Home

Doorgroei mogelijkheden

Ik heb een duidelijk pad voor mezelf. Ik ben drie jaar geleden begonnen als stagiair en ik werk nu op de afdeling planontwikkeling. Uiteindelijk wil ik doorgroeien naar projectontwikkeling, meer bezig zijn met het grotere geheel. En daarna misschien een managementfunctie. Grote plannen, ja! En daar krijg ik bij Heembouw de ruimte voor. Sterker nog, ze helpen me dat te bereiken. Mijn leidinggevende heeft mij letterlijk gevraagd: waar zit jij helemaal op je plek?

Bij kunnen dragen aan de leefomgeving van mensen, dat vind ik ontzettend mooi. En het liefste doe ik dat voor mensen die lastiger aan een huis komen, zoals alleenstaande ouders of jonge gezinnen. De Slimm-woning van Heembouw sluit daar helemaal op aan. Binnenkort gaan we deze woning volledig in hout produceren, mijn grote liefde. Heembouw gebruikt hout dat uit duurzaam beheerde bossen komt, wat betekent dat de producent voor elke gekapte boom er twee terugplant. Ieder uur groeit er in Nederland twee en een halve woning bij! Bij Heembouw komen dus twee dingen samen die voor mij heel belangrijk zijn.

Ik heb grote plannen en daar krijg ik bij Heembouw ruimte voor.

Mariëlle Refos

Spin in het web

Op de afdeling planontwikkeling ben je echt de spin in het web. Je hebt contact met opdrachtgevers, met adviseurs zoals de architect en constructeur,en ook met leveranciers. Maar je houdt je ook bezig met werkvoorbereiding voor het uitvoeringstraject. Alles komt hier samen. De haalbaarheidsfase vind ik het leukst, als het hele plan financieel en technisch mogelijk blijkt te zijn. Dan denk ik: yes! Het ontwerp staat er straks ook echt!

Je leert Heembouw echt kennen

Als nieuwe medewerker begin je bij Heembouw met het interviewen van verschillende collega’s om zo mensen en klantgroepen te leren kennen. Iedereen tot Léon (directeur) aan toe maakt daar tijd voor. Je krijgt een workshop over alle afdelingen en disciplines, en een lunch met de directie. En je leert al snel wat echt Heembouw is: dat er heel veel extra wordt gedaan. We kregen vorige zomer bijvoorbeeld een picknickpakket thuisgestuurd. En met Valentijnsdag een puzzel. Niet dat ik zo’n enorme puzzelaar ben, haha. Maar je houdt zo wel verbinding. Het is echt een familiebedrijf, waar regelmatig wordt gevraagd: hoe gaat het met je?

Heembouw is een heel fijn bedrijf om bij te werken. Ik voel me er thuis. Als ik de typische Heembouwer in één woord moet omschrijven, zou ik zeggen: sociaal. Iedereen helpt elkaar. Dat merkte ik al bij het schrijven van mijn scriptie, mensen staan te popelen om je te helpen. En ze staan te glunderen als ze over hun vakgebied beginnen. Dus ja, Heembouw is een mooie club waar ik nog lang niet uitgeleerd en uitgekeken ben.

Recente vacatures