Home

Technische uitdagingen

Als kind wist ik het al, ik wil later bouwkundig tekenaar worden. Ik was gek op tekenen en vond de bouw, waar familie van mij in werkte, leuk en interessant. Mijn opleidingen en stages heb ik afgestemd op die droom. En het is gelukt, ik ben mijn hele werkende leven al bouwkundig tekenaar, of – zoals de functie heet sinds de komst van 3D-tekenen - modelleur. Ik vind het interessant om een bouwontwerp in 3D virtueel tot leven te brengen, zodanig dat het bouwkundig helemaal klopt en mogelijke technische uitdagingen door mij al ontdekt en opgelost zijn, voordat de daadwerkelijke bouw begint. 

Ik blijf graag de juiste man op de beste en meest uitdagende plek binnen ons mooie bedrijf.

Ricardo Cancedda

Leuk en uitdagend werk bij een ontwerpende bouwer

Inmiddels werk ik ruim tien jaar bij Heembouw en ik zit hier helemaal op mijn plek. Dat Heembouw een ontwerpende bouwer is met een eigen architectenbureau, maakt mijn functie nog leuker en uitdagender. Ik ben hier vanaf de allereerste schets tot en met de oplevering bij een project betrokken, ben als het ware het projectgeweten. Als een collega of een klant iets wil veranderen kan ik uitleggen waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn en of wat de gevolgen van een eventuele verandering is op andere projectonderdelen. We delen elkaars kennis. Door regelmatig bij mijn collega's op de bouw langs te gaan, zie en hoor ik hoe mijn detailleringen in de praktijk uitpakken. Ik ben dus niet alleen met techniek bezig maar ook met intensief samenwerken, communiceren, sparren met collega’; zo blijf ik continu vakinhoudelijk doorgroeien. 

Volop ontwikkelmogelijkheden

Ik heb ervoor gekozen om mezelf vooral in de breedte te ontwikkelen en niet voor de stappen ‘omhoog’ te gaan. Het ontwerpvuurtje in mij is te groot om iets anders te willen doen. Dat betekent bij Heembouw overigens niet dat ik stil sta. Integendeel. Ik ben al 3,5 jaar senior modelleur en krijg de vrijheid om mezelf te blijven ontwikkelen, mijn functie te verrijken en onze ontwerpen te perfectioneren. Zo begeleid ik nieuwe collega's, wat ik erg leuk vind, en heb ik verschillende templates ontwikkeld: een digitale gereedschapskist waaruit mijn collega's standaard ontwerpelementen kunnen gebruiken zoals wanden, vloeren, kozijnen. Door gebruik te maken van dit soort standaardisaties kunnen we ons ontwerpproces versnellen en perfectioneren. 

Ik zie dagelijks de resultaten van ons werk. Mede omdat we bijna alle projecten die we binnen Heembouw oppakken, ook daadwerkelijk bouwen. Bij een traditioneel architectenbureau liggen die verhoudingen veel lager. Het komt regelmatig voor dat ik, als ik onderweg ben met mijn gezin, kan zeggen: “Kijk dat gebouw, dat staat er mede dankzij mij.” Ik blijf hier dan ook graag de juiste man op de beste en meest uitdagende plek binnen ons mooie bedrijf.  

Recente vacatures