Studio Anneloes

Nieuwe huisvesting “Studio Anneloes” ademt sfeer

Heembouw Architecten levert nieuwe huisvesting studio anneloes op
Heembouw Architecten levert nieuwe huisvesting studio anneloes op
Heembouw Architecten levert nieuwe huisvesting studio anneloes op
Status
Opgeleverd
Locatie
Amsterdam
Opdrachtgever
Studio Anneloes
Architect
Heembouw Architecten
Omvang
4.200 m2 bestaande uit circa 1.600 m2 kantoren, 600 m2 showroom en 2.000 m2 magazijn.

Studio Anneloes is een Nederlands dameskledingmerk, dat in de afgelopen 15 jaar is uitgegroeid van een twee-manszaak tot een serieuze speler op de Nederlandse damesmode markt. Op hun huidige locatie in het World Fashion Centre was geen ruimte meer om nog verder te groeien, daarom werd de stap gemaakt om een nieuwe huisvesting te realiseren op het Businesspark Amsterdam Osdorp.

Vivian Wijburg, architect Heembouw Architecten: “Studio Anneloes besteedt vanuit hun duurzaamheidsfilosofie veel aandacht aan duurzame productie en een lange levensduur van haar kleding. Deze filosofie komt ook in het gebouw terug. We hebben een energieneutraal gebouw ontworpen.
De gevels van het kantoor zijn opgetrokken uit houtskeletbouw en bekleed met Neolife. Dit is een houtcomposiet dat voor 92% uit hout bestaat, een biobased materiaal is en 100% recyclebaar. Ook het terrein is duurzaam ingericht. Waar bestrating is, is zoveel mogelijk halfopen bestrating toegepast om zo regenwater op de kavel beter vast te houden.”

Heembouw realiseert nieuwe huisvesting Studio Anneloes
Video over het ontwerpen van de nieuwe huisvesting van Studio Anneloes

Anneloes van der Heijden, mede-oprichter Studio Anneloes: “We waren echt een dreamteam. Je moet een vrouw in haar kracht zetten en Heembouw heeft ervoor gezorgd dat Studio Anneloes ook in haar kracht staat."

Heembouw realiseert nieuwe huisvesting Studio Anneloes
Video over de realisatie van de nieuwe huisvesting van Studio Anneloes

Jan-Willlem van Loon, mede-oprichter Studio Anneloes: "Het meest trots waren we op het feit dat iedereen tijdens de grand opening zei; “ik vind het zo’n mooie, gave plek en prachtig pand; ik zou hier wel willen wonen”. Dat is wat je wilt horen natuurlijk en ik denk dat dit ook heel goed gelukt is.”

Nieuwbouw in beeld

Trotse opdrachtgever en medeoprichter van Studio Anneloes Jan Willem van Loon nam een kijkje op de bouw. Terug te zien is hoe het ontwerp van Heembouw Architecten zich kenmerkt door de verbinding tussen kantoor magazijn en de in het hart van het gebouw gelegen showroom. Daarnaast zijn er veel grote glasvlakken toegepast, die bijdrage aan de verbinding tussen de verschillende afdelingen en ze zorgen voor veel daglicht waarmee een prettige werkomgeving wordt gecreëerd.

nieuwbouw duurzame huisvesting voor Studio Anneloes door Heembouw

Project updates

    Volgend project