Home

In oktober 2019 is de bouw gestart van de 36 woningen. Precies een jaar later is het gehele project opgeleverd. Dit keer geen feestelijke oplevering met alle projectbetrokkenen en de nieuwe bewoners in verband met de huidige Covid19 maatregelen, maar een bescheiden sleuteloverdracht op gepaste afstand. Bekijk hier de video die Haag Wonen heeft gemaaktover de oplevering van de woningen.

Rick Boelkens, projectleider bij Haag Wonen: “Er is veel behoefte aan goede, betaalbare huurwoningen in Den Haag. Die signalen krijgen wij ook van onze huurdersorganisatie HOHW en van mensen die een woning zoeken. Geweldig dus dat we 36 sociale huurders blij kunnen maken met een nieuwbouwwoning op deze prachtige locatie.”

Wethouder Martijn Balster (Wonen, wijken en welzijn): “Er is een enorme woningnood in Den Haag. Het is van belang dat we woningen toevoegen voor elke portemonnee. Met deze 36 duurzame, sociale huurappartementen zetten we een mooie stap vooruit en werken we aan de ambitie van het stadsbestuur om jaarlijks 4000 woningen toe te voegen. Ik wens de nieuwe bewoners alle woonplezier!”

Guido Voermans, directeur Heembouw Wonen: “De woningen zijn op een kwalitatief hoogwaardig niveau afgewerkt. Het was een prachtige en unieke plek om te mogen werken en is vanaf nu ook een plek waar je fijn kan wonen.”

De nieuwe woningen zijn gerealiseerd op de plek waar eerder een oude brandweerkazerne stond. Naast deze beneden-bovenwoningen, worden op deze locatie ook 36 appartementen ontwikkeld. Heembouw zal medio 2021 met de realisatie starten.

Heembouw levert 36 duurzame sociale huurwoningen op in Haagse Mariahoeve