Home

In het gebouw komen 84 twee- en driekamerappartementen. Ze zijn allemaal rolstoeltoegankelijk én energiezuinig. Daphne Braal: "Deze betaalbare woningen zijn hard nodig in Zoetermeer, want de wachtlijsten zijn enorm. En met deze energiezuinige woningen is dit de eerste aardgasvrije wijk van Zoetermeer. Een mooie stap naar een duurzame toekomst.”

Het duurzame karakter van het gebouw zie je overal terug in het ontwerp in het ontwerp: op de twee hoge daken komen zonnepanelen voor de algemene ruimten. Op de drie lagere daken komt een sedumdak.

Transformatie Palenstein

Voordat de feestelijke handeling plaats vond, stond wethouder Ronald Weerwag (Wonen) stil bij het belang van alle ontwikkelingen in de wijk Palenstein. “Door het toevoegen van meer gevarieerd woningaanbod, is de wijk getransformeerd tot een aantrekkelijke, duurzame en toekomstbestendige omgeving, met veel groen en water.”.

Planning

Na de ondertekening van de realisatieovereenkomst in juli 2023, is Heembouw eind oktober gestart met het boren van de bronnen en het inrichten van het bouwterrein. Komende periode wordt er gestart met de realisatie van de fundering. Medio het derde kwartaal van 2025 zal naar verwachting het project worden opgeleverd.

Vervolg samenwerking

Dit project is een vervolg op een lopend project voor Vidomes in dezelfde wijk. Daar is Heembouw bezig met de bouw van 67 appartementen, waarvan de eerste opleveringen eind februari 2024 starten. Daarnaast heeft Heembouw op deze locatie 53 koopwoningen ontwikkeld en gerealiseerd onder de naam Singelbuurt. Deze natuurinclusieve woonwijk is onlangs opgeleverd aan de nieuwe bewoners.