Home

Wat ik nog steeds heel leuk vind is dat ik bij Heembouw echt een gebouw maak. Als ontwerpende bouwer creëer ik iets tastbaars. Bij een traditioneel architectenbureau blijft het toch bij een ontwerp dat je vervolgens uit handen geeft. Bij Heembouw maken we het samen mogelijk. Het is veel meer geïntegreerd werken en dat heeft ook voor de klant voordelen. Die zit niet ineens tussen twee vuren, maar werkt met één partij die alles doet om dingen voor elkaar te krijgen.

Ontwikkeling

Ik werk inmiddels al negen jaar bij Heembouw. Je krijgt veel vrijheid, voor iedereen zijn er mogelijkheden om verder te komen. Ik doe bijvoorbeeld mee met het Talentontwikkeltraject, waarmee ik mezelf verder ontwikkel en daardoor ook voor Heembouw meer kan betekenen. Ook kun je je bij Heembouw echt uitspreken of fouten maken zonder dat dat invloed heeft op je rol. Ik heb het zelf meegemaakt: ik ben zelf een keer uitgevallen omdat ik te veel hooi op mijn vork had. Mijn leidinggevende zei toen: neem de tijd, we zien je wel terug als het weer gaat. Dus ja, dit is echt een plek waar je wilt zijn, die veilig voelt, waar je aan je ambitie kan werken. Het is een prachtig totaalpakket.

Sander Dekkers - senior architect bij Heembouw Architecten
Sander Dekker, senior architect

Het creëren van plekken waar mensen willen zijn is prachtig. De plek bestaat nog niet, je hebt alleen wat ingrediënten van een klant en de omgeving.

Sander Dekker

Duurzaam en natuurinclusief bouwen

Duurzaamheid is voor Heembouw en voor mij persoonlijk een belangrijk thema. Bij alles wat we doen kijken we: hoe kunnen we de impact van ons werk op de planeet zoveel mogelijk verkleinen? In hoe we bouwen, slopen, vervoeren, de materialen die we gebruiken? En duurzaamheid gaat ook over duurzaam gebruik van een plek. Over natuurinclusief bouwen. Dat gaat verder dan wat extra groen en een terreinplan. 

We willen plek bieden aan insecten, vogels en andere dieren die rond een gebouw leven. Hoe kunnen we bijdragen aan biodiversiteit, in plaats van iets wegnemen? Je zou kunnen zeggen dat we ons bij Heembouw steeds meer richten op het creëren van plekken waar mensen én dieren willen zijn. Want de ruimte is beperkt, zeker in Nederland. Daar moeten we zorgvuldig mee omgaan.

Op m'n plek

Het creëren van plekken waar mensen willen zijn is prachtig. De plek bestaat nog niet, je hebt alleen wat ingrediënten van een klant en de omgeving. Het moet allemaal nog bij elkaar komen. Daarmee puzzelen vind ik fantastisch. Jan, een opdrachtgever, zei laatst tegen me: dit is wat ik bedoelde, je hebt het gevangen! De verrassing wat een plek kan doen, de verwondering. Waar je je eigen achtergrond en ambitie in kunt leggen. Daar doe ik het voor.

Recente vacatures