Home
Bouw Stellar Development Hydra Utrecht  gestart op Lage Weide

Unieke logistieke bestemming

Hydra Utrecht is één van de hoogwaardige en onderscheidende projecten van Stellar Development. Projecten die zich kenmerken door de unieke verbinding van de vier merkpijlers: Architectuur, Natuur, Technologie en Functionaliteit. Deze vormen de basis van de identiteit van deze unieke logistieke bestemming. 

Bouw Stellar Development Hydra Utrecht  gestart op Lage Weide

Grootste permanente insectenhotel

In dit ontwerp is naast sterke inzet voor natuur, biodiverse invulling van de buitenruimtes, ook aandacht besteed aan klimaatadaptieve oplossingen en functionele logistiek. Door innovatieve ondergrondse ingrepen draagt deze bestemming bij aan een klimaatbestendige waterhuishouding. Daarnaast krijgt de sprinklertank een prominente plek op het terrein. Het wordt het grootste permanente insectenhotel van Europa en is een opvallend visitekaartje van het gebouw. Hydra Utrecht bestaat uit totaal circa 20.000 m2 warehouse, een mezzanine van circa 1.500 m2 en circa 1.350 m2 kantoorruimte. Het is geschikt voor één of mogelijk twee eindgebruikers. Het distributiecentrum krijgt bij oplevering de kwalificatie BREEAM Very Good. Tevens scoort Hydra Utrecht 44% lager dan de 1,0 MilieuPrestatie Gebouwen (MPG)-norm.

Stellar Development Hydra Utrecht is verworven door Union Investment. Voor meer informatie over de huurmogelijkheden: JLL en 3stone Real Estate.