Home

Door een grote bedrijfsbrand in februari 2021 is de bestaande tientallen meterslange bedrijfshal van Vermeulen Groep in Hazerswoude-Dorp verloren gegaan. Een ramp, maar voor familiebedrijf Vermeulen Groep toch ook weer een kans om door te gaan en het terrein te herindelen. Een kans die Heembouw met haar inhouse architectenbureau Heembouw Architecten graag samen met Vermeulen Groep aangaat.

Heembouw realiseert nieuwe bedrijfshal voor Vermeulen Groep

Inmiddels is het puin geruimd en zal Heembouw naar ontwerp van Heembouw Architecten de bedrijfshal gaan herbouwen naar originele staat zoals voor de bedrijfsbrand. Daarnaast heeft Heembouw Architecten een nieuwe hoofdkantine en werkplaats ontworpen. In het gehele ontwerp heeft modernisering en verduurzaming een prominente rol gekregen. Er zal veel glas en extra grote deuren ingezet gaan worden om de bedrijfshal en kantine te moderniseren en op het dak komen zonnepanelen. Heembouw zal zo circulair mogelijk bouwen door bijvoorbeeld de bestaande funderingsbalk en heipalen schoon te maken en te hergebruiken.

Heembouw gaat een mooie samenwerking aan met Vermeulen Groep waarbij Vermeulen Groep het eigen grondwerk gaat doen waarop Heembouw de bedrijfshal, hoofdkantine en werkplaats zal gaan realiseren. De oplevering staat gepland voor januari 2023.