken uit houtskeletbouw en bekleed met Neolife. Dit is een houtcomposiet dat voor 92% uit hout bestaat, een biobased materiaal is en 100% recyclebaar. Ook het terrein is duurzaam ingericht. Waar bestrating is, is zoveel mogelijk halfopen bestrating toegepast om zo regenwater op de kavel beter vast te houden.”

Vivian Wijburg, architect Heembouw Architecten

We waren echt een dreamteam. Je moet een vrouw in haar kracht zetten en Heembouw heeft ervoor gezorgd dat Studio Anneloes ook in haar kracht staat.

Anneloes van der Heijdenmede-oprichter Studio Anneloes
Heembouw realiseert nieuwe huisvesting Studio Anneloes
Video over het ontwerpen van de nieuwe huisvesting van Studio Anneloes
Heembouw realiseert nieuwe huisvesting Studio Anneloes
Video over de realisatie van de nieuwe huisvesting van Studio Anneloes

Nieuwbouw in beeld

Trotse opdrachtgever en medeoprichter van Studio Anneloes Jan Willem van Loon nam een kijkje op de bouw. Terug te zien is hoe het ontwerp van Heembouw Architecten zich kenmerkt door de verbinding tussen kantoor magazijn en de in het hart van het gebouw gelegen showroom. Daarnaast zijn er veel grote glasvlakken toegepast, die bijdrage aan de verbinding tussen de verschillende afdelingen en ze zorgen voor veel daglicht waarmee een prettige werkomgeving wordt gecreëerd.

nieuwbouw duurzame huisvesting voor Studio Anneloes door Heembouw

Project updates

    Volgend project

    Ontwikkeling Vliegveldweg | Rotterdam The Hague AirportUw bedrijf op een zichtlocatie vlakbij Rotterdam?