Home

Ambitie, toekomst en ontwikkeling

Mijn ambitie ligt in de projectontwikkeling: daar voel ik echt dat ik aan de basis sta van iets nieuws. Toch heb ik twee jaar geleden besloten om te starten in de functie van plancoördinator. Ik koos hiervoor omdat ik tijdens mijn sollicitatie al snel een klik voelde, en ik ervaarde dat er ook ruimte was om het over mijn toekomst en ontwikkeling te hebben. Rinus Verhey, directeur Heembouw Bedrijfsruimten, die tijdens dat gesprek aanwezig was, triggerde mij enorm. Hij zei dat hij mijn ambitie begreep, maar dat het belangrijk is om op weg daarnaartoe geen ontwikkelingsstappen over te slaan. Sneller is niet altijd beter. Als ik nu terugkijk op wat ik in twee jaar tijd geleerd heb, heeft hij helemaal gelijk gehad. Inmiddels zit ik op mijn plek als projectontwikkelaar.

Mijn stip op de horizon is helder, ik heb mijn piketpaaltjes geslagen.

Burak Aydin

Ruimte om jezelf te ontwikkelen

Ik vind het geweldig om vorm te kunnen geven aan een nieuwe ontwikkeling. De grootste uitdaging voor mij is de herontwikkeling van bestaande locaties. Bijzonder hieraan is om mee te maken hoe enthousiast de omgeving, meestal bewoners en ondernemers, reageren op onze plannen. Het werken binnen een organisatie die zich kenmerkt door korte lijnen en een integrale aanpak zorgt voor hoge kwaliteit. Ik kan hier samenwerken met alle disciplines die nodig zijn om door projectontwikkeling opgestarte projecten daadwerkelijk te realiseren. Met allemaal hetzelfde belang, namelijk dat we iets extra’s voor de klant en omgeving doen. Dat maakt mijn werk nog interessanter. 

Mijn stip op de horizon is helder, ik heb mijn piketpaaltjes geslagen. Ik wil binnen het speelveld van projectontwikkeling doorgroeien en uiteindelijk als ontwikkelmanager sturing geven aan een ontwikkelteam. Heembouw ondersteunt me in mijn ambities. Ik krijg het vertrouwen om extra taken op te pakken en ik krijg alle ruimte om mezelf te ontwikkelen. Twee voorbeelden. Drie maanden nadat ik aan de slag ging bij Heembouw, werd stikstof in de bouw een belangrijk aandachtspunt. Ik vond het een interessant onderwerp en wilde me er meer in verdiepen. Vervolgens heb ik een periode één dag in de week mogen besteden aan een onderzoek naar stikstofdepositie tijdens de bouw- en gebruiksfase. Uiteindelijk heb ik een rekentool gemaakt die snel inzicht geeft of er volgens de stikstofnormen op een locatie ontwikkeld kan worden. Ik heb er veel van geleerd en tegelijkertijd iets concreets kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van onze organisatie. Daarnaast zit ik sinds kort weer in de schoolbanken. Ik wil graag mijn master halen en Heembouw biedt mij de mogelijkheden hiervoor. Een kans die ik met beide handen aangrijp.

Introductieprogramma

Heembouw is een groot bedrijf, er werken hier zeker 300 mensen. Het klinkt misschien cliché, maar ondanks dat voel ik me geen nummertje. Mede dankzij een uitgebreid introductieprogramma voeg je als nieuweling snel in. Je wordt als mens gehoord én uitgedaagd om uit je comfortzone te komen, om verder te kijken dan alleen je eigen werk. Dat is leerzaam, zeker omdat Heembouw zoveel disciplines en kennis in huis heeft. Je hoeft hier na de schoolbanken niet direct in een strak werkend leven te stappen. Heembouw is een hele goede leerschool, een lerende organisatie, op alle fronten. En een wendbare organisatie met een sterke visie en een heldere kijk op de toekomst. Werken staat hier gelijk aan projecten ontwikkelen én jezelf ontwikkelen. Dat past helemaal bij mijn ambitie en bij wie ik ben. Ik zit hier helemaal op mijn plek.

Recente vacatures