Home

Alles hier wordt gevierd!

Heembouw is een mensgerichte organisatie. Dat was zo toen ik hier solliciteerde, en dat is vandaag de dag nog steeds zo. Alles wordt gevierd: verjaardagen, feestdagen maar ook successen. Met een gebakje, een attentie of een feestje. Het is de sfeer binnen de organisatie die ons verbindt.

Dit jaar werk ik 22 jaar bij Heembouw als werkvoorbereider en ik leer nog iedere dag. Destijds was ik filiaalmanager bij een ijzergroothandel waar ik een aantal werkvoorbereiders als klant had. Dat wil ik ook worden, dacht ik toen. Ik reageerde op een advertentie van een uitzendbureau dat leerling-werkvoorbereiders voor Heembouw zocht. De intercedente wees mij af omdat ik niet de juiste vooropleiding had. Maar Heembouw gaf mij, toen ik zelf contact opnam, wel een kans. Daar ben ik nog steeds blij mee.

Veelzijdig en afwisselend

Mijn werk is veelzijdig en afwisselend. Zodra een opdracht definitief is en de vergunningen aangevraagd worden, kom ik in beeld. Ik houd me bezig met de inkoop van materialen en leveranciers, bewaak de budgetten en beoordeel de 3D technische productiemodellen en tekeningen van het project. Ook werk ik samen met mijn collega’s van het projectteam de planning uit. Ik ben de spin het web en heb alle vrijheid om mijn werk zelf in te delen, als alles maar op het juiste moment klaar is. Het is een uitdagende functie die best veel van iemand vraagt. Je moet nauwkeurig zijn, kennis van de techniek hebben, communicatief vaardig zijn en kunnen onderhandelen met win-win als uitgangspunt. 

Ik geef ze allemaal hetzelfde antwoord. Nee bedankt, ik zit bij Heembouw prima op mijn plek.

Marcel Nijzink

Collegialiteit

Je staat er nooit alleen voor bij Heembouw. De collegialiteit onderling is groot, we hebben lol met elkaar, maar er is ook aandacht voor je als het minder goed gaat. Ik heb een chronische longziekte en heb veel steun gekregen toen ik daardoor een periode slecht in mijn vel zat. Ik kreeg begeleiding van een coach en alle medewerking om parttime te gaan werken, waardoor mijn werk en privé weer in balans zijn. Wat ook typisch Heembouw is, is dat zowel Heembouw als collega’s mooie donaties deden toen mijn vrouw een triatlon liep voor het longfonds. Dat was hartverwarmend. Ik word regelmatig door recruiters benaderd, maar ik geef ze allemaal hetzelfde antwoord. Nee bedankt, ik zit bij Heembouw prima op mijn plek. En dat meen ik!