Home

Met een eigen inhouse architectenbureau, Heembouw Architecten, is Heembouw als ontwerpende bouwer in staat om deze ideeën ook echt verder te brengen. Door ontwerp- en realisatiekrachten te bundelen, maar ook verder te kijken en partners te betrekken. De Ruud van Berkel Award biedt voor de jonge doelgroep bestaande uit studenten, nieuwkomers op de arbeidsmarkt en startende ondernemers, de mogelijkheid om samen sneller, slimmer en innovatiever plekken te creëren waar mensen willen zijn.

Ruud van Berkel Award

Inschrijving voor een baanbrekend idee

Makers of onderzoekers, denkers en doeners: een goed idee begint bij iedereen. Dus droom, denk groot of juist super klein: het gaat om het verschil dat jouw idee kan maken. En toepasbaar is in onze dagelijkse praktijk. Dus: heb jij al lang een baanbrekend idee voor de ruimte om ons heen? Of een heel uitgesproken ontwerp dat het verdient tot realisatie te komen? Paris Proof bovendien? Dien jouw idee voor 29 september aan voor de Ruud van Berkel Award en win één van de drie proeftuinen. Uit de drie proeftuin-winnaars kiezen we bovendien nog één winnaar die een extra steuntje van 5.000 euro wint. Deze winnaar maken we bekend op het Stadmakercongres van AIR Rotterdam op 17 november aanstaande.

Win een echte proeftuin

Het mooie aan de award is dat we het samen in de praktijk brengen. Jouw idee of ontwerp hoef je dan ook niet helemaal uit te ontwikkelen of te bedenken voordat je het indient, we bieden je juist de kans het samen in de praktijk verder te brengen en te testen. Lever je afstudeeronderzoek in, een prototype dat je al hebt liggen of een 3d-model en voorzie het van jouw droom in maximaal 1.000 woorden of een sterk beeld. De jury, bestaande uit Barbara Luns (AIR Rotterdam), Cassandra Vugts (SPARK Campus), Jan Bruil (Bouwinvest) en Lonneke Wijnhoven (Heembouw Architecten) zal zich buigen over de inzendingen. 

Over Ruud van Berkel

De award is een eerbetoon aan Ruud van Berkel. Hij stond aan de wieg van het huidige Heembouw. Nadat Ruud in 1973 het familiebedrijf had overgenomen van zijn vader, heeft Heembouw zich ontwikkeld van dorpsaannemer tot de veelzijdige succesvolle bouwonderneming die het nu is. Met de Ruud van Berkel Award benadrukken we zijn hart voor jong talent en sociale betrokkenheid. In 2020 is de Stichting Heembouw | familie van Berkel opgericht. Met de stichting wordt mede invulling gegeven aan de maatschappelijke betrokkenheid van de familie én van Heembouw. Zorgzaamheid, onderlinge verbinding en de grote band met anderen en elkaar, kenmerken de bedrijfscultuur van Heembouw. De Ruud van Berkel Award sluit daar naadloos op aan. Want als er iets nodig is om de uitdagingen van vandaag en morgen te tackelen dan is het wel om blijvend ruimte te bieden. Van betaalbare woningen, carbon baseddesign tot ruimte voor flora, fauna en hartveroverende gebouwen.