Home
Heembouw Start verkoop 53 natuurinclusieve woningen Singelbuurt in Zoetermeer

Online verkoop

Vanaf 27 oktober staat alle verkoopinformatie online op de projectwebsite www.woneninsingelbuurt.nl en kunnen potentiële kopers zich inschrijven op hun favoriete bouwnummers. De inschrijfperiode sluit op maandag 8 november.

Natuurinclusief wonen aan de Singel

De Singelbuurt wordt een groene, autoluwe buurt en komt aan de Singel: dit is een nieuw groen gebied, ingericht om te kunnen ontspannen, recreëren, spelen en waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Het groene duurzame karakter van de buurt wordt doorgetrokken naar het ontwerp van de woningen, deze worden natuurinclusief gebouwd. Dat betekent al op de tekentafel rekening houden met de gevolgen van je ontwerp voor de natuur. Natuur niet laten wijken, maar inpassen. Zo worden in de muren verschillende nestkastjes gemetseld en wordt het afvoerwater slim benut voor de watertoevoer aan de geïntegreerde exclusieve plantenbakken. 

Heembouw Start verkoop 53 natuurinclusieve woningen Singelbuurt in Zoetermeer

Wonen in een houten woning

De 53 woningen zijn verdeeld over 3 woningtypes. Eén van de woningtypes is de Single Wood woning, een CO2 neutrale woning gebouwd in hout (CLT, Cross Laminated Timber). Bouwen in CLT betekent dat al het beton en metselwerk wordt vervangen door sterke massief houten constructieplaten. Bouwen in CLT is biobased, er is geen sprake van CO2 uitstoot tijdens de bouw. Deze woningen krijgen door het materiaalgebruik een heel eigen uitstraling. Naast dat houten woningen goed zijn voor het milieu, hebben houten woningen een positieve invloed op het binnenklimaat van de woning en het wooncomfort voor bewoners.