Home

Lonneke Wijnhoven werkte eerder in management- en directiefuncties bij verschillende bedrijven in de bouw- en vastgoedwereld, onder andere bij Wereldhave, Bouwinvest en Heijmans. Ook werkte zij voor verschillende start-ups en musea zoals Het Scheepvaartmuseum en De Lakenhal. Tot 1 december 2022 was zij directeur communicatie bij Sweco Nederland, de Nederlandse tak van Europa’s grootste architecten- en ingenieursadviesbureau. 
 

Ontwerpende bouwer

Heembouw Architecten is het eigen, BNA erkende architectenbureau van Heembouw. Met circa 40 professionals; architecten en ontwerpers, Revit modelleurs, ontwerpmanagers en een interieurafdeling, is Heembouw Architecten één van de grotere architectenbureaus van Nederland. Heembouw heeft als ontwerpende bouwer een unieke positie in de markt. Klantopgaven worden integraal aangepakt, met ontwikkelaars, architecten en bouwers in één team, en met vaste partners. Zo wordt de hoogste mogelijke functionele, architectonische en financiële klantwaarde gerealiseerd.

Bij Heembouw krijg ik de kans om zelf mee te bouwen aan de toekomst

Lonneke Wijnhoven

Bouwen voor de toekomst

Lonneke is enthousiast in haar nieuwe rol gestart. “Bij Heembouw krijg ik de kans om zelf mee te bouwen aan de toekomst. Als ontwerpende bouwer kunnen we het bedenken èn zelf realiseren. We staan voor enorme uitdagingen, er is een grote bouwopgave, we hebben te maken met de energietransitie, de zorg voor het klimaat, de stand van de natuur. We moeten zorgvuldig met de beschikbare ruimte omgaan en bewuste keuzes maken. Ik heb heel veel zin om samen met het team hier verder invulling aan te geven.” 

Over Heembouw

Plekken creëren waar mensen willen zijn. Dat is onze drijfveer, waar wij ’s ochtends ons bed voor uit komen. Samen met onze collega’s en leveranciers zetten wij al onze kennis en ervaring in om voor onze klanten een woon- of werkomgeving te creëren en realiseren, waar ze zich thuis voelen. Dat doen we al ruim 80 jaar. Met ruim 280 medewerkers, een gemiddeld klantcijfer van 8,8, een omzet van 280 miljoen en een solvabiliteit van meer dan 45% is familiebedrijf Heembouw een in alle opzichten gezonde onderneming.