Home

Familiebedrijf Zon Impex

Familiebedrijf Zon Impex Trading B.V. is totaalleverancier voor de horeca en supermarkten in de Benelux, en maakt een constante groei door, waarvoor de huidige locatie in Rijswijk onvoldoende ruimte bood. Het opgeleverde bedrijfspand, voorzien van representatieve kantoor- en demoruimte, kan verdere groei zonder problemen opvangen. In oktober 2020 is gestart met de bouw van het nieuwe bedrijfspand, dat bestaat uit een kantoor- en demoruimte van respectievelijk 400m2 en 90m2. Met daarachter en bedrijfshal van 4.800m2.

oplevering nieuwe bedrijfspand van Zon Impex op in Berkel en Rodenrijs

Ontwerp van Heembouw Architecten

Het gebouw, ontworpen van Heembouw Architecten, bestaat uit twee in hoogte verschillende volumes die in elkaar geschoven zijn. Het logistieke warehouse vormt het hoogste volume met een hoogte van ca. 11 meter. Om dit deel vormt zich een tweede en lager gelegen volume waarin het kantoor, de showroom en de expeditie zijn opgenomen. 

oplevering nieuwe bedrijfspand van Zon Impex op in Berkel en Rodenrijs

Gevelbanden en lijnenspel

Het ontwerp kenmerkt zich verder door het doorlopende lijnenspel en de opvallende gevelband. De kenmerkende gevelbanden, begeleiden de bezoekers vanaf de N471 langs de representatieve demoruimte naar het kantoor. Een mooie plek voor Zon Impex om verder te kunnen groeien.