Home

Met de realisatie van deze moderne sterilisatiefaciliteit is de jarenlange samenwerking tussen Heembouw en Applied Medical voortgezet. Ook het Europees hoofdkantoor van Applied Medical (in 2012) en de eerste Europese productielocatie (in 2017) werden door Heembouw en Heembouw Architecten ontworpen en gerealiseerd. De drie gebouwen zijn ontworpen door dezelfde architect, Carl Warmerdam; voorheen werkzaam bij Heembouw Architecten, inmiddels werkzaam bij Buro Werda.

Heembouw levert sterilisatiefaciliteit op van Applied Medical Amersfoort

Doordat Heembouw een sterilisatiefaciliteit voor Applied Medical heeft gerealiseerd in Amersfoort, kan Applied Medical nu haar eigen medische instrumenten steriliseren en vanuit Amersfoort direct uitleveren aan haar klanten, zonder daarbij afhankelijk te zijn van derden. Dit draagt bij aan de visie van Applied Medical; besparen in vervoersbewegingen en hierdoor het reduceren van de CO2 footprint.

Door het realiseren van een Europees hoofdkantoor, productielocatie én sterilisatiefaciliteit, kan Applied Medical de toegankelijkheid en betaalbaarheid van kwalitatief hoogwaardige gezondheidszorg in Europa verder verbeteren en haar groei doorzetten. Heembouw realiseerde de nieuwe sterilisatiefaciliteit van Applied Medical, dat een oppervlakte heeft van circa 2.850 m2, in een half jaar tijd. 

Heembouw realiseert sterilisatiefaciliteit voor Applied Medical Amersfoort