Home

Inspelen op woningbehoefte

Vanuit de opgave van de gemeente Alphen aan den Rijn zijn sociale huurwoningen vanaf het begin van de ontwikkeling van Nieuw Rein onderdeel geweest van het woningbouwprogramma. Voor de invulling van de sociale woningen zijn, gedurende het planproces, diverse woningtypen zorgvuldig overwogen. Er is gekozen voor compacte eengezinswoningen, die qua architectuur prachtig aansluiten op het overige woningaanbod van Nieuw Rein. Met de realisatie van deze 15 sociale huurwoningen wordt ingespeeld op de regionale behoefte voor dergelijke woningbouw. Net als de rest van de woningen in Nieuw Rein zijn deze woningen ontworpen door Kokon Architectuur & Stedenbouw.

Ronald Tol, Directeur van Wilma Wonen: “Wij zijn heel content met Habeko wonen als afnemer van de sociale huurwoningen in Nieuw Rein. Door de plezierige samenwerking hebben wij een hoogwaardig woonproduct voor Habeko kunnen ontwikkelen. Hierdoor wordt het ook voor huishoudens met een kleinere portemonnee mogelijk om in deze prachtige, nieuwe wijk te wonen!

De missie van Heembouw Wonen is ‘Wij creëren plekken waar mensen graag willen zijn’. We zijn dan ook trots dat we onze bijdrage mogen leveren om, op deze geweldige plek aan de Rijn, mooie betaalbare woningen te realiseren.

Gerard Bac, Directeur Wonen

Wonen in Nieuw Rein

De 15 rijwoningen komen straks in het zuidoostelijke deel van Nieuw Rein, deels aan de Rijndijk en deels aan een brede groenstrook die uitkomt bij het water van de Oude Rijn. Elke woning (circa 90 m2 woonoppervlakte) krijgt drie slaapkamers en parkeert de auto op het binnenterrein of in de straat. Wie hier straks woont, woont comfortabel in een groene en waterrijke buurt. De wijk heeft een haventje en fraaie zichtlijnen over het polderland en de Oude Rijn. Martin Bogerd, Directeur van Habeko wonen: “Deze energiezuinige woningen bieden kansen voor jonge starters in de gezinsvormende fase. Zij vinden hier een comfortabel thuis.”

Start bouw en verhuur

Nieuw Rein bestaat uit totaal 102 woningen, die in 2 fases door Heembouw Wonen gebouwd worden. De bouw van fase 1 is in volle gang. De 15 huurwoningen zijn onderdeel van fase 2, waarvan de bouw naar verwachting in september 2022 start. De oplevering van deze woningen is gepland in de tweede helft van 2023. De verdere informatievoorziening over de huurwoningen wordt door woningbouwcorporatie Habeko wonen verzorgd. Ongeveer 3 maanden voor de oplevering van de woningen start naar verwachting de verhuur. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Habeko wonen: www.habekowonen.nl Kijk voor algemene informatie over Nieuw Rein op: www.nieuwrein.nl