Home

Werken met stagiairs en afstudeerders geeft energie

‘Het leukste aan mijn baan is het werken met stagiairs en afstudeerders. Hun wereld, hun ideeën, samen sparren. Dat geeft me enorm veel energie. Ook omdat Heembouw hen zo veel te bieden heeft. We nemen deze groep heel serieus als ik dat vergelijk met andere bedrijven. De kennis en ervaring van mensen die langer in het vak zitten koppelen aan de energie en vernieuwingsdrang van jonge mensen. Daar geloven we heilig in.’

‘Heembouw moet een magneet zijn voor stagiairs en afstudeerders. Dat is waar ik me vanuit mijn plek vol voor inzet. Als je binnenkomt als stagiair of afstudeerder, krijg je meerdere workshops om ons beter te leren kennen. En iedereen neemt de tijd voor je, je kunt overal binnenstappen. Ook hebben we speciaal voor deze groep een magazine gemaakt. Zodat ze weten wat ze allemaal kunnen verwachten tijdens hun stage- of afstudeerperiode.’

De kennis en ervaring van mensen die langer in het vak zitten koppelen aan de energie en vernieuwingsdrang van jonge mensen. Daar geloven we heilig in.

Eline Pepping

Ontwerpende bouwer interessant voor de ontwikkeling

‘We hebben echt toffe projecten voor stagiairs en afstudeerders: parametrisch ontwerpen, BIM, natuurinclusief ontwerpen en bouwen, houtbouw. En wat Heembouw als ontwerpende bouwer interessant maakt, is dat je het hele proces kunt zien. Een dagje op de bouwplaats, meelopen met de architect, uitwisseling tussen wonen en bedrijfsruimten: het kan allemaal. Jonge mensen kunnen zich zo over de volle breedte ontwikkelen.’

Geen dag is hetzelfde. Als ik sollicitanten spreek of kennismaak met stagiairs, is het steeds weer een verrassing wie ik voor me heb. Soms heb ik sparringssessies met klantgroepen. Welke vacatures komen eraan? Ook overleg ik veel met hogescholen. Kunnen we bijdragen aan een event? Een workshop of gastcollege geven? Al deze dingen wil ik nog meer uitbouwen, Heembouw nog meer op de kaart zetten bij mbo’s, hogescholen en universiteiten. We hebben met elkaar de enorme drive om dit goed te doen. Dat ik daar speciaal voor ben aangenomen, zegt al heel veel.’